museum of the american indian

Museum of the American Indian in New York bezoeken

Alleen al het gebouw van het Museum of the American Indian is een bezoek al helemaal waard. Je kunt het prachtige gebouw vinden aan State Street. Het gebouw is van twee kanten voorzien van hoge zuilen met trappen. Op deze manier lijkt het gebouw op een prachtige tempel uit Griekenland. Het museum is onderdeel van de Smithsonian Institution in Washington D.C. Dit is het grootste museumcomplex dat ook onderzoeken uitvoert. Het staat onder begeleiding van de Amerikaanse overheid. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het Museum of the American Indian.

Over het Museum of the American Indian In New York

Het museumgebouw is schitterend, maar heeft ook een rijke Nederlandse historie. In 1625 bouwden de Nederlanders hier een fort. Het museum is gebouw op de overblijfselen van Fort Amsterdam. Dit fort moest in het verleden de haven van Nieuw-Amsterdam beschermen tegen vijanden. Fort Amsterdam was daarnaast ook een locatie waar de Amerikanen en Nederlanders elkaar ontmoetten. Ze wisselden onder andere informatie uit over handelsroutes en zeeën. De Nederlanders hebben een hele tijd geleden op deze plek kennis gemaakt met de echte native Amerikanen, nu is het de beurt aan ons om dit te doen. Over de locatie van dit museum is dan ook echt goed nagedacht.

Museum of the American Indian in New York: wat kun je hier zien?

In dit museum valt er ontzettend veel te zien. De meeste mensen beginnen met de tentoonstelling ‘infinity of Nations’. Deze vaste tentoonstelling in het Museum of the American Indian laat je kennis maken met de geschiedenis en kunst van diverse indianen volken. In deze collectie kun je veel mooie voorwerpen bewonderen. Deze voorwerpen heeft George Gustav Heye tijdens zijn reizen door verschillende delen van Amerika verzameld. Hier kun je de mooiste indianen kleding, kunst en gebruiksvoorwerpen bewonderen. Het museum is opgedeeld op stam/leefgebied van de indianen. Enkele voorbeelden van deze stammen zijn de Apsáalooke stam  en de Omaha stam. Daarnaast is er ook een speciale afdeling waar je swingende dans- en muziekvoorstellingen kunt bekijken. Als je deze graag wilt bijwonen, dan is het aan te raden om het actuele programma Museum of the American Indian in de gaten te houden. Hier kun je alle dans- en muziekvoorstellingen vinden.

Museum of the American Indian in New York: handig om te weten

Als je dit museum graag wilt bezoeken, dan hoef je hier maar een uur tot anderhalf uur voor uit te trekken. Het is niet nodig om een hele dag hiervoor bezet te houden. In 1,5 uur heb je genoeg tijd gehad om het museum goed te bezoeken.  Het museum is zeer geschikt voor kinderen, dus deze kun je ook gerust meenemen voor een leerzame tijd. Zij hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse spellen en activiteiten. Ook is er voor de kinderen een grote tent aanwezig. In deze tent worden aan de kinderen leuke verhalen over indianen voorgelezen.

Museum of the American Indian in New York: gratis te bezoeken

Het Museum of the American Indian in New York hoort bij de Smithsonian Institution in Washington D.C. Deze wordt gerund door de Amerikaanse overheid. Om deze reden kun je het museum helemaal gratis bezoeken. Veel toeristen maken hier dan ook dankbaar gebruik van. Je kunt het museum elke dag bezoeken vanaf 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Donderdag kun je niet iets langer genieten in dit museum, dan is het namelijk geopend tot 20.00 uur.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Museum of the American Indian. Als je in New York bent, is dit museum zeker een bezoekje waard. Ben jij een liefhebber van musea en wil je in New York andere interessante musea bezoeken? Bekijk dan de Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen en interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Plaats een reactie