spaanse trappen rome

Spaanse Trappen in Rome bezoeken

Bij de Spaanse Trappen komen toeristen en de locals van Rome samen. Deze bezienswaardigheid behoort daarom dan ook zeker tot de absolute hoogtepunten van de stad Rome. Je kunt ervoor kiezen om naar boven te lopen, maar een groot gedeelte van de toeristen komen hier om even uit te rusten. Als je ervoor kiest om de trappen op te lopen, dan staat je boven een schitterende verrassing te wachten. Het uitzicht dat je hier namelijk hebt is adembenemend. Wil jij de Spaanse Trappen in Rome bezoeken? In dit artikel lees je er alles over.

Spaanse Trappen Rome

De Spaanse Trappen in Rome worden veelal gebruikt als ontmoetingsplek. Het is een populaire plek in Rome om bijeen te komen. Om deze reden is het hier vaak druk en gezellig. In 1721 werden de trappen ontworpen door Francesco de Sanctis en Allessandro Specchi. De paus en de Franse geldverstrekker hadden veel onenigheid, om deze reden kon er nog niet gebouwd worden. De Fransen hadden het idee om de kerk met deze prachtige trappen, te laten leiden naar hun kerk en een enorm beeld van de Franse koning Lodewijk XIV. De paus was het hier niet mee eens. Uiteindelijk konden ze het toch eens worden. Ze hebben in dit plan het beeld van de Franse koning weg gelaten. De bouw van de Spaanse Trappen is vervolgens gestart in 1723. De bouw van de Spaanse Trappen was in 1726 afgerond. De kerk is Frans en de geldverstrekker was Frans, je zou bijna denken dat de Trappen dan Franse Trappen zouden moeten heten. Omdat er bij deze locatie een Spaanse ambassade stond destijds, hebben ze er toch voor gekozen om het de Spaanse Trappen te noemen. Het plein die je hierbij kunt vinden heet het plein Piazza di Spagna.

Ontwerp van de Spaanse Trappen

Het beklimmen van de Spaanse Trappen moet zeker niet onderschat worden. In totaal hebben de Spaanse Trappen 135 treden. Aan het begin kun je drie treden vinden. Dit is niet zonder reden. Hiermee wordt verwezen naar Trinità, dit staat voor drie-eenheid. De Italiaanse naam voor de trappen is Scalinata della Trinità dei Monti.

Spaanse Trappen Rome: beste reistijd

Als je graag een bezoek wilt brengen aan de Spaanse Trappen in Rome, dan is het een grote aanrader om Rome te bezoeken gedurende de lente. Tijdens de lente zijn de Spaanse Trappen extra mooi. Ze zijn voorzien van verschillende soorten bloemen in allerlei mooie kleuren. Ook in december is een bezoek aan de Spaanse Trappen een goed idee, ze vieren dan namelijk het feest van Maria Onbevlekte Ontvangen. Veel mensen komen hiervoor speciaal naar de Spaanse Trappen. De paus brengt voor dit feest een bloemenhulde naar het beeld van Maria die je hier kunt vinden.

Bezienswaardigheden Spaanse Trappen: Piazza di Spagna

Het begin van de Spaanse Trappen kun je vinden op het Piazza di Spagna. Deze schitterende plein is vernoemd naar de Spaanse Ambassade. Deze ambassade kon je gedurende de 17de eeuw vinden op deze locatie. Dit plein heeft niet altijd zo geheten. Hiervoor heette dit plein Piazza di France. Het plein was toen vernoemd naar de Franse kerk Trinità dei Monti. Toen de Spaanse Ambassade hier werd gevestigd, kwam er een naamswijziging.

Bezienswaardigheden Spaanse Trappen: Fontana della Barcaccia

Als je een bezoek brengt aan het Piazza di Spagna en de Spaanse trappen, dan zal de Fontana della Barcaccia je vast wel opvallen. Deze fontein wordt De Fontein van de Lelijke Schuit genoemd. Paus Urbanus VIII heeft opdracht gegeven om deze fontein te laten bouwen. De fontein werd ontworpen door Pietro Bernini en zijn zoon. De fontein werd niet zo genoemd omdat het een lelijke fontein was. Het lelijke uit de titel verwijst naar de inspiratiebron die ze destijds hadden voor de fontein. Voordat de paus deze opdracht had gegeven, gebeurde er iets bijzonders. De Tiber raakte uit zijn oever. Hierdoor kwam er precies op deze locatie een lelijk en klein bootje terecht. Pietro Bernini en zijn zoon waren hierdoor erg gefascineerd en een bijzonder idee voor de fontein was geboren. De fontein zelf is niet zo bijzonder op het gebied van de uitvoering. Er zijn slechts enkele stralen water te zien. Dit komt omdat het aquaduct van de fontein niet in staat is om krachtig water te spuiten.

Bezienswaardigheden Spaanse Trappen: Trinità dei Monti

Als je de Spaanse Trappen hebt beklommen, dan is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan het prachtige Trinità dei Monti. De Trinità dei Monti  heeft een dubbele kerktoren en valt op grote afstand al direct op. Het komt uit 1495 en is tot heden Frans bezit. Bij deze dubbele kerktoren hoort natuurlijk ook een kerk en een klooster. De Franse staat heeft in 1828 deze klooster geschonken aan de zusters van Sacré-Coeur. Hier hebben zij dankbaar gebruik van gemaakt, zij hebben hier namelijk zelfs tot 2006 in gewoond. Als je in de kerk bent, dan hoef jij je zeker geen moment te vervelen. Je kunt hier namelijk veel werken vinden van grote kunstenaars. Je komt hier onder andere de Kruisafneming van Volterra tegen. Michelangelo was de meester van Volterra, dit kun je aan zijn werk vaak nog terugzien.

Spaanse Trappen Rome: handig om te weten

Het is fijn om te weten dat je de Spaanse Trappen gemakkelijk kunt bereiken met de metro. Daarnaast kun je in de omgeving van de Spaanse Trappen ontzettend veel andere interessante bezienswaardigheden vinden die leuk zijn om te bezoeken. Op deze manier kun je in korte tijd veel populaire gebouwen en locaties bezoeken in Rome. Toeristen die je voor zijn geweest, adviseren om de trappen eens te betreden voor zonsondergang. Het uitzicht waar je vervolgens van kunt genieten is adembenemend en echt de moeite waard. Je hoeft geen entree te betalen, het betreden van de Spaanse Trappen is gratis voor iedereen. Als je een bezoek wilt brengen aan de Spaanse Trappen, dan is het aan te raden om hier circa een uur voor uit te trekken. Als je ervoor kiest om te gaan rusten op de trappen, dan kun je natuurlijk zelf bepalen hoe snel je klaar bent.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je de Spaanse Trappen hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie