times square

Times Square in New York bezoeken

Times Square is de populairste plek van Manhattan. Jaarlijks komen er ontzettend veel toeristen een kijkje nemen bij dit plein met enorme schermen en fel gekleurde borden. Overal om je heen kom je straatartiesten tegen en hoor je muziek. Een bezoek aan Times Square is een unieke beleving en mag je als toerist zeker niet overslaan als je in New York bent. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Times Square New York.

Times Square New York

Times Square is een echte spektakel op het gebied van licht en architectuur. De omgeving is zo indrukwekkend, dat je waarschijnlijk tijd nodig zal hebben om de omgeving op je te laten inwerken. Vooral in de avond is Times Square de moeite waard. Kijk niet raar op als je veel mensen ziet rondlopen in enorme Disneypakken. Deze mensen willen graag met toeristen op de foto om fooi te ontvangen en zo een centje bij te verdienen. Op Times Square valt er van alles te beleven. Enkele voorbeelden van typische zaken die je tegenkomt op dit plein zijn:

  • De Naked Cowboy
    De kans dat je hier deze populaire straatartiest tegenkomt is erg groot. De Naked Cowboy is namelijk bijna altijd aanwezig op Times Square. De Naked Cowboy is een gitarist met weinig kleding die inmiddels wereldwijd populair is. Toeristen die naar Times Square komen herkennen de straatartiest daarom ook direct.
  • Themarestaurants
    Op Times Square kun je veel interessante themarestaurants vinden die de moeite waard. Hierbij kun je denken aan Planet Hollywood, Bubba Gump en Hardrock Café.
  • Ball Drop
    De bekende bal die jaarlijks het symbool is voor het begin van een nieuw jaar kun je ook op Times Square bewonderen. Er worden vaak gezellige feestjes gehouden omtrent de Ball Drop.

Times Square: musea en musicals bezoeken

Op en rondom Times Square zijn er enkele interessante musea die je kunt bezoeken. Ga naar Madame Tussauds of bezoek het National Geographic Encounter. Ook het Ripley’s Believe It or Not! is een grote aanrader. In dit museum kun je alles vinden wat bestempeld is als ‘raar’ door Robert Ripley. Dit gaat voornamelijk om vreemde spullen die Ripley wereldwijd heeft gevonden. In het museum worden ook vaak liveshows georganiseerd die erg leuk zijn om bij te wonen als je hier bent. Daarnaast worden er elke avond veel musicals van Broadway opgevoerd. Dit kan gaan om nieuwe producties, maar ook de echte klassiekers zijn populair.

New York Times square : tijd om te winkelen

Als je een bezoek brengt aan New york Square, dan zal je direct opvallen hoeveel souvenirwinkels je hier hebt. Daarnaast zijn er nog veel andere grote ketens die hier een winkel hebben. De meeste winkels die je op Times Square kunt vinden, sluiten pas na middernacht. Dit betekent dat je de hele avond nog door kunt met winkelen. Je kunt een bezoek brengen aan een spectaculaire Disney Store, M&M Store of het prachtige Hershey’s Chocolate World.

In dit artikel stond veel Times Square informatie. Als je in New York bent, is het een echte aanrader om hier in ieder geval even een kijkje te nemen. Times Square behoort tot de top 10 New York bezienswaardigheden die de moeite waard zijn gedurende je reis. Bekijk ook de top 19 Musea van New York, Top 5 leukste dierentuinen en top 11 activiteiten in New York om een leuke tijd te ervaren.

Plaats een reactie