rotorua

Alles over bezienswaardigheden, weer, tips & camping in Rotorua

Rotorua is met recht één van de populairste thermische gebieden van Nieuw-Zeeland. Hier kun je een bijzonder stukje natuur bewonderen. De modderpoelen exploderen hier bijna uit elkaar en de geisers spuiten tot meters uit de grond. In deze stad zal jij je ogen uitkijken naar de natuurlijke schoonheid van dit gebied.  Toeristen hebben dit gebied al ontdekt en jaarlijks zijn er meer dan drie miljoen reizigers die naar deze stad reizen om al het moois van deze stad eens te bekijken. Ik vertel je graag meer over deze unieke stad met een spectaculair stukje natuur in Nieuw-Zeeland.

Rotorua ontvangt ‘New Zealand’s Most Beautiful City Award’

De stad Rotorua kun je vinden op het Noordereiland en heeft circa 55.000 inwoners. Het is een kleine stad, maar trekt toch veel mensen vanwege de spectaculaire natuur die je hier kunt vinden. Behalve de natuur is het een stad die veel in petto heeft. De stad Rotorua is namelijk al meerdere keren verkozen tot de mooiste stad van Nieuw-Zeeland.  Dit is natuurlijk een hele bijzondere prijs voor een stad met relatief weinig inwoners.

Rotorua, hoe reis je hier naartoe?

Als je in Auckland bent, dan kun je door 2,5 uur te rijden al aankomen bij deze bijzondere stad. Je kunt de stad namelijk vinden op het Noordereiland, in het zuiden van de steden Auckland en Hamilton. Het is in principe een stad die gemakkelijk is te bereiken voor toeristen.

Rotorua, een heilig gebied voor de Moari

Ongeveer 35 procent van de bevolking van Rotorua is Moari. Zij zien Rotorua als een heilige plek en vinden het dan ook een eer om hier te mogen wonen. Als je aankomt bij de stad, dan ruik je al direct een zwavelgeur. Om deze reden wordt Rotorua ook ‘Sulphur City’ genoemd. Omdat de bronnen in Rotorua bekend staan om hun geneeskrachtige werking, blijft dit een plek waar toeristen graag komen. De warmwaterbronnen en modderpoelen staan bekend om hun geneeskrachtige werking waardoor veel mensen die rust en ontspanning nodig hebben hier graag komen. Dit zijn vaak bewoners van andere grote steden in Nieuw-Zeeland of toeristen.

Rotorua stinkt

In Rotorua kun je niet genieten van een heerlijke frisse lucht. De geur van rotte eieren staat je hier namelijk op te wachten. Ondanks de vervelende geur, blijft dit een echte trekpleister voor toeristen. Veel toeristen willen namelijk bijvoorbeeld zelf ruiken of het inderdaad stinkt en andere vinden de omgeving zó mooi dat ze de geur maar voor lief nemen.

Wat kun je doen in Rotorua?

In deze bijzondere kleine stad valt er groots plezier te beleven. De hoogtepunten van deze stad heb ik voor je opgezocht zodat je niks hoeft te missen tijdens je bezoek:

Rotorua bevindt zich op een vulkanisch gebied

Als je een bezoek brengt aan Rotorua, dan is het natuurlijk belangrijk dat je eerst een kijkje neemt bij de veelbelovende geisers, warmwaterbronnen en modderpoelen. Hoe komt het eigenlijk dat je in dit gebied zoveel van dergelijke bronnen kunt vinden? Hier was ik ook benieuwd naar en het blijkt dat Rotorua zich bevindt op een vulkanisch gebied. Om deze reden bevinden zich in dit gebied veel van dergelijk soorten bronnen.

Ga mountainbiken in Rotorua

De omgeving van Rotorua is erg geschikt om te mountainbiken. De spots die je hier kunt vinden zijn wereldwijd bekend. Om deze reden zijn er elke jaar weer veel mountainbikers die het gebied in Rotorua komen proberen. Als je hier bent is dit een leuke manier om de omgeving te ontdekken. Het is zeker een leuke ervaring om eens te mountainbiken in het Redwoods Whakarewarewa Forest. Dit is een echte paradijs voor mountainbikers.

Een heerlijke wandeling door het gebied van Rotorua

Wandelliefhebbers kunnen zich in het gebied van Rotorua goed vermaken. Er zijn veel routes die bewandeld kunnen worden. Voor elk niveau is er wel een geschikte wandelroute te vinden. Dit is een goede manier om dichtbij te kunnen genieten van de geweldige natuur van Rotorua. Je komt namelijk op veel plekken waar je met de auto niet kunt komen.

Bezoek Te Puia

De populairste thermal valley die je kunt vinden in Rotorua is Te Puia. Bij de ingang van dit ongelooflijke park kun je twaalf hoge palen vinden. De palen wijzen naar de hemel en bevatten gezichten. Deze gezichten zijn uit hout gesneden en zijn een geweldig kunstwerk. In dit thermische park kun je onder andere modderpoelen vinden, een geiser en ook silica-terrassen. Ook Wai-O-Tapu is een soortgelijke park.

Maak een wandeling door Waimangu Volcanic Valley

Dit is een geweldig park waar je door heen kunt wandelen. Je bevindt je in een spectaculair gebied en tussendoor kom je de mooiste bronnen tegen. Dit is een wandeling die door iedereen gemakkelijk gelopen kan worden. Een andere plek waar je heerlijk kunt wandelen is Orakei Korako. Ben je toe aan een ontspannende massage? Dan is het leuk om eens een bezoek te brengen aan Hell’s Gate.

Avontuurlijk raften in Rotorua

Een andere leuke activiteit in dit gebied is raften. Rotorua heeft een omgeving die hier zeer geschikt voor is. Raften kun je goed doen op de Kaituna River. Dit is een populaire rivier die veel rafters over de hele wereld kennen. Tijdens het raften kun je genieten van een geweldige jungle om je heen. Je kunt hier ook de Tutea Falls vinden, dit is het hoogste rafted waterval die je ter wereld kunt vinden.

De mooiste meren kun je vinden in Rotorua

In Rotorua zijn ze niet zuinig met meren, je kunt hier namelijk veel schitterende meren vinden. Maar liefst zestien meren staan je hier op te wachten. Elk mooi op haar eigen manier. De populairste meren die je hier kunt bewonderen zijn Lake Rotorua, Lake Rotoroma, Lake Rotoiti en Lake Tarawera. Huur een boot om op het water te genieten van een geweldig uitzicht. Als je op Lake Rotorua bent, dan is het leuk om je te beseffen dat je op dat moment op een vulkaan vaart. Onder het water bevindt zich namelijk een grote vulkaan. Als je niet zelf een bootje wilt huren om het gebied te verkennen, dan kun je bij diverse organisaties in de buurt ook een leuke boottocht reserveren. Op deze manier krijg je vaak ook veel informatie van een gids over de omgeving.

Rotorua is een bijzondere stad om gedurende je tijd in Nieuw-Zeeland te bezoeken. De spectaculaire natuur die je hier kunt bezoeken is schitterend, de geisers, warmwaterbronnen en modderpoelen zullen zeker indruk op je maken. Jaarlijks komen hier meer dan drie miljoen reizigers, dit laat zeker zien dat Rotorua een stad is die je niet mag missen.

 

Plaats een reactie