Tongariro Crossing

Alles over wandelingen, tours, prijzen en tips van de Tongariro Crossing

Als je geniet van een wandeling, maar één dag ook voldoende vindt, dan is het zeker een aanrader om de Tongariro Crossing te doen op het Noordereiland. Deze track staat ook bekend als de ‘beste wandeling van één dag’ in Nieuw-Zeeland. De zogenoemde ‘finest one-day walk in New Zealand’. Ik vertel je alles over de populairste wandeling in Nieuw-Zeeland die je in één dag kunt lopen.

Hoe loopt de Tongariro Crossing?

De Tongariro Crossing loopt door het Tongariro National Park en is 19 kilometer lang. Van Mangatepopo zal je naar Ketetahi gaan. Het is een korte track, maar is toch ontzettend populair. Dit komt omdat je gedurende deze 19 kilometer door een adembenemend gebied loopt. Onderweg kom je bijvoorbeeld langs de mooiste beekjes en loop je door bijzondere vulkanische landschappen. Gedurende de Tongariro Crossing loopt je zelfs door de sneeuw. Je kan dankzij deze informatie eigenlijk al begrijpen waarom de Tongariro Crossing zo populair is. In hele korte tijd kom je namelijk langs verschillende landschappen. De hoogtepunten zijn figuurlijk en letterlijk de Mount Ngauruhoe en Mount Tongariro. Het is aan te raden om deel te nemen aan de Tongariro Crossing op een heldere dag, op deze manier kun je namelijk het meeste uit deze wandeling halen.

Hoe lang duurt de Tongariro Crossing precies?

De Tongariro Crossing is uit te lopen binnen één dag, maar in hoeveel uur is dit precies mogelijk? Van te voren is het namelijk fijn om te weten hoe lang de wandeling gaat duren. Op deze manier kun je eventueel rekening houden met een overnachting in dit gebied. Met een normale conditie is het mogelijk om de Tongariro Crossing te lopen in circa 8 uur. Als je wat sneller loopt, is het ook mogelijk om deze te lopen in 7 uur. Je kunt er ook voor kiezen om de tocht langer te maken, vooral als je tussendoor ruim de tijd wilt nemen om de omgevingen te verkennen. Ik kan je aanraden om dit ook echt te doen, het zou jammer zijn als je gedurende deze tocht snel doorloopt en hierdoor de schoonheid van dit gebied mist. Als je beschikt over een Great Walk Pass, dan kun je er ook voor kiezen onderweg te overnachten in een hut. Dit maakt de avontuurlijke ervaring helemaal compleet. Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten op een camping in de buurt.

Hoe bereik je het Tongariro National Park?

Om de Tongariro Crossing te kunnen lopen, moet je naar het Tongariro National Park. Dit nationale park in Nieuw-Zeeland kun je bereiken via Highway 47 en is gemakkelijk te bereiken. Als je liever niet zelf met de auto wilt rijden, dan kun je er ook voor kiezen om vanuit Turangi te vertrekken. Wat fijn is aan deze mogelijkheid, is dat er direct hiervandaan bussen rijden die je naar het beginpunt van de Tongariro Crossing brengen. Je kunt dan gelijk na aankomt starten met deze wandeling van één enkele dag.

Tongariro Crossing: handige tips

  • Als je van plan bent om deze track te gaan doen, is het handig om goede wandelschoenen mee te nemen. Je komt in diverse omgevingen, dus het is fijn als je geen last krijgt van je voeten.
  • Neem water mee. Het is altijd fijn om water bij je te hebben, maar gedurende een wandeling is dit ook nodig. Je zal niet zwaar vermoeid raken na de wandeling, maar het zal je zeker wel wat inspanning kosten.
  • Tijdens de Tongariro Crossing kom je langs het gebied waar ‘Mordor’ uit de populaire film The Lord of The Rings is opgenomen. Voor liefhebbers van deze film is dit een bijzondere ervaring omdat je het gebied zeker gaat herkennen uit de film.

Heb je altijd al een wandeling willen doen door Nieuw-Zeeland, maar wil je dat deze niet langer duurt dan één dag. Dan is de Tongariro Crossing in het Tongariro National Park een echte aanrader. Deze track laat je zoveel moois zien van de omgeving, dan het bijna lijkt alsof je al een week door diverse gebieden aan het reizen bent. Deze wandeling zorgt voor een bijzondere ervaring.

Plaats een reactie