ripleys believe new york

Ripley’s Believe It or Not Museum in New York bezoeken

Robert Ripley is gefascineerd door vreemde objecten. Hij heeft een wereldreis gemaakt en over de hele wereld de raarste objecten verzameld. Als bezoeker is het ontzettend interessant om hier rond te lopen. Er zijn interactieve voorstellingen waaraan je kunt deelnemen en daarnaast valt er natuurlijk genoeg te leren. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Ripley’s Believe It or Not Museum in New York.

Ripleys believe New York: Robert Ripley

Robert Ripley was een bijzonder persoon. Zijn levensmotto was: ‘de werkelijkheid is vreemder dan fictie’. Hij was geboren in 1890 en al vroeg bleek dat hij avontuurlijk was en een fascinatie had voor bizarre voorwerpen. Hij is helaas overleden toen hij 55 jaar was geworden. Robert Ripley was een grote man in de cartoonwereld. In New York werd voor het eerst één van zijn cartoons geplaatst in 1913. Zijn cartoons gingen altijd over feitjes die bijna niet te geloven waren. Hij noemde deze cartoonreeks ‘Believe It or Not’ en werd ontzettend populair. Tijdens zijn leven heeft hij meer dan 200 landen bezocht en tijdens deze reizen was hij altijd op zoek naar rare objecten. De kennis en ervaringen die hij opdeed tijdens deze reis liet hij niet onbenut. Hij gebruikte het om les te geven.

Ripleys believe New York: Wat kun je hier vinden?

Als je een bezoek wilt brengen aan Ripley’s Believe It or Not Museum in New York, dan is het te begrijpen dat je graag wilt weten wat je ongeveer kunt verwachten. In het museum kun je alle voorwerpen vinden die Ripley tijdens de reizen in zijn leven heeft verzameld. In het museum kun je meer dan 500 bizarre voorwerpen vinden. Heb je wel eens een albino giraffe gezien? Deze kun je hier onder andere bekijken. Een bezoek aan dit museum is vooral erg leuk en informatief. Het Ripley’s Believe It or Not Museum in New York is geschikt voor jong en oud. Er zijn regelmatig live shows, er worden films gedraaid en je kunt ook zelf bezig gaan met de bizarre objecten die je kunt vinden in het museum.

Ripley’s Believe It or Not Museum in New York

Het is goed om te weten dat je geen hele dag hoeft vrij te maken voor een bezoek aan dit museum. In circa 1,5 uur kun je namelijk het hele museum bekijken. Dit komt omdat het museum niet zo groot is. Dit museum is elke dag van de week te bezoeken. Van zondag tot en met woensdag kun je hier terecht van 10.00 uur tot en met 23.00 uur. Van donderdag tot en met zaterdag kun je vanaf 10.00 uur een bezoek brengen tot en met 1.00 uur.

Ripley’s Believe It or Not Museum in New York: tickets kopen

Als je een bezoek brengt aan dit museum, is het aan te raden om online je ticket al te bestellen. Op deze manier is het mogelijk om geld én tijd te besparen. Een ticket voor dit museum kost circa 27 dollar. Als je de betaling hebt gedaan, zal je de digitale ticket ontvangen via de app of in je e-mail. Deze kun je vervolgens gemakkelijk laten scannen bij de ingang van het museum. Beschik je over de Explorer Pass? Dan is het goed om te weten dat entree voor dit museum inbegrepen is.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Ripley’s Believe It or Not Museum. Als je in New York bent, is dit museum zeker een bezoekje waard. Ben jij een liefhebber van musea en wil je in New York andere interessante musea bezoeken? Bekijk dan de Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen en interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Plaats een reactie