noordereiland nieuw-zeeland

Noordereiland Nieuw-Zeeland, wat zijn hoogtepunten en andere bezienswaardigheden langs de route?

Nieuw-Zeeland is een land met veel diversiteit. Nieuw-Zeeland kunt je opsplitsen in twee grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. Beide eilanden zijn erg verschillend, maar zijn beide erg interessant om te bezoeken. Je kunt er prachtige regenwouden, vulkanen, stranden en gletsjers bezoeken. In dit artikel vertel ik je graag meer over het Noordereiland. Ik zal je informeren over de highlights van het Noordereiland en daarnaast geef ik je ook handige tips voor je reis naar Nieuw-Zeeland.

Noordereiland Nieuw-Zeeland: waarom?

Nieuw-Zeeland is als land erg bijzonder omdat het één van de meest diverse landen is ter wereld. Of je nu op zoek bent naar mooie stranden, vulkanen of gletsjers, de kans is erg groot dat je het op Nieuw-Zeeland kunt vinden. Het landschap van het Noordereiland heeft veel vulkanen en vulkaankegels. Ook kun je hier veel zien en leren over de Maori cultuur en krijg je veel mee van de geschiedenis. De beste tijd om te reizen naar het Noordereiland zijn gedurende de maanden februari, maart, oktober en november. Tijdens deze maanden is de omgeving het mooist en kun je in alle rust kennis maken met het eiland.

Noordereiland Nieuw-Zeeland: bezienswaardigheden

Als je een bezoek brengt aan het Noordereiland, dan hoef jij je zeker niet te vervelen. Er is namelijk ontzettend veel te beleven. Of je nu als natuurliefhebber veel van de omgeving wilt zien, of juist wilt genieten van het sprankelende nachtleven: het noordereiland Nieuw-Zeeland heeft alles in huis om je dichterbij Nieuw-Zeeland te brengen. Hieronder vertel ik je graag meer over de absolute highlights als je een bezoek brengt aan dit eiland. Dit zijn bezienswaardigheden die je moet hebben bekeken of ervaren voordat je het eiland verlaat.

Auckland

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland, gelet op de oppervlakte. In stad op het Noordereiland woont maar liefst een derde van alle Kiwi’s. Ook heeft Auckland het grootste vliegveld, waardoor de kans erg groot is dat je hier landt. In Auckland kun je ook de hoge Skytower bewonderen. Deze toren is bijna 330 meter hoog. Een leuk weetje is dat deze stad is gebouwd op 50 vulkanen. Vergeet dus zeker je wandelschoenen niet mee te nemen.

Bay of Islands

Bay of Islands ligt in Noordereiland Nieuw-Zeeland is zeker de moeite waard om te bezoeken. De eilanden samen zijn prachtig om te zien en in de omgeving kun je ook heerlijke verse vis eten. Als wandelliefhebber kun je hier goed terecht, er zijn namelijk ontzettend veel mooie routes om te wandelen. Het is ook een aanrader om de Waitangi Treaty Grounds en Te Whare Runanga te bezoeken. Hier zal je veel leren over de cultuur en geschiedenis van Nieuw-Zeeland.

Matamata

Liefhebbers van The Lord of the Rings krijgen de kans om de Hobbiton, de filmset van de populaire film, te bezoeken. Het bestaat uit 44 hobbitholes die direct voor herkenning zullen zorgen als je de film goed kent. Ontzettend leuk om eens te bekijken!

Whangarei

In dit mooie dorpje kun je prachtige watervallen bewonderen. Het is ontzettend mooi en rustgevend om hier even te gaan zitten en te genieten van de schoonheid van de natuur. Je kunt de watervallen eenvoudig met het openbare vervoer bereiken.

Waitomo Caves

Hier kun je de populaire gloeiwormen bekijken in de Glowworm Caves. Deze larve geeft een gloeiende blauwe kleur in het donker wat zorgt voor een ontzettend mooi en magisch effect.  Het zijn er miljoenen bij elkaar, dus deze grotten zijn het zeker waard om eens te bezoeken.

Lake Taupo

Het water van Lake Taupo in Noordereiland Nieuw-Zeeland stroomt rechtstreeks vanuit de bergen. Hier kun je een heerlijke verfrissende duik nemen. Het meer is ontzettend groot, vergelijk het maar eens met heel Singapore. Het uitzicht vanuit het meer is ook erg bijzonder, je ziet namelijk drie besneeuwde bergtoppen, dit terwijl je heerlijk in je zwemkleding een duik neemt in het water. Hier kun je heerlijk ontspannen op het strand en deelnemen aan leuke watersportactiviteiten. Een leuk weetje is dat je hier de ‘Coolest MacDonalds of the World’ kunt vinden! Nu vraag jij je zeker af waarom deze MacDonalds zo wordt genoemd. De titel heeft deze Mac Donalds gekregen omdat het restaurant in een groot vliegtuig is gebouwd.

Rotorua

Dit prachtige dorpje is helemaal omring door heerlijke warmwaterbronnen en geisers. Het dorp is gelegen aan Lake Rotoria en heeft een mysterieuze look. De omgeving kan exterme temperaturen hebben en daarom is het een mooie ervaring om hier eens rond te kijken. In dit dorp in het Noordeiland Nieuw-Zeeland kun je ook veel leren over de Maori cultuur en geschiedenis.

Napier

In de jaren 30 werd Napier getroffen door een aardbeving. Zij hebben alles weer opgebouwd en deden dit in Art Deco Stijl. Als je hier komt, dan begeef jij je plotseling in een hele andere wereld. Één ding is zeker: het is er ontzettend gezellig! Je kunt in deze stad leuk winkelen en goed eten bij de vele restaurantjes.

Wellington

Als je in het Noordereiland Nieuw-Zeeland bent, is het absoluut een aanrader om de hoofdstad te bezoeken. Je schakelt even om van de mooie natuur en begeeft je in een prachtige sprankelende stad. Het Te Papa Museum hier is een leuke aanrader om te bezoeken als je hier bent. Hier leer je namelijk alles wat je moet weten over Nieuw-Zeeland als land. Een mooi weetje is dat het museum helemaal gratis is, erg fijn als je niet te veel wilt besteden gedurende je reis. Hier kun je ook veel kroegen en andere uitgaansgelegenheden bezoeken om een gezellige tijd te beleven.

Hot Water Beach

Graaf op dit strand een diepe kuil en ga heerlijk ontspannen in het hete water dat hier vervolgens in komt te stromen. Hier kun je genieten van heerlijke natuurlijke hot tubs. Let er wel op dat het water erg heet kan aanvoelen. Voel het water dus altijd eerst even voordat je er in gaat liggen.

Noordereiland Nieuw-Zeeland: zorg voor een goede voorbereiding

Als je het Noordereiland Nieuw Zeeland wilt bezoeken, is het goed om alvast uit te zoeken wat voor jou interessant is om te bezoeken. Onderstaande vragen kunnen je hier goed bij helpen:

  • Hoe lang verblijf ik op het Noordereiland Nieuw-Zeeland?
  • Wat is het budget dat ik heb voor mijn bezoek aan het Noordereiland Nieuw-Zeeland?
  • Welke activiteiten wil ik ondernemen?
  • Wat wil ik graag leren en zien?
  • Hoe ga ik reizen, alleen of met een groep?

Op deze manier zorg jij al voor een goede voorbereiding zodat jij het Noordereiland in Nieuw-Zeeland in alle rust kunt verkennen en ontdekken.

Plaats een reactie