palatijn rome

Palatijn in Rome bezoeken: alles wat je moet weten

In Rome kun je een schitterende heuvel vinden met ruïnes van enorme tempels en paleizen van keizers die hier in het verleden hebben gewoond. Deze heuvel wordt Palatijn genoemd en trekt jaarlijks een enorm aantal bezoekers die hier een kijkje komen nemen. Je kunt er ook de resten vinden van de woning van Augustus. Deze woning is opmerkelijk goed bewaard gebleven. Dankzij de ruïnes ga je even terug in de tijd en is het mogelijk om jezelf een voorstelling te maken van hoe het er vroeger uit gezien moest hebben. Op Palatijn kun je ook een prachtige tuin vinden. In de zomer is het heerlijk om hier even te rusten en bij te komen. Wil je een bezoek brengen aan Palatijn in Rome? In dit artikel lees je er alles over.

Palatijn Rome

In Rome kun je in totaal zeven heuvels vinden. Palatijn is één van deze zeven heuvels. Als je een bezoek brengt aan Palatijn, dan kun je genieten van een adembenemend uitzicht. Het uitzicht dat je hebt vanaf deze heuvel is over Forum Romanum. De keizers hadden een voorkeur voor deze locatie omdat ze op deze manier letterlijk en figuurlijk regeerden over hun volk. Vanaf dit punt kunnen ze mooi uitkijken over dit gebied. Daarnaast waren er ook veel ziektes in de bevolking. Door hun woning op de heuvel Palatijn te vestigen hadden ze hier minder last van. Palatijn Rome is een aantrekkelijk gebied om te bezoeken omdat je behalve de interessante ruïnes, ook veel mooie groene tuinen hebt waar je kunt ontspannen. Via een trap kun je gemakkelijk van Palatijn lopen naar Forum Romanum.

De eerste bewoners van Rome: Romulus en Remus

Er gaan verhalen rond dat Romulus en Remus, tweelingbroers, de eerste bewoners van Rome waren. Als je een bezoek brengt aan Palatijn, dan kun je hier de locatie van hun hutje vinden. Deze zogenoemde stichters van Rome zijn opgevoed door wolven. Of dit verhaal op de waarheid berust is maar de vraag, archeologen hebben namelijk vondsten gedaan dat er voor die tijd al mensen aanwezig waren op de Palatijn. Als je Palatijn bezoekt, is het zeker interessant om hier eens een kijkje te nemen.

Keizer Augustus geboren op Palatijn

Palatijn heeft een grote rol gespeeld in het leven van keizer Augustus. Hij was ook de eerste keizer die hier officieel heeft gewoond. Nadat keizer Augustus hier had gewoond, volgden meerdere keizers dit voorbeeld. Als je de woning van keizer Augustus ziet, dan zal je versteld staan van hoe simpel het eigenlijk was. Het huis bestaat namelijk uit maar twee verdiepingen. Keizer augustus heeft hier een groot deel van zijn leven gewoond, maar liefst 40 jaar lang. In zijn woning is er een werkkamer en een slaapkamer gevonden. Uiteindelijk heeft keizer Augustus op Palatijn ook een paleis laten bouwen.

De schitterende Farnesische tuinen

In de 16de eeuw gaf de Farnese familie in de 16de eeuw opdracht om deze prachtige tuinen aan te leggen. Vignola heeft deze bijzondere tuinen voor de familie ontworpen. Je kunt de tuinen vinden in het noordwesten van Palatijn. Het mooie is dat de tuin nog steeds in hele goede staat is. Dit is een perfecte plek om te wandelen door de mooie omgeving. In de zomer is het heerlijk om in deze tuinen de verkoeling op te zoeken bij de bomen die hier staan. Domus Tiberiana kun je ook vinden in dit gebied. Tiberius heeft dit schitterende complex laten bouwen. De erfgenamen van de keizer hebben hier nog een hele tijd in gewoond.

Palatijn Rome: Museum van de Palatijn

Als je een bezoek brengt aan Palatijn, dan is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan het Museum van de Palatijn. Het museum is in 1882 opgericht door de Franse keizer Napoleon III. Dit museum is gratis te bezoeken en is interessant voor iedereen. Je kunt hier onder andere veel archeologische vondsten bewonderen.Op deze manier krijg je veel informatie over de geschiedenis van de Palatijn. Dit is een museum die leuk is om te bezoeken voor groot en klein.

Palatijn Rome: ticket kopen en andere praktische zaken

Met de metro kun je gemakkelijk en snel bij Palatijn komen. Je reist dan met Metrolijn B. Als je aankomt bij halte Circo Massimo dan loop je het circus voorbij. Loop richting het Colosseum en je kunt de Palatijn eigenlijk niet meer missen. Als je Palatijn wilt bezoeken in Rome, dan is het mogelijk om een combinatieticket te kopen waarmee je ook het Colosseum en Forum Romanum kunt bezoeken. Deze kun je hier namelijk vlakbij vinden. Op deze manier kun je veel tijd en geld besparen. Het is aan te raden om je ticket online te kopen. Op deze manier kun je namelijk profiteren van de laagste prijs. Vaak kun je al een combinatieticket krijgen voor ongeveer 12 euro. Als je zelfs uit een EU land komt, zoals Nederland, dan hoef je maar 7,50 te betalen. Je moet dan wel de leeftijd hebben tussen 18 en 25 jaar oud. Soms zijn er speciale tentoonstellingen aanwezig, gedurende deze dagen zal ook de ticketprijs stijgen.Als je online de betaling hebt gedaan, dan zal je in de e-mailbox een digitale voucher ontvangen. Deze digitale ticket kun je vervolgens laten zien om de bezienswaardigheden te bezoeken in Rome. Dit gaat sneller en gemakkelijker dan in Rome losse tickets te kopen voor de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Het adres van de Palatijn is Via Gregorio 30 in Rome.

Palatijn Rome: geen restaurants

Als je een bezoek brengt aan de Palatijn en Forum Romanum, dan is het aan te raden om iets te eten en drinken mee te nemen. Op de Palatijn zal jij je namelijk gemakkelijk enkele uren kunnen vermaken, maar het is jammer als je weg zou gaan omdat je honger/dorst krijgt. Neem wat te snacken mee zodat je langer kunt genieten van al het moois dat je hier kunt bekijken. Op de Palatijn kun je wel kranen vinden. Hier zou je eventuele lege flesjes wel gemakkelijk kunnen bijvullen. Als je een ticket hebt gekocht, dan zou je wel even kunnen ‘pauzeren’ door het gebied uit te gaan. Je ticket blijft op deze manier dan nog wel geldig om verder te kijken op de Palatijn als je klaar bent met pauzeren.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je Palatijn hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie