tijdsverschil new york

Wat is de beste reistijd naar New York?

Veel toeristen kiezen ervoor om met warm weer te reizen naar New York, terwijl andere toeristen als droom hebben om de kerst in New York eens te ervaren. Om de beste reistijd te kunnen bepalen, is het goed om meer informatie te hebben over de seizoenen en temperaturen van New York. De beste reistijd kan voor iedereen wat anders betekenen. Voordat je een reisperiode kiest, is het belangrijk om in beeld te brengen wat je wensen en verwachtingen zijn van de reis naar New York. Wil je de gouden herfst ervaren of wil je juist eens ervaren hoe de winter in New York is? Als je naar New York wilt reizen, dan is het fijn om op de hoogte te zijn van de beste reistijd. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de beste reistijd naar New York.

Tijdverschil New York

Als je op reis gaat naar New York, dan is het fijn om meer te weten over de tijd New york. De tijd in New York verschilt normaal gesproken zes uur met Nederland. Nederland loopt zes uur voor op het schitterende New York. Zij hanteren daar ook een zomer- en wintertijd. De klok wordt in het voorjaar een uur voorgezet en weer een uur terug in het najaar. Op sommige momenten zal er in het jaar dus een tijdsverschil ontstaan van vijf uur omdat de New Yorkers eerder dan de Nederlanders over gaan op de zomertijd. Als Nederland de zomertijd ook heeft ingezet, dan zal er weer een verschil van zes uur ontstaan. Ook gedurende de wintertijd ontstaat dezelfde situatie. Dan gaan de Nederlanders eerder over op de wintertijd dan de New Yorkers. Ook hier zal dan weer een tijdverschil zijn van vijf uur totdat de New Yorkers ook de wintertijd inzetten. Als je daadwerkelijk reist naar New York, is het daarom altijd aan te raden om even te bekijken wat de actuele situatie is omtrent het tijdverschil met Nederland.

Seizoenen New York

Om de temperaturen per maand beter te begrijpen, is fijn om te weten wanneer de verschillende seizoenen in New York starten.Hieronder kun je vinden wanneer je welke seizoen kunt verwachten en krijg je per seizoen handige tips:

De winter in New York: december tot en met maart

De winter begint in New York van december tot en met maart.In januari en februari kun je koude temperaturen verwachten en vaak sneeuwt het er dan ook. Dit zijn ook de koudste maanden van het hele jaar in New York. Gedurende deze maanden komen er ook regelmatige sneeuwstormen voor. Als er sprake is van een sneeuwstorm dat ligt er veel in de stad stil. Denk hierbij aan het openbaar vervoer, zoals de metro’s, bussen en vliegtuigen. Als reiziger is het verstandig om je gedurende deze maanden niet helemaal warm in te pakken. Probeer te werken met laagjes. Als toerist zal je namelijk veel bezienswaardigheden en attracties bezoeken. Als je binnen bent, is het vaak aangenaam warm. Als je dikke kleding aan hebt, kan dit ervoor zorgen dat je niet comfortabel rondloopt in bijvoorbeeld musea. Als je laagjes kleding aanhebt, dan kun je een dikke vest gemakkelijk uittrekken waardoor je comfortabel kunt rondlopen.

De lente in New York: maart tot en met juni

De lente kun je verwachten van maart tot en met juni. In maart kan het in New York nog behoorlijk koud zijn, pas vanaf april kun je warmere temperaturen verwachten. Als je in de lente reist naar New York, dan moet je veel verschillende kleding meenemen. Je zal een T-shirt nodig hebben, maar ook een dikke vest is geen overbodige luxe. Neem ook een paraplu mee als je bijvoorbeeld heerlijk wilt rondlopen in Central Park. Dit is een zeer geschikte seizoen om een stedentrip in New York te maken, tijdens dit seizoen kun je gemakkelijk rondreizen.

De zomer in New York: juni tot en met september

Vanaf juni tot en met september kun je genieten van heerlijke temperaturen, het is er dan zomer. Als je gedurende de zomermaanden in New York bent, dan kun je regelmatig zelfs tropische temperaturen verwachten. Vergeet de zonnebrandcrème niet en zorg er gedurende je rondreis altijd voor dat je flesjes water bij je hebt. Het is aan te raden om gedurende deze warmte niet met teenslippers rond te lopen. Op een gegeven moment zal je namelijk last gaan krijgen van je voeten. Teenslippers bieden namelijk je voeten niet de ondersteuning die ze nodig hebben als je veel rondloopt door de stad. Het is beter om stevige wandelschoenen te dragen. Het is goed om te weten dat de meeste musea en andere attracties vaak voorzien zijn van airco gedurende deze maanden. Dat kan best koud aanvoelen, neem daarom een dunne vest mee zodat je het niet snel koud krijgt.

De herfst in New York: september tot en met december

De schitterende kleuren van de herfst kun je verwachten in de maanden september tot en met december.Vooral in parken zoals Central Park is de kleuren zee van bruin, geel en oranje die ontstaat prachtig om te zien. Tijdens de herfstmaanden kan het af en toe nog steeds erg warm zijn. In de avond kun je wel lagere temperaturen verwachten. Neem dus voor de herfst altijd warme kleding mee en werk met laagjes. Dit is een zeer geschikte seizoen om een stedentrip in New York te maken, tijdens dit seizoen kun je gemakkelijk rondreizen.

Elk seizoen in New York heeft zijn voor- en nadelen. Een reis door New York kan in de winter erg mooi zijn, maar ook de herfst, zomer en lente zijn er schitterend en zorgen voor een andere unieke ervaring.

Temperatuur New York

Als je een reis wilt boeken naar New York, dan is het verstandig om van te voren te bekijken van welke temperaturen je in New York wilt genieten. Wil je de stad eens ervaren met een laagje sneeuw of ben je van plan om enkel jurkjes of T-shirts te dragen? Hieronder kun je bekijken wat de gemiddelde temperaturen zijn in New York zodat je weet wat je kunt verwachtingen als je hier bent gedurende je reis:

 • januari : maximale temperatuur is 3 °C en minimale temperatuur is -4°C
 • februari : maximale temperatuur is 4 °C en minimale temperatuur is -3°C
 • maart : maximale temperatuur is 9 °C en minimale temperatuur is 1°C
 • april : maximale temperatuur is 16 °C en minimale temperatuur is 6°C
 • mei : maximale temperatuur is 21 °C en minimale temperatuur is 12°C
 • juni : maximale temperatuur is 26 °C en minimale temperatuur is 17 °C
 • juli : maximale temperatuur is 29 °C en minimale temperatuur is 20°C
 • augustus : maximale temperatuur is 28 °C en minimale temperatuur is 19°C
 • september : maximale temperatuur is 24 °C en minimale temperatuur is 16°C
 • oktober : maximale temperatuur is 18 °C en minimale temperatuur is 9°C
 • november : maximale temperatuur is 12 °C en minimale temperatuur is 5°C
 • december : maximale temperatuur is 6 °C en minimale temperatuur is -1°C

Beste reistijd New York

De beste reistijd naar New York is gedurende de lente en de herfst. Deze maanden zijn zeer geschikt om rond te reizen door deze schitterende stad. In de winter kan je last hebben van vertragingen vanwege weersomstandigheden en een rondreis in de zomer is minder comfortabel vanwege de tropische temperaturen die er dan vaak heersen. Als je de kerst in New York wilt ervaren, dan past een reis gedurende de wintermaanden natuurlijk wel ontzettend goed bij je wensen. Om de beste reistijd New York te kunnen bepalen per persoon, is het daarom verstandig om eerst je eigen wensen in beeld te brengen.Vervolgens kun je de beste reistijd aanpassen bij de verwachtingen die je hebt van je reis in New York.

Reisseizoen New York: hoeveel kost een ticket?

Een stedentrip naar New York is wereldwijd erg populair. De toeristen die jaarlijks door New York lopen komen van overal ter wereld. Een stedentrip naar New York staat niet bekend als goedkoop, maar er zijn manieren om toch te besparen op je reis naar deze mooie wereldstad. Er zijn namelijk regelmatig goede acties een aanbiedingen waar je van kunt profiteren. De grootste kostenpost zal de ticket zijn om te vliegen naar New York. De prijs die je betaald voor een vliegticket New York kan variëren van 500 tot soms 800 euro. De prijs die je moet neerleggen voor een vliegticket, kan per reisperiode en vliegmaatschappij erg verschillen. Ook je voorkeur voor de manier waarop je wilt vliegen speelt hierbij een rol. Wil je een overstap maken of liever direct door vliegen naar je bestemming? Als je een lager bedrag wilt betalen, dan moet je vaak rekenen op een overstap die je moet maken. Voor rechtstreekse vluchten betaal je vaak ook iets meer omdat dit natuurlijk een stuk sneller en gemakkelijker is. Het is zeker verstandig om te letten op de prijs die je moet betalen, omdat je op deze manier meer geld kunt overhouden die je kunt besteden gedurende je rondreis door deze prachtige reis. Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste prijzen zodat jij extra voordelig kunt genieten van een waardevolle en schitterende reis naar deze wereldreis:

Kijk hier voor de beste prijs voor een stedentrip New York

Ontdek New York tijdens de beste reistijd

Als je een bezoek brengt aan New York, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk van deze schitterende stad zien. Er zijn namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden en activiteiten die jij kunt bezoeken. Deze artikelen zijn mogelijk ook interessant voor jou:

Plaats een reactie