taxi new york

Taxi nemen in New York? Dit moet je weten

De opvallende taxi’s in New York zullen al gelijk opvallen als je aankomt in New York. De kans dat je gedurende je reis in New York een taxi gaat nemen, is erg groot. Het is daarom fijn om in ieder geval al te weten wat je ongeveer kunt verwachten van deze yellow cabs in New York. Hoe kom je aan een taxi en hoe kun je betalen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het nemen van een taxi in New York.

Taxi New York

Als je voor het eerst in New York bent, is het te begrijpen dat het niet gelijk duidelijk is hoe deze taxi’s werken. Een taxi kun je in New York aanhouden als je te maken hebt met een verlicht bordje. Dat betekent namelijk dat de taxi die je ziet vrij is. Als de verlichting aan staat, dan is de taxi al bezet door iemand anders. Als je een taxi hebt aangehouden, dan is het niet de bedoeling dat je een adres geeft waar je naar toe wilt. Je geeft de kruising van de straat en een avenue aan en daar zal je vervolgens gebracht worden. Als je bij een bepaalde kruising aankomt, dan kun je de chauffeur altijd wel even aangeven waar je precies naar toe wilt. Op deze manier is het toch mogelijk om dichtbij je bestemming te komen. Rijdt een taxi een hele andere kant op dat dat jij moet zijn? Wacht dan even op een andere taxi die wel de goede kant op rijdt. Op deze manier kun je een stuk goedkoper reizen door New York. Anders moet je met de taxi helemaal omrijden en dat brengt natuurlijk ook extra kosten met zich mee.

Taxi New York: hoeveel kost het?

Als je een taxi neemt in New York, is het goed om te weten dat je te maken hebt met een basistarief van circa 2,50 dollar. Vaak komen hier dan enkele toeslagen bij van circa 70 tot 80 dollar cent. Er is sprake van een New York State Congestion Surcharge van 2,50 dollar als je te maken hebt met een rit die ten zuiden van 96th Street in Manhattan begint, eindigt of als je er langs komt. Per halve mijl zal je hiernaast nog 0,50 dollar betalen. Je hebt ook de mogelijkheid om met een limousine gebracht te worden naar je bestemming, maar hier zal je ook een stuk meer voor moeten betalen. Normaal gesproken kun je in een limousine geen meter vinden. Je zal dan van te voren een bedrag moeten afspreken.in de taxi kun je betalen met je creditcard of contant. Het is in New York wel gebruikelijk om een fooi te geven aan de chauffeur. Per persoon kan het fooibedrag erg verschillen.

Taxi New York: reizen met een groep

Als je reist met een groep, dan is het goed om te weten dat je niet met meer dan 4 personen in een taxi kunt. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat de bagage van alle personen wel moet passen in de auto. Lukt dit niet? Dan ben je ook genoodzaakt om vervoer te regelen voor je bagage. Vaak zal je dan een extra taxi moeten laten meerijden. Ook als je in de avond of nacht gebruik wilt maken van een taxi, dan moet je een extra bedrag betalen. Dit is vaak tussen 20.00 en 6.00 uur. In de avond in taxi wel het veiligste vervoersmiddel die je hier kunt vinden, het is daarom wel te adviseren om hier gebruik van te maken als je uit bent geweest of als je laat in de avond/nacht reist door New York.

Taxi New York vliegveld

Als je aankomt op het vliegveld en een taxi nodig hebt, is het verstandig om in ieder geval een gele taxi te nemen. Deze yellow cabs zijn qua tarief een stuk voordeliger dan de andere taxi’s die je hier tegenkomt. Als je aankomt bij JFK airport, dan zal je al zien dat er al veel taxi’s staan te wachten om je mee te nemen. Het tarief die je moet betalen van JFK naar Manhattan staat normaal gesproken al vast. In enkele gevallen mogen ze meer vragen. Probeer hier rekening mee te houden.

Taxi New York: goed om te weten

In New York kun je ook groene taxi’s vinden. Deze taxi’s mogen niet overal in New York mensen naar hun bestemming brengen. Zij mogen in het noorden van Manhattan en in de buitenwijken mensen naar hun bestemming brengen. Als je een taxi nodig hebt tussen 16.00 en 20.00, dan is het goed om te weten dat het dan extra druk is. Een taxi vinden op deze tijdstippen is dan erg lastig. In New York kom je ook enkele taxi’s tegen die niet meer willen rijden als ze je bestemming horen. Het is om deze reden dan ook aan te raden om van te voren niet aan te geven waar je naar toe wilt. Sommige chauffeurs willen alleen moeite doen voor hele lange ritten en andere chauffeurs zijn bijna vrij en willen geen mensen meer meenemen die bijvoorbeeld helemaal naar de andere kant van de stad willen. Geef daarom altijd pas in de taxi aan waar je graag naar toe wilt.

Praktische zaken New York

Behalve informatie over het nemen van een taxi in New York, kun je hier onder enkele artikelen vinden die ook handig zijn voor jou. De informatie die je hier kunt vinden maakt het mogelijk om je goed voor te bereiden op een geweldige reis naar New York:

Plaats een reactie