Shaftesbury Avenue Londen

Shaftesbury Avenue in Londen bezoeken

Als je een liefhebber bent van entertainment, dan is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan Shaftesbury Avenue in Londen. Shaftesbury Avenue is een straat in Londen die je kunt vinden tussen Oxford Street en Piccadilly Circus. Je kunt deze straat vinden in de wijk West End, Londen. Als je hier komt, dan zal jij je geen moment vervelen. Je kunt hier de grote theaters vinden die zeker de moeite waard zijn. Shaftesbury Avenu wordt gezien als het kloppende hart van West End. Wil je een bezoek brengen aan deze levendige straat in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Theater in Londen bezoeken

Als je in Londen een theatershow wilt bijwonen, dan is de kans groot dat je uitkomt op Shaftesbury Avenue. In deze straat kun je namelijk de grotere theaters van Londen vinden. In totaal beschikt Shaftesbury Avenue over zes interessante theaters:

 • Shaftesbury Theatre
 • Lyric Theatre
 • Queens Theatre
 • Palace Theatre
 • Gielgud Theatre
 • Apollo Theatre

Als je een liefhebber bent van theatervoorstellingen, zal jij hier zeker genieten. Met de keuze uit zes theaters zal er namelijk altijd wel een voorstelling plaatsvinden die past bij jouw interesses.

Over Shaftesbury Avenue in Londen

Deze populaire straat is vernoemd naar haar zevende graaf, Anthony Ashley Cooper. De architect George Vulliamy en ingenieur Sir Joseph Bazalgette hebben samen de handen uit de mouwen gestoken en tussen 1877 en 1886 gewerkt aan het ontwerp. Het ontwerp was bedoeld om de krotten in het centrum te verwijderen zodat er een andere sfeer zou ontstaan. Shaftesbury Avenue is uiteindelijk een stuk later afgerond dan in eerste instantie gepland stond. Het bleek namelijk achteraf lastiger te zijn om nieuwe woongelegenheid te vinden voor de mensen die hier woonden. Als je naar Chinatown wilt in Londen, dan kun je hier komen via deze straat. Shaftesbury Avenue markeert namelijk het begin van Londen Chinatown. Hier kun je veel Chinese winkels, restaurants en supermarkten vinden.

Shaftesbury Avenue: koop je theaterkaartjes online

Als je van plan bent om in Londen een theatershow te bezoeken, dan is het aan te raden om je tickets online te bestellen. Op deze manier is het namelijk mogelijk om te profiteren van de laagste ticketprijzen. Zo kun je in Londen een waardevolle ervaring opdoen zonder hier veel geld aan uit te geven. De beste voorstellingen in Londen kun je op deze manier voor weinig geld bezoeken. Bij de theaters die je kunt vinden aan Shaftesbury Avenue, kun je verschillende soorten theatervoorstellen bezoeken. Denk hierbij aan:

 • Populaire komedies
 • Musicals
 • Dansvoorstellingen
 • Operavoorstellingen
 • Drama voor volwassenen
 • Voorstellingen gericht op kinderen

Om dat er in totaal zes theaters zijn, draait er op elk moment welk een voorstelling die past bij jouw wensen. Als je online tickets voor een voorstelling naar wens hebt gevonden, dan kun je deze gemakkelijk online bestellen. Je kunt gemakkelijk online betalen en daarna zal je een boekingsbevestiging ontvangen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is in Londen genieten van een geweldige voorstelling.

In dit artikel heb je meer gelezen over Shaftesbury Avenue in Londen. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie