the met cloisters in new york

The Met Cloisters in New York bezoeken

The Met Cloisters in New York is een onderdeel van het Metropolitan Museum of Art. Als je het museum binnenkomt, dan zal je gelijk het gevoel krijgen dat je een Middeleeuws Europees Klooster binnenkomt. Het museum is omringd door adembenemende tuinen met de mooiste bloemen. De kunst collectie die je in dit museum kunt vinden behoorde toe aan John D. Rockefeller Jr. Dit is dezelfde persoon die ook later de grond heeft gekocht waar dit schitterende museum op werd gebouwd. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over The Met Cloisters die je kunt vinden in het noorden van Manhattan.

Over The Met Cloisters in New York

Liefhebbers van musea komen graag naar dit museum om veel te zien en te leren over middeleeuwse kunst en architectuur uit Europa. De vaste collectie die je hier kunt vinden is enorm. Bewonder hier maar liefst 5.000 kunstwerken die één voor één de moeite waard zijn. Behalve schilderijen kom je hier ook veel glas in lood, wandtapijten en beeldhouwkunst tegen. Het gaat hierbij vaak om hele oude kunstwerken uit de 12de tot en met 15de eeuw.Het gebouw waar je dit museum in kunt vinden, is samengesteld uit meerdere kloosters. Het is dus nooit als één gebouw gebouwd. Het gebouw oogt wel als een schitterende oude klooster die al jarenlang op dezelfde plek lijkt te staan. Om het museum heen kun je veel grote tuinen vinden die exact ingedeeld zijn als de tuinen uit de Middeleeuwen. De sfeer die hier hangt is bijzonder en zeker de moeite waard om eens te ervaren.

The Met Cloisters in New York: handig om te weten

The Met Cloisters kun je zeven dagen per week bezoeken. De openingstijden van het museum kan wel per maand verschillen. Van maart tot en met oktober kun je van 10.00 uur tot en met 17.15 uur een bezoek brengen aan dit museum. Van november tot en met februari kun je hier terecht van 10.00 uur tot en met 16.14 uur. Tijdens de feestdagen is het museum wel gesloten. Het adres van The Met Cloisters is 99 Margaret Corbin Drive, Fort Tryon Park.  Je hoeft zeker niet een hele dag te reserveren om dit museum te bezoeken, het is namelijk niet zo groot qua omvang. Als je de tijd neemt om alles goed te bekijken, dan zal je alsnog binnen 1,5 uur klaar zijn.

The Met Cloisters in New York: tickets kopen

Als je naar dit museum wilt, dan is het aan te raden om de tickets hiervoor online te kopen. Je kunt niet een ticket apart voor The Met Cloisters kopen. Om dit museum te kunnen bezoeken moet je een ticket kopen voor The Met. Met deze ticket kun je The Met Breuer en The Met Cloisters ook bezoeken op dezelfde dag. Het online bestellen van de tickets brengt veel voordelen met zich mee. Online kun je namelijk profiteren van een extra lage prijs en daarnaast kun je er ook veel tijd mee besparen. Beschik je over een New York CityPASS of New York Pass? Dan kun je deze musea gratis betreden. De entree zit hier dan namelijk al bij inbegrepen. Het is goed om te weten dat The Met Cloisters niet in de buurt van de andere twee musea zit. Probeer hier wel rekening mee te houden als je deze musea alle drie wilt bezoeken op een dag.

In dit artikel heb je meer gelezen over The Met Cloisters. Als je in New York bent, is dit museum zeker een bezoekje waard. Ben jij een liefhebber van musea en wil je in New York andere interessante musea bezoeken? Bekijk dan de Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen en interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Plaats een reactie