rome tips

Op reis naar Rome? 27 waardevolle tips voor een succesvolle reis

Rome is een ontzettend populaire stedentrip bestemming in Europa. Jaarlijks reizen er weer een enorm aantal toeristen naar Italië om zoveel mogelijk te ervaren van deze bijzondere wereldstad. Als je op reis gaat naar Rome, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien, beleven en proeven in deze bijzondere stad. Hoe kun je in korte tijd zoveel mogelijk zien van deze schitterende stad? Deze 27 handige en leuke tips zullen je helpen om Rome optimaal te beleven.

 1. Goedkoop reizen door Rome
  Wil je geld besparen op bus- tram en treintickets in Rome? Schaf dan een Reiskaart Vaticaan & Rome aan. Deze kortingskaart zorgt ervoor dat jij gratis door Rome kunt reizen op de dagen dat de kaart geldig is. Koop je wel losse tickets? Dan is het goed om te weten dat je in de bus zelf vaak geen kaartje kunt kopen. Dit kun je doen op speciale ticketlocaties.
 2. Reis je binnenkort naar Rome? Lees je van te voren in
  Als je reist naar Rome, is het een gouden tip om je van te voren al goed in te lezen over de stad. Op deze manier zal je de stad namelijk optimaal kunnen ervaren. Rome heeft een rijke geschiedenis en je bezoek aan deze stad zal een stuk interessanter zijn als je begrijpt wat er allemaal in het verleden is gebeurd.
 3. Geld besparen op ticketprijzen bezienswaardigheden
  In Rome wil je natuurlijk zoveel mogelijk populaire bezienswaardigheden bezoeken, denk hierbij aan het Vaticaan en de Spaanse Trappen. Schaf een Rome kortingskaart aan om deze bezienswaardigheden een stuk goedkoper te bezoeken.
 4. Gooi een muntje in de  Trevifontein
  Als je in Rome bent, is het zeker leuk om een bezoek te brengen aan de bekende Trevifontein. Omtrent het muntjes gooien in de fontein bestaan allemaal mythes. Als je één muntje over je schouder gooit, dan zal je op een dag weer terugkeren naar Rome. Gooi je er twee? Dan zal jij gauw een geliefde tegenkomen. Als je drie muntjes in de fontein gooit, dan zal je trouwen of juist scheiden. Nooit geschoten is altijd mis, dus het is zeker leuk om dit te doen voordat je Rome verlaat. Wie weet keer je gauw terug naar deze bijzondere stad in Italië.
 5. Bezoek het populaire Colosseum
  Als je naar Rome gaat, dan is het een grote aanrader om een bezoek te brengen aan het bekende Colosseum. Over dit bijzondere amfitheater hebben wij al genoeg geleerd tijdens de geschiedenislessen, dus hoe mooi zou het zijn om dit gebouw in het echt te zien?
 6. Eet en drink! Rome heeft een geweldige keuken
  Als je in Rome bent, dan is het zeker een grote aanrader om de tijd te nemen om te genieten van het eten en drinken. Pizza, pasta en ijs zijn erg populair en zeker de moeite waard om eens te proberen.
 7. Beste reisperiode Rome
  De beste reisperiode om naar Rome te reizen is tijdens de maanden april, mei, juni, september en oktober. Gedurende deze maanden heb je te maken met de gunstigste weersomstandigheden om comfortabel rond te reizen. Verdiep je in de officiële feestdagen van Italië om niet voor verrassingen te staan gedurende je vakantie.
 8.  Naar Rome tijdens de zomermaanden
  Als je tijdens de zomermaanden juli en augustus in Rome bent, dan is het goed om te weten dat het er dan ontzettend warm kan zijn. Dit komt omdat er warme wind vanuit Afrika naar Rome waait. Zorg ervoor dat jij je huid goed beschermt en dat je altijd een flesje water bij je hebt.
 9. Ga niet in de winter naar Rome
  Als je de mogelijkheid hebt om te kiezen, is het aan te raden om niet in de winter te reizen naar Rome. Tijdens deze maanden heb je namelijk te maken met erg veel neerslag waardoor het minder comfortabel is om buiten te zijn. Dit is jammer, omdat de stad Rome eigenlijk al één grote museum is. Het is er dan niet erg koud, maar het is natuurlijk zonde om constant met een paraplu rond te lopen.
 10. Bewoners van Rome zijn in augustus vrij
  Als je een bezoek brengt aan Rome in augustus, dan is het goed om te weten dat het er dan extra druk kan zijn. De bewoners van Rome zijn dan zelf ook vrije en bezoeken dan in hun eigen stad veel bezienswaardigheden. Het is dus in augustus extra druk in Rome.
 11. Breng een bezoek aan Sint Paulus buiten de Muren
  Deze schitterende basiliek in Rome mag je niet missen. Sint Paulus buiten de Muren is boven het graf van Paulus gebouwd. Een leuk weetje is dat onze Nederlandse prinses Irene is deze kerk is gedoopt.
 12. Breng een bezoek aan Castel Sant’Angelo
  Castel Sant’Angelo in Rome wordt ook wel de Engelenburcht genoemd. Dit gebouw heeft in de geschiedenis al veel functies gehad. Het is gebruikt als militaire gevangenis, opvanglocatie voor de pausen tijdens gevaar en zelfs als kazerne. Tegenwoordig is het een museum.
 13. Breng een bezoek aan San Clemente in Rome
  San Clemente is in principe een complex van meerdere gebouwen. Deze gebouwen kun je vinden rondom een kerk. Deze plek is erg interessant omdat er ook onder de grond veel te ontdekken valt.
 14. Kleinste land ter wereld bezoeken: Vaticaanstad in Rome
  Als je op zoek bent naar het kleinste land ter wereld, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Je kunt Vaticaanstad vinden in Rome. Hier zal jij je geen moment vervelen, er zijn ontzettend veel gebouwen die je hier kunt bezoeken. De stad is zelf één grote museum waar je geen genoeg van zal krijgen.
 15.  Heuvel met ruïnes en tempels bezoeken: Palatijn
  Palatijn in Rome is ontzettend mooi om te bezoeken. Palatijn is een enorme heuvel. Op deze heuvel kun je paleizen en tempels bewonderen. Ook kun je hier de locatie vinden van het huisje van Remus en Romulus, dit waren volgens de mythe de eerste bewoners van Rome.
 16. Ontdek de ondergrondse wereld van Rome: Catacomben in Rome
  Het kan misschien wat spannend zijn, maar de Catacomben in Rome zijn zeker de moeite waard. De Catacomben zijn tunnels waar mensen vroeger werden begraven. Je kunt er in Rome meer dan 40 vinden. Als je hier komt, dan zal je vol bewondering staan. De tunnels zijn namelijk erg knap gebouwd, sommige Catacomben hebben zelfs meerdere verdiepingen onder de grond.
 17. Breng een bezoek aan de Spaanse Trappen in Rome
  Beklim de Spaanse Trappen en geniet boven van een schitterend uitzicht over de stad. In totaal moet je hiervoor 135 treden trotseren. De Spaanse Trappen wordt veel gebruikt als ontmoetingsplek. Je ziet daarom ook veel mensen zitten op de treden en genieten van de omgeving.
 18. Trinità dei Monti in Rome bezoeken
  Als je in Rome bent, dan mag je Trinità dei Monti niet missen. Dit is de populaire kerk die je boven de Spaanse Trappen kunt vinden. In de kerk kun je de mooiste muurschilderingen bewonderen.
 19. Fietsen en wandelen in Villa Borghese
  Villa Borghese is the place to be als het gaat om een geweldige fiets- of wandellocatie in Rome. Hier kun jij je gemakkelijk een hele dag amuseren. Je kunt hier een dierentuin bezoeken, deelnemen aan leuke activiteiten en zelfs musea bezoeken.
 20. Bezoek één van de bekendste kerken van Rome: de Sixtijnse Kapel
  De Sixtijnse kapel kun je vinden in Vaticaanstad. Ben je een kunstliefhebber? Dan is het een grote aanrader om dit kapel te bezoeken, de kunstwerken die je hier kunt vinden zijn namelijk adembenemend. Hier zal je het werk kunnen zien van grote kunstenaars zoals Michelangelo, Perugino, Ghirlandaio en Botticelli.
 21. Piazza Navona in Rome bezoeken
  Piazza Navona is het mooiste plein van Rome. Het is er levendig en je zal je er geen moment vervelen. Hier kun je urenlang zwijmelen bij de interessante straatmuzikanten en kunstenaars.
 22. Bezoek Thermen van Caracalla in Rome
  De Thermen van Caracalla hebben vroeger voor ontzettend veel ontspanning gezorgd. Vroeger kwam de bevolking hier om zich te wassen, maar het was ook een plek om gezellig bijeen te komen samen.
 23. Basiliek Santa Maria op de eerste christelijke kerk in Rome gebouwd
  Als je in Rome bent, is het zeker een aanrader om de basiliek Santa Maria in Rome te bezoeken. Deze kerk is erg waardevol voor Rome omdat de basiliek op de fundamenten is gebouwd van de eerste christelijke kerk in Rome.
 24. Ga je met de auto naar Rome? Zorg dan voor een goede autoverzekering
  Als je met de auto op reis gaat, dan is het aan te raden om een autoverzekering te nemen. Op deze manier zal je niet voor ongewenste verrassingen komen te staan als je op reis bent.
 25. Bezoek het prachtige Pantheon in Rome
  Pantheon is een oude tempel in Rome die gewijd is aan alle goden. Tijdens de zevende eeuw is dit een kerk geworden. Als je een foto ziet van dit gebouw, dan zal je het direct herkennen. Wereldwijd weten mensen namelijk dit gebouw direct te koppelen aan de stad Rome.
 26. Weinig budget? Genoeg mogelijkheden!
  Ook als je weinig te besteden hebt in Rome, zijn er genoeg mogelijkheden om een geweldige tijd te ervaren. Je kunt de Sint Pieter bijvoorbeeld voor helemaal niks bezoeken. Dit is ontworpen door de wereldberoemde Michelangelo. Daarnaast heb je de mogelijkheid om vanuit de Spaanse Trappen aan te sluiten bij een gratis stadswandeling. Deze stadswandeling zal ongeveer twee uur duren en je de hoogtepunten van de stad laten zien.
 27.  Een schitterend stukje groen in Rome
  Rome is behoorlijk bebouwd, maar als je even wilt bijkomen in een groene omgeving, dan is een bezoek aan Forum Romanum een grote aanrader. Het is er heerlijk rustig.

In dit artikel heb je de 27 handigste en leukste Rome tips kunnen lezen. Deze waardevolle tips zullen je helpen om een succesvolle reis in Rome te kunnen ervaren. Zorg ervoor dat je een goede planning maakt zodat je in korte tijd veel kunt zien van deze prachtige stad in Italië.

Plaats een reactie