Nieuw-Zeeland Bezienswaardigheden

Nieuw-Zeeland Bezienswaardigheden, wat mag je niet missen? Zie de highlights voor de mooiste plekken!

Nieuw-Zeeland werkt als een magneet op avonturiers. Mensen die naar dit land reizen, hebben veel bezienswaardigheden om uit te kiezen. Als je een reis maakt, dan moet je op een gegeven moment prioriteiten stellen. Het lukt je namelijk niet om simpelweg alles gedurende je reis te bekijken. Wat zijn de mooiste Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden? Hieronder vertellen we je meer over de absolute hoogtepunten van Nieuw-Zeeland.

De hoofdstad Wellington

Één van de mooiste Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden is wel de hoofdstad van het bijzondere land. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland mag gedurende je rondreis zeker niet worden overgeslagen. Veel reizigers bestempelen deze stad als hun favoriete bestemming in Nieuw-Zeeland nadat ze de stad hebben gezien. Je kunt hier restaurants vinden waar je heerlijk kunt eten en daarnaast heb je hier talloze toeristische en culturele attracties. Ontdek hier de filmindustrie, muziekindustrie en theater. In de hoofdstad zijn er ontzettend veel mogelijkheden.

Abel Tasman National Park

Aan de kust in Nelson op het Zuidereiland kun je het Abel Tasman National Park vinden. Een nationaal park die je zeker als Nederlander niet mag missen. Dit park is hemels mooi en je kan de omgeving verkennen per kayak, watertaxi of met een cruise. Het is aan te raden om hier eens te slapen in de natuur onder een prachtige hemel met duizenden sterretjes. Dit is zeker één van de meest leerzame Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden. Wat je hier leert en ziet, zal je nog een hele tijd bijblijven.

Prachtige Stewart Island

Het eiland Stewart Island heeft een prachtig natuurpark. Dit natuurpark heet ‘Nationaal Park Rakiura’ en je kunt hier de loopvogel Kiwi vinden. Dit is een nationaal kenmerk van Nieuw-Zeeland die je veel ziet terugkomen. Als je op zoek bent naar Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden waarbij de natuur centraal staat, dat is dit een grote aanrader.

Bezoek de nationale parken van Nieuw-Zeeland

De Nationale parken zijn één van de mooiste dingen die je tegen komt als Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden. Het land is voorzien van maar liefst 14 bijzondere nationale parken waar je ontzettend veel kunt zien van de natuur van Nieuw-Zeeland. Naast de nationale parken, heb je ook nog eens veel natuurbeheerparken (20) , reservaten (2.500) en zee reservaten (14). De natuurliefhebbers zullen zich hier vele uren, dagen of maanden kunnen vermaken.

Noordereiland

In het Noordereiland kun je een geweldige schat aan bezienswaardigheden vinden. Je hebt hier namelijk de mogelijkheid om prachtige vulkanen, geisers en warmwaterbronnen te bekijken. Bij de Mount Maunhanio kun je een baai vinden waar jaarlijks surfkampioenschappen worden gehouden.

Het Zuidereiland

Het Zuidereiland is voorzien van prachtige fjorden en daarnaast kun je hier ook nog eens genieten van de Nieuw-Zeelandse Alpen. De toppen van deze bergen bereiken hoogtes van maar liefst 3764 meter hoog.

Auckland

Bekijk in Auckland een prachtige haven. Hier kun je prachtige boten en jachten bewonderen. Auckland heeft als bijnaam ook wel ‘City of Sails’. In deze stad kun je goed winkelen en zijn er voor de cultuurliefhebbers ook genoeg musea te vinden die bezocht kunnen worden.

Fjord Milford Sound

Deze fjord is de bekendste van Fjordland en kan worden bewonderd in het Nationaal Fjordland park. De spectaculaire fjord is 1692 meter hoog. Wandelliefhebbers kunnen hier prachtige wandelingen maken die eindigen bij deze fjord. Dit is terecht één van de mooiste regio’s van Nieuw-Zeeland.

Waitomo

Wil je graag in alle rust genieten van Nieuw-Zeeland? Dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan dit gebied. Ondanks dat het hier rustig is, valt er zeker nog wel genoeg te beleven. Nieuw-Zeeland heeft veel gloeiwormen, en in dit gebied kun je hier alles over leren. Bezoek een mooie grot en bekijk de prachtige omgeving van Nieuw-Zeeland.

Bay of Islands

Dit gebied is ontzettend populair als bezienswaardigheid. Je kunt hier circa 150 kleine eilanden vinden die zijn omringd door helder water en witte stranden. Dit is een echt paradijs op aarde. Bay of Islands ligt bij het Noordereiland en heeft een tropisch klimaat.

Te Papa Tongarewa museum

Dit is het gratis nationale museum van Nieuw-Zeeland. Hier kun je veel leren over de Maori cultuur. Ook mensen die graag meer willen weten over de historie en natuur van Nieuw-Zeeland, kunnen hier goed terecht. Het museum is ontzettend groot. Het heeft een oppervlakte van maar liefst 36.000 m2 en hierbij één van de grootste Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden.

Tongariro National Park

Als je dit park bezoekt, dan heb je gelijk één van de mooiste parken van Nieuw-Zeeland bezocht. In dit park heb je veel diversiteit op het gebied van natuur. Je hebt hier actieve vulkanen, warmwaterbronnen, modderpoelen die koken en kraters. Wat je in dit park gaat zien, zal je niet meer snel vergeten. Fans van The Lord of The Rings zullen het park herkennen uit de film.

Queenstown

Avontuurlijke sportliefhebbers kunnen Nieuw-Zeeland niet verlaten voordat ze hier zijn geweest. Voor sport en avontuur moet je hier namelijk zijn. Dit gebied staat nationaal bekend als centrum voor avontuurlijke sporten. Je kunt hier ook diverse skigebieden vinden. Denk hierbij aan Coronet Peak. Liefhebbers van de film ‘The Lord of the Rings’ kunnen hier ook diverse locaties bekijken. Hier hebben veel opnames plaatsgevonden.

Lake Wanaka

Omringd met spectaculaire bergen en besneeuwde bergtoppen is Lake Wanaka een plek waar jij je zeker niet zal vervelen. Je kunt hier prachtig vissen, waterskiën, kajakken en nog veel meer. Bij Lake Wanaka begeef jij je in een sprookjesachtige mooie omgeving.

Rotorua

Dit stadje in het Noordereiland staat bekend om de prachtige geisers die je kunt bekijken. Dit mooie stadje is meerdere malen bekroond met de bijzondere titel ‘New Zealand’s Most Beautiful City’. Dit is één van de mooiste Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden die ook daadwerkelijk bekroond is. Wandelen en mountainbiken kun je hier ontzettend goed.

Lake Taupo

Lake Taupo is een krater die is ondergelopen met prachtige helder water. Het is 616 vierkante meter. Dit zorgt ervoor dat je te maken hebt met het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Lake Taupo is ontstaan in 186 na Christus. De grootste vulkaanuitbarsting van Nieuw-Zeeland vond toen plaats wat resulteerde in een prachtige meer.

Kaikura

Dit stadje bevindt zich aan de oostkust van het Zuidereiland. In Kaikura kun je veel wilde dieren spotten. Denk hierbij aan dolfijnen, walvissen, zeehonden en pinguïns. In de zee zitten veel voedingsstoffen die de wilde dieren aantrekt.  

Mount Cook

Mount Cook is een berg van 3.754 meter hoog en wordt daarom ook wel ‘de berg die de wolken pakt’ genoemd. De omgeving van Mount Cook is prachtig en zeer geschikt voor een lange wandeltocht.

Hierboven hebben wij je geïnformeerd over de populairste Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden. Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland die een bezoek waard zijn. Nieuw-Zeeland is een land waar altijd genoeg blijft te ontdekken. Probeer daarom altijd je ogen open te houden tijdens het maken van een reis, je zal er namelijk onvergetelijke herinneringen aan overhouden.

Plaats een reactie