natuur nieuw-zeeland

Alles over de klimaat, dieren en cultuur van de natuur van Nieuw-Zeeland

De schitterende natuur is één van de voornaamste redenen voor veel reizigers om een bezoek te brengen aan Nieuw-Zeeland. De ongerepte en veelzijdige natuur zorgt ervoor dat je verbaasd bent over de schoonheid van de natuur. Voor groot en klein is er van alles te doen en ik ben ervan overtuigd dat jij je geen enkel moment hoeft te vervelen gedurende je tijd in Nieuw-Zeeland. Ik vertel je graag meer over de adembenemende natuur van Nieuw-Zeeland.

Natuur Nieuw-Zeeland: de mooiste plekjes en natuurparken

Hieronder vertel ik je meer over de mooiste plekjes in de natuur van Nieuw-Zeeland. Deze plekjes zijn zeker een bezoek waard en zijn de hoogtepunten van de natuur op het Noordeneiland en het Zuidereiland.

 • Abel Tasman natuurpark
  Abel Tasman heeft Nieuw-Zeeland een hele tijd geleden ontdekt. Dit natuurpark is dan ook naar hem vernoemd. Abel Tasman natuurpark is dan misschien wel het kleinste natuurpark dat je kunt vinden in Nieuw-Zeeland, maar is dan ook wel bijzonder. De natuurschoon die je hier tegen komt is schitterend. De prachtige witte stranden, de eilanden en de dieren die je hier kunt vinden zijn geweldig om te zien. Je kunt hier goed wandelen en varen.
 • Tongariro
  De echte liefhebbers van de populaire film ‘The Lord of the Rings’ willen zeker in dit gebied een kijkje nemen. Hier kun je namelijk het doemgebied vinden uit de wereldberoemde film. In dit gebied is het mogelijk om vulkanen te beklimmen en lange wandelingen te maken.
 • Foxfletsjer
  Wordt jij enthousiast van dichte regenwouden en prachtige meren? Dan is het zeker een goed idee om dit gebied te komen ontdekken. Je kunt hier maar liefst 60 gletsjers vinden die een traktatie zijn voor het oog. Fox en Franz Josef kun je als toerist het beste bezoeken. De Foxgletsjer heeft een lengte van maar liefst 13 kilometer en eindigt in de Fox rivier.
 • Pannenkoekrotsen 
  Pannenkoek? Ja! Deze bijzondere rotsen kun je vinden bij het plaatsje Punakaiki en is ontstaan door de natuur. Door de kracht van de zee, wind en regen hebben deze rotsen hun huidige vorm gekregen. Het is een geweldig gezicht om het water te zien spuiten uit deze rotsen.
 • Napier
  Architectuurliefhebbers moeten zeker eens een bezoekje brengen aan Napier. In 1931 is dit stadje verwoest, en daarna weer opgebouwd in een geweldige art-decostijl. Dit stadje betekent pure ontspanning en genieten van een geweldige omgeving met heerlijke wijn.
 • Actieve geisers in Rotorua
  Als je een bezoek brengt aan Rotorua, dan kom je schitterende natuur tegen. Je hebt hier een vulkanische landschap wat al een prachtige sfeer geeft aan dit gebied. Bij het Whakarewarewa-park kom je bijzondere modderpoelen en zwavelbronnen tegen. Je hebt hier ook actieve geisers. Als je meer wilt leren over de Maori cultuur, dan is dit je kans. Je hebt hier een cultureelcentrum waar ze jonge Moari’s les geven over hun cultuur. Misschien mag jij ook wel even aanschuiven..
 • Bay of Islands
  Bekijk hier de mooiste eilanden, maar liefst 144 stuks, in een prachtige omgeving. Hier kun je heerlijk tot rust komen in een ontspannen omgeving. Je kunt hier veel activiteiten beoefenen in de natuur, denk aan zwemmen, duiken en vissen.
 • Lake Taupo
  Je hebt vast wel eens van deze grote meer gehoord. De lake Taupo is maar liefst zo groot als Singapore en prachtig om te zien. Het uitziet vanaf het meer is betoverend, je ziet er namelijk drie prachtige besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Een bijzonder gezicht als je zelf aan het zwemmen bent in het warme water.
 • Milford Sounds
  Dit is de beroemdste fjord van Nieuw-Zeeland en mag dus zeker niet ontbreken op je lijstje. Het gebied kun je het beste bekijken door een cruise te maken. Het is een prachtig gebied met enorme natuurschoonheid. Dit is een enorme trekpleister en wordt veel bezocht door toeristen.
 • Kaikoura
  Liefhebbers van walvissen, dolfijnen en andere zeedieren moeten hier zeker een bezoek aan brengen. Wilde je altijd al met dolfijnen zwemmen of zwemmen met de mooiste tropische visjes? Dan is de kans groot dat hier je droom uitkomt. Je kunt een boottocht maken om de dieren nog beter te zien.
 • Wharariki Beach
  Liefhebbers van wandeltochten kunnen zich hier helemaal uitleven. Hier kom je namelijk de mooiste ongerepte natuur tegen tijdens je wandeling. Neem je goede schoenen mee ga de uitdaging aan met de 82 kilometer lange Heaphy Track.

Natuur Nieuw-Zeeland: handige tips

Als je de natuur van Nieuw-Zeeland gaat bezoeken, dan heb ik nog enkele handige tips voor je die je reis een stuk efficiënter en comfortabeler kunnen maken:

 • Neem kwalitatieve schoeisel mee
  Als je van plan bent om zoveel mogelijk mee te krijgen van de natuur van Nieuw-Zeeland, dan betekent dit dat je voornamelijk veel zal moeten wandelen. Dit is het fijnst als je prettige en comfortabele wandelschoenen mee hebt op reis.
 • Maak een duidelijke planning 
  Als je aankomt in Nieuw-Zeeland, is het fijn om een handige planning te hebben. Natuurlijk is het fijn om in alle vrijheid het land gewoon te ontdekken, maar het is nog beter om al een lijst te hebben van de mooiste bezienswaardigheden in de natuur. Omdat Nieuw-Zeeland behoorlijk groot is en er veel interessante plekjes zijn om te bezoeken, is het fijn als je hier toch van te voren al goed over nadenkt.
 • Andere leuke activiteiten
  Heb jij genoeg gezien van de natuur van Nieuw-Zeeland en ben jij benieuwd naar wat Nieuw-Zeeland nog meer te bieden heeft? Dan is er nog van alles te doen. Ga eens kamperen op een leuke Nieuw-Zeelandse camping of ga bunjeejumpen bij Queenstown. Voor de liefhebbers van wijn is er ook genoeg te doen, zij zullen genieten van een bezoekje aan Napiers. Dierenliefhebbers kunnen de leukste waterdieren spotten op de eilanden zoals walvissen, dolfijnen en de mooiste tropische visjes. Heb je altijd al eens een vulkaan willen zien? Dan kun je deze vinden bij Rotoruan.

Naast de Natuur van Nieuw-Zeeland is de natuur van Australië ook prachtig.

Dankzij dit artikel weet je welke plekjes van Nieuw-Zeeland je absoluut niet mag missen gedurende je reis in Nieuw-Zeeland. Bekijk welke bezienswaardigheden jij niet wilt missen en maak hier een lijst van. Op deze manier vergeet jij niks tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland.

Plaats een reactie