tijd canada

Hoe laat is het in Canada? Alles over het tijdsverschil

Canada is een populaire en veelzijdige reisbestemming. De schitterende natuurlandschappen die je hier kunt vinden zijn uniek en adembenemend. Het land is divers en heeft voor elk soort reiziger wel wat passends in huis. Of je nu op zoek bent naar rust of een bruisende stad, Canada kan je alles bieden. Als je reist naar Canada, dan is het vanzelfsprekend dat je vraagtekens hebt met betrekking tot de tijd in dit land. Als je vanuit Nederland gaat reizen naar Canada, dan weet je dat je te maken krijgt met tijdverschil. In Canada zelf heb je echter ook te maken met tijdsverschillen. Veel reizigers weten niet precies om hoeveel tijdverschil het gaat. In dit artikel vertel ik je alles over het tijdsverschil tussen Nederland en Canada.

Tijdverschil canada: hoe laat is het?

Als we het hebben over de tijd in Canada, dan hebben we te maken met zes verschillende tijdzones. Als je dus van de ene kant van Canada reist naar het andere punt, dan zal dit zes uur schelen. Als je door Canada gaat reizen, dan bestaat ook zeker de kans dat je een tijdzone kruist. Het is dus zeker niet gek als je een keer je horloge moet aanpassen gedurende een reis door Canada. Hieronder kun je in een overzicht zien wat het tijdsverschil is ten opzichte van Nederland. Het tijdsverschil Vancouver is bijvoorbeeld -9 uur. Kijk voor de overige plaatsen in het volgende overzicht:

Halifax -5 uur
Montreal

Ottowa

Toronto

-6 uur
Winnipeq -7 uur
Aklavik

Edmonton

-8 uur
Vancouver -9 uur

Tijd in canada

De tijd in Canada hangt af van de zomertijd. Wat ik persoonlijk zelf opmerkelijk vond, is dat elke provincie van Canada zelf het besluit mag nemen of ze de zomertijd wel of niet toepassen. Dit besluit zorgt er al voor dat de tijd binnen Canada per provincie kan verschillen. Per provincie kan het daarnaast ook nog eens verschillen wanneer de zomertijd ingaat.

Klimaat in Canada

Als je reist naar Canada, dan heb je niet veel diverse klimaatgebieden waar je rekening mee moet houden. Dit is wel bijzonder, omdat Canada wel een ontzettende grote land is. Bijna overal in Canada heb je te maken met een gematigd landklimaat. Als je reist naar het zuiden, dan is er sprake van een landklimaat of subarctisch klimaat. In het noorden heb je een toendra klimaat, hier is het dan ook een stuk kouder. De populaire Rocky Mountains die je hier kunt vinden bevindt zich in een hooggebergteklimaat. In dit gebied kun je genieten van adembenemende uitzichten. De toppen zijn namelijk het hele jaar door bedekt met een witte deken van sneeuw. In de winter is het in heel Canada wel erg koud, dus als je gedurende deze periode gaat heb je zeker een winterjas nodig. En handschoenen en een sjaal😉!

Tijd Canada: op reis naar Canada

Als je met de vliegtuig reist naar Canada, dan reis je in principe terug in de tijd. De tijd is daar namelijk vroeger dan in Nederland. Met wat voor tijdsverschil je te maken hebt, is afhankelijk van je bestemming in Canada. Per provincie kan het tijdsverschil namelijk anders zijn ten opzichte van Nederland. Als je aankomt in Canada, dan is het aan te raden om goed uit te rusten voordat je start met het reizen. Dit is belangrijk zodat je lichaam went aan het tijdsverschil. Veel verhuurmaatschappijen stellen als voorwaarde dat je minimaal een dag uitgerust moet hebben voordat je een auto of camper meekrijgt. Het is namelijk erg belangrijk dat je fit achter het stuur zit gedurende je rondreis door Canada.

Tijd Canada: vliegtijd naar Canada vanuit Nederland

Als je  met de vliegtuig reist naar Canada vanuit Nederland, dan moet je rekening houden met een vliegtuig van circa 8 tot 11 uur. Als je vanuit Schiphol reist, dan kun je een directe vlucht nemen naar de grote steden Montreal, Toronto, Vancouver en Calgary. Indien je liever wilt reizen naar de kleinere vliegvelden in Canada, dan kun je deze alleen maar bereiken met een tussenstop. Als je specifiek een bezoek wilt brengen aan het noorden van Canada, dan kun je hier niet een rechtstreeks vlucht naar toe boeken. Een vliegreis naar het noorden van Canada moet altijd met minimaal één tussenstop.

Tijd Canada: handige tips

  • Als je op vakantie gaat naar Canada, dan is het allereerst relevant om in beeld te brengen waar je precies naar toe gaat in Canada. Aan de hand van je bestemming kun je gemakkelijk het tijdverschil bepalen zodat je hier rekening mee kunt houden.
  • Als je wilt reizen naar Canada, dan is het aan te raden om te reizen naar dit land gedurende de maanden maart tot en met oktober. Deze maanden heb je te maken met aangename temperaturen en ook heb je dan weinig regen, hagel en sneeuw.
  • Zorg voor een goede voorbereiding als je naar Canada wilt reizen. Als je van te voren al je wensen met betrekking tot de reis in beeld brengt, is het gemakkelijk om een onvergetelijke reis te ervaren. Er zijn reisorganisaties die je hier goed bij kunnen helpen.
  • Canada heeft de mooiste meren van de wereld. In dit land kun je de Peyto Lake, Bow Lake, Moraine Lake, Grassi Lakes, Maligne Lake en Lake Louise vinden. Elk meer heeft iets unieks en zijn zeker een bezoekje waard gedurende je tijd in Canada.
  • Ga je reizen naar Canada? Dan zijn er meerdere bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Als je in Canada bent is het aan te raden om een bezoek te brengen aan Icefields Parkway, een prachtig gebied met bergen en meren in Canada. Kunstliefhebbers kunnen genieten bij het National Gallery of Canada en natuurliefhebbers beleven een uniek moment bij de Niagara watervallen. Een stad die zeker een bezoekje waard is, is Vancouver. Dit is een stad die wereldwijd bekend staat als een prachtige stad. Je kunt Canada ook zeker niet verlaten zonder een bezoekje te brengen aan het schitterende Banff National Park. Dit is de bekendste park die je kunt vinden in Canada. Dit park wordt jaarlijks bezocht door meer dan 8 miljoen toeristen.

Canada is zeker een interessant land om eens te bezoeken. De schitterende uitzichten en adembenemende landschappen maken dit land uniek en bijzonder om te bezoeken. De sfeer in Canada is gastvrij waardoor je zeker te maken krijgt met een bijzondere en onvergetelijke ervaring. Omdat er 6 verschillende tijdzones bestaan, is het aan te raden om je goed voor te bereiden zodat je niet voor verrassingen komt te staan gedurende je reis door Canada.

Plaats een reactie