Queenstown

Alles over de bezienswaardigheden en weer van Queenstown in Nieuw-Zeeland

De stad Queenstown in Nieuw-Zeeland is erg populair vanwege haar schitterende ligging. De stad kun je vinden op het Zuidereiland en heeft meer dan 10.000 inwoners. In deze stad kun je goed terecht voor avontuurlijke sporten en daarnaast zijn er ook genoeg mogelijkheden om heerlijk bij te komen. De stad is voorzien van een handige vliegveld waardoor je hier gelijk zou kunnen landen voor een bezoekje. Deze stad is zo genoemd, omdat deze stad zo perfect is, dan het goed zou passen bij Queen Victoria. Ik vertel je graag alles wat je moet weten over de mooist gelegen stad van Nieuw-Zeeland.

Queenstown heeft een perfecte ligging

De ligging van Queenstown is voor veel reizigers helemaal perfect. Je kunt de stad namelijk vinden aan de blauwe Lake Wakatipu. Op de achtergrond heb je de ruige Remarkables op de achtergrond wat zorgt voor een geweldig plaatje. Je hebt in de omgeving prachtige bergen, meren en rivier. De omgeving van Queenstown zorgt ervoor dat er avontuurlijke sporten kunnen worden beoefend. Dit is dan ook iets wat veel reizigers erg aanspreekt. Avonturiers hebben deze stad vaak op hun bucketlist staan.

Queenstown, een mijnstad

Rond 1860 vonden twee schapenhouders goud in de Shotover Rivier. Deze vondst zorgde ervoor dat de stad Queenstown ontstond. Na deze mooie ontdekking groeide de stad aanzienlijk met het aantal inwoners. Na een tijd, toen ook al het goud op was, besloten de inwoners om er een geweldig vakantieoord van te maken en dat is ook goed gelukt. Inmiddels wonen hier veel mensen en trekt de stad jaarlijks ook duizenden toeristen aan die hier eens een kijkje willen komen nemen of alle avontuurlijke sporten die hier worden beoefend eens te ervaren.

Een gezellige toeristische stad

Als je in Queenstown komt, dan moet je wel beseffen dat het gaat om een vrij commerciële stad. Je kunt hier veel hotels en clubs vinden. Ook voor diverse herinneringen aan deze trip kun je terecht bij een van de vele souvenirshops. Het toeristische gedeelte heeft hier wel een groot voordeel, in de avond kun je genieten van een geweldig en bruisend uitgaansleven. Restaurants worden dan goed bezocht en ook zijn al deze toeristen op zoek naar de leukste feestjes. Reizigers die hier zijn geweest ervaren de stad zeker als commercieel, maar ze vinden toch dat de stad haar knusse en gezellige sfeer heeft kunnen behouden.

Een bruisende festival: Queenstown Winter Festival

Als je graag wilt deelnemen aan een bruisend festival in Queenstown, dan is het zeker een aanrader om deel te nemen aan het Queenstown Winter Festival. Tijdens dit festival kun je overdag én in de nacht helemaal los gaan op sportief gebied. Ook op cultureel gebied valt er ontzettend veel te beleven. Veel toeristen komen hierop af, uit het buitenland, maar ook genoeg mensen uit het binnenland. Zij komen naar Queenstown om hier ook van de sfeer te proeven gedurende dit bijzondere festival.

Tijd voor avontuur in Queenstown

In Queenstown kun je er eigenlijk niet omheen, niet om niets wordt dit wel de hoofdstad genoemd van de avontuurlijke sporten in Nieuw-Zeeland. Je kun deze sporten vinden in allerlei varianten. Er zijn zoveel mogelijkheden, dan het eigenlijk gaat om wat je precies zoekt. Ben je op zoek naar een sport die je een dag wilt beoefenen of ben je op zoek naar een activiteit die je meerdere dagen bezighoudt? Alles is hier mogelijk. In Queenstown kun je veel organisaties vinden die kijken naar je persoonlijke wensen en hun best doen om hier iets passends bij te vinden. Dit is tot nu toe altijd gelukt. Wil je graag raften of met een jetboat met hoge snelheden over het water varen? Dan is het goed om hier in de zomer te komen. In de zomer kun je namelijk dergelijke activiteiten doen op de meren in de omgeving. In de winter kun je hier prima terecht voor de wintersporten. Ga hier heerlijk snowboarden, skiën of langlaufen. Veel reizigers komen hier voor een fijne wintersportvakantie.

Wat moet je zien in Queenstown?

In Queenstown valt er natuurlijk veel te beleven, maar wat zijn de andere hoogtepunten van deze stad? Ik ging voor je op zoek en vertel je hieronder meer over de hoogtepunten van Queenstown:

  • De Queenstown Mall is een leuke plek om even heerlijk te shoppen. Het is een winkelcentrum waar je terecht kunt voor een divers aanbod aan winkeltjes. Het winkelcentrum is niet te groot, waardoor het je zeker gaat lukken om alles goed te bekijken. Eindig dit uitje met ijs of een hapje in de geweldige restaurants die je hier kunt vinden.
  • De bekendste weg die je kunt vinden in Queenstown is de Glenorchy-Queenstown Road. Je moet wel opletten als je zelf een auto huurt, omdat de bochten hier behoorlijk scherp kunnen worden. De uitzichten die je hebt vanaf deze weg zijn schitterend en helemaal de moeite waard. Gedurende je rit kun je op verschillende plekjes even stoppen om de mooie omgeving goed te bekijken.
  • St Peter’s Anglican Church is een kerkje die je kunt vinden in Queenstown. De kerk is niet al te groot, maar ziet er toch bijzonder uit. Het is zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen binnen. In de kerk worden houten balken gebruikt wat er prachtig uitziet. De tuinen in de omgeving zijn ook schitterend om eens doorheen te wandelen.
  • In Queenstown kun je een beeld vinden van een Moa. Dit is een vogelsoort die helaas inmiddels al is uitgestorven. Het is een geweldig eerbetoon om ons toch deze vogel te blijven herinneren.
  • Ben Lomond Lavender is een groot lavendel boerderij in Queenstown. Dit boerderij is prachtig en zeker de moeite waard om eens te zien. De geur die hier hangt is niet te beschrijven. Dat is zeker iets om zelf te gaan ervaren.
  • Het klinkt misschien bijzonder om een begraafplaats te bezoeken gedurende je vakantie in Queenstown, maar de Queenstown Cemetery is zeker een bezoekje waard. Je kunt de begraafplaats vinden in een rustgevende omgeving en de plekjes die je hier kunt vinden gaan tot 1880. De bloemen die hier bloeien geven de begraafplaats een bijzondere, maar hele mooie uitstraling.

Queenstown is een prachtige stad in Nieuw-Zeeland met een prachtige ligging. Veel toeristen hebben deze stad al gevonden waardoor het hier bijna altijd druk is. Je kunt hier deelnemen aan allerlei avontuurlijke sporten omdat de omgeving hier zeer geschikt voor is. De bergen en rivieren staan je hier al op te wachten. Queenstown heeft een bruisend uitgaansleven en leuke plekjes om te ontdekken.

Plaats een reactie