queensland

Alles over de bezienswaardigheden, klimaat & Brisbane in Queensland

In het noordoosten van Australië kun je de staat Queensland vinden. Deze prachtige staat is vernoemd naar Koningin Victoria. In het zuidoosten van Queensland kun je de hoofdstad Brisbane vinden. Queensland is een hele populaire vakantiestaat, omdat de zon hier altijd schijnt. Toeristen uit het buitenland reizen hier graag naar toe, maar ook de bewoners van Australië zelf komen hier graag. Ik vertel je alles over het zonovergoten Queensland in Australië.

Perfecte weersomstandigheden in Queensland

Queensland is een aantrekkelijke staat om te bezoeken omdat je hier de perfecte weersomstandigheden hebt. De schijnt er heerlijk, je kunt er een frisse duik nemen in de blauwe zee en lekker zonnen op het strand. Daarnaast kun je er ook genieten van een prachtige natuur. Dit zijn natuurlijk de perfecte ingrediënten om een geweldige en ontspannen tijd te beleven in Queensland.

Populaire hoofdstad Brisbane van Queensland

Mensen komen ook graag naar Queensland, omdat ze zo van de hoofdstad Brisbane houden. Deze bruisende hoofdstad wordt door de bewoners ook vaak Brissie genoemd. De stad heeft een adembenemende schoonheid en daarnaast heb je hier natuurlijk ook geweldige weersomstandigheden. Jonge toeristen komen hier graag om een geweldige tijd te beleven op de festivals die hier vaak worden gehouden. Ook zijn er veel terrassen en restaurants waar je heerlijk kunt eten of een lekker drankje kunt nemen. Als je aankomt in deze stad, dan heerst hier over het algemeen een hele relaxte sfeer.

Hoe reis je naar Queensland?

De populairste manier om in Queenland te komen is om met de vliegtuig aan te komen in de hoofdstad van Brisbane. Daar heb je namelijk een groot vliegveld. De meeste mensen maken vanaf dat punt een roadtrip door heel Queensland. Je kunt gemakkelijk een auto huren om je reis voor te zetten. Het huren van een auto brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt namelijk dan op eigen tempo reizen en hoeft bijvoorbeeld ook geen rekening meer te houden met bijvoorbeeld trein of bustijden. Het huren van een auto zal je een enorme gevoel van vrijheid geven.

Wat is de beste reistijd voor Queensland?

Als je van plan bent om te reizen naar Queensland, dan wil je dit natuurlijk doen in een gunstige periode. Het is aan te raden om naar Queensland te reizen gedurende de maanden juni tot en met november. Tijdens deze maanden heb je namelijk te maken met aangename temperaturen die vaak tussen de 25 en 30 graden liggen. Het is erg belangrijk dat je in ieder geval niet naar Queensland gaat gedurende de maanden januari, februari en maart. Als je hier komt in deze maanden, dan heb je te maken met veel neerslag en bestaat zelfs de kans dat er gevaarlijke cyclonen komen.

Queensland: de absolute highlights

Als je een bezoek brengt aan Queensland, dan is het goed om op de hoogte te zijn van de absolute hoogtepunten van deze staat. Hieronder vertel ik je meer over wat je absoluut niet mag missen als je een bezoek brengt aan deze staat:

 • Fraser Island
  In het zuiden van Queensland kun je iets heel bijzonders vinden. Hier kom je namelijk Fraser Island tegen. Dit is het grootste zandeiland die je ter wereld maar kunt vinden. Dit is een bezoekje die op de bucketlist staat van bijna alle reizigers die naar Australië komen. Hier kun je namelijk schitterende regenwouden vinden en genieten van de mooiste zoetwatermeren van Australië. Reizigers die hier komen hoeven niet enkel een zandbak te verwachten, je hebt hier namelijk geweldige flora en fauna.
 • Great Barrier Reef
  In het noorden van Queensland kun je een 2.000 kilometer aan paradijs ontdekken. Hier kun je namelijk het geweldige Great Barrier Reef vinden. Dit zijn kilometers aan schitterende koraalriffen. Deze koraalriffen kun je vinden op mooie eilanden zoals de Whitsunday Islands. Duikers kunnen Australië niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan dit prachtige gebied. Onder water valt er ontzettend veel te ontdekken. Denk aan honderden soorten prachtige tropische visjes en de mooiste koralen.
 • Bezoek interessante Aboriginalnederzettingen
  Als je naar het westen gaat van Queensland, dan krijg je te maken met een ruig gebied. In dit gebied kun je interessante Aboriginalnederzettingen bezoeken. In deze Outback kom je voornamelijk veel droge vlakten tegen. Dit is natuurlijk heel wat anders dan het noorden, maar dat maakt dit gebied zo bijzonder. Je kunt er veel verschillende soorten gebieden vinden. Als reiziger is dat natuurlijk ontzettend mooi om mee te maken. Nergens ter wereld kun je zoveel diverse omgevingen bezoeken.
 • Zeiltocht maken
  Als je een grote zeilliefhebber bent, dan is Queensland een geweldig gebied om dit te doen. Het is aan te raden om je zeiltocht te starten in Cairns. Dit is een schitterende stad die je kunt vinden in het noorden van Queensland. Dit is de beste startpunt die je kunt nemen als je wilt zeilen naar de Great Barrier Reef.
 • Maak een helikoptertocht
  Als je een onvergetelijke ervaring wilt opdoen in Australië, dan heb je ook de mogelijkheid om de gebieden in Queensland beter te bekijken vanuit een helikopter. Dit zal je natuurlijk ook wel wat meer kosten, maar het is een unieke kans om een prachtig gebied beter te kunnen bekijken. Waar mensen en voertuigen niet kunnen komen, kan jij wel komen met de helikopter.
 • Op een onbewoond eiland, Whitsunday Islands
  Dit is je kans om een onbewoond eiland te bezoeken. De Whitsundays worden door reizigers die hier eerder zijn geweest echte paradijsjes genoemd en helemaal de moeite waard om te bezoeken. Het mooie aan deze eilanden is dat er geen mensen wonen. Op deze manier heb je het gevoel dat je de bewoonde wereld helemaal kunt ontlopen en tot rust kunt komen. Als je geluk hebt, dan bestaat de kans dat je alleen aanwezig bent op een heel eiland. Kan het nog mooier?

Zoals je ziet is Queensland een staat waar je een leuke tijd kunt beleven. Je kunt er genieten van de perfecte weersomstandigheden, maar daarnaast valt er ook genoeg te doen en te zien in deze staat. Breng een bezoek aan de bruisende hoofdstad of bezoek het grootste zandeiland ter wereld. Dit is een unieke staat waar je veel diverse en schitterende ervaringen kunt opdoen.

Plaats een reactie