piccadilly circus londen

Piccadilly Circus in Londen bezoeken

Piccadilly Circus is één van de bekendste pleinen van Londen. Het is de Times Square (New York) van Londen. Op elk moment van de dag is het hier levendig en gezellig. Dit plein is voorzien van videoschermen met reclamespotjes en veel verlichting. Het plein is in principe een knooppunt, maar wordt gebruikt als ontmoetingsplek. Hier spreken toeristen, maar ook locals, af om een gezellige tijd te beleven. Het is uitgegroeid tot één van de populairste attracties van Londen, toeristen komen hier graag een kijkje nemen. Wil je een bezoek brengen aan Piccadilly Circus  in Londen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Geschiedenis van Piccadilly Circus

Dit populaire plein is aangelegd in 1819. Het plein is een relevante verkeersknooppunt. De naam circus staat voor het cirkelvormige plein. Het plein had na 1819 deze vorm, maar toen in 1886 de Shaftesbury Avenue werd aangelegd, was deze vorm niet meer zichtbaar. Piccadilly Circus zorgt ervoor dat meerdere relevante straten van West End met elkaar verbonden zijn. Denk hierbij aan populaire straten zoals Coventry Street, Glasshouse Street, Regent Street, the Haymarket en Shaftesbury Avenue. Het plein heeft een hele centrale ligging in de stad. Wil je winkelen in de buurt? Dan is de kans groot dat je start op dit plein. Als je graag wilt winkelen, dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Regent Street. Regent Street kun je vinden aan Piccadilly Circus en staat bekend om haar belangrijke winkelstraten. De winkelstraten van Regent Street staan bekend als één van de populairste winkelstraten van Londen.

Piccadilly Circus: wat kun je hier vinden?

Op het plein Piccadilly Circus kun je vooral veel videoschermen vinden met reclame en verlichting, maar er is ook meer te zien. Centraal op het Picaddilly Circus, kun je het Shaftesbury Memorial vinden. Dit monument is gebouwd in 1893 voor een Britse politici. De Britse politici Lod Shaftesbury zette zich actief in voor kinderarbeid. Het monument bevat een beeld van Anteros, dit is een Griekse god. Deze Griekse god is de tweelingbroer van Eros, Eros is de god van de liefde. In de praktijk zal je merken dat het monument vaak ook Eros wordt genoemd.  Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er veel bombardementen in de buurt van dit plein. Om deze reden is het monument tijdelijk verhuisd naar een andere locatie. Toen de oorlog eenmaal voorbij was, werd het Shaftesbury Memorial  weer teruggeplaatst op Piccadilly Circus.

Piccadilly Circus: hoe kom je er?

Je kunt in de buurt van het plein een metrostation vinden. Dit metrostation heet Metrostation Piccadilly Circus. Kies voor de metrolijnen Piccadilly Line en de Bakerloo Line om bij dit metrostation te komen. Er zijn andere metrostations die in de buurt zitten, maar dan zal je wel een stukje moeten lopen naar Piccadilly Circus. Ook de metrostations Charing Cross, Green Park en Oxford Circus. De tijd die je moet lopen varieert van minimaal 8 minuten tot circa een kwartier.

In dit artikel heb je meer gelezen over Piccadilly Circus in Londen. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie