wanaka

Bezienswaardigeden, weer & natuur in de stad Wanaka, Nieuw-Zeeland

In de stad Wanaka kunnen reizigers die op zoek zijn naar avontuur zich goed vermaken. Of het nu gaat om skydiven of heli-skiën, in dit gebied staat je dosis avontuur helemaal klaar. Ook als je het graag wat rustiger aan wilt doen, is dit een stad waar jij je goed kunt vermaken. De stad is niet zo commercieel, maar je kunt er wel heerlijk winkelen en genieten van het eten en drinken bij de diverse restaurantjes, bars en cafés. Doe mee aan de vele activiteiten en geniet achteraf onder genot van een drankje in een bar met de mensen die je net hebt ontmoet. Ik vertel je alles wat je moet weten over de stad Wanaka in Nieuw-Zeeland.

Wanaka heeft een schitterende ligging

Wanaka is een stad die bekend staat als een avontuurlijke plek. Je kunt de stad vinden aan de groene Lake Wanaka en wordt omarmd door meerdere bergen. Vanwege de omgeving, is Wanaka een geweldige sportgebied. Daarnaast kun je er ook prima uitrusten. De prachtige accommodaties en de natuur, zorgen ervoor dat je heerlijk kunt bijkomen. Na het rusten wil je al gelijk verder, in de stad Wanaka valt er namelijk ontzettend veel te ontdekken. Je kunt hier op eigen initiatief veel doen, maar er zijn ook veel organisaties die je van alles kunnen aanbieden. Het is verstandig om hier aan deel te nemen omdat je op deze manier zelf minder hoeft deel te nemen. Je ziet zo direct de mooiste plekken die Wanaka je kan bieden.

Hoe kom je in Wanaka?

Je kunt de stad Wanaka vinden op het Zuideiland. Je kunt deze stad vinden aan de Highways 6 en 84. Je kunt hier naartoe gaan met de auto of de bus. Toeristen zijn over het algemeen erg tevreden over de bereikbaarheid van deze stad.

Overnachten in Wanaka

Als je een bezoek brengt aan Wanaka, dan kan dit ook prima zonder een strak plan te hebben. Je kunt in dit gebied gemakkelijk een plek vinden om te overnachten. Ook kun je er overal wel terecht voor een hapje en een drankje. Wat dat betreft is Wanaka een heerlijk ontspannen stad. Ben je op zoek naar echte luxe of juist een betaalbare accommodatie? In Wanaka is alles mogelijk. Voor iedereen is er wel wat geschikts te vinden.

Wanaka is een echt sportgebied

De natuur die je kunt vinden in Wanaka is perfect voor het uitvoeren van diverse sporten. In dit gebied kun je bijvoorbeeld goed mountainbiken, vissen en kajakken. Ook kunnen paard liefhebbers hier heerlijk paardrijden door de geweldige omgeving. Je kunt hier bergen beklimmen, wandelingen maken en heerlijk vissen. Wanaka is wereldwijd een populaire plek om te skydiven. Als je hoog in de lucht zit, dan dringt pas de schoonheid van dit gebied tot je door: de prachtige Lake Wanaka en de wildernis zien er vanaf deze hoogte schitterend uit. Indien je geïnteresseerd bent in het skydiven, dan heb je de mogelijkheid uit twee verschillende hoogtes. Je kunt kiezen uit 3.650 en 4.575 meter. Wat daarop volgt zorgt voor een geweldige kick. Vanaf deze hoogte maak je namelijk een val die 45 tot 60 seconden duurt. Hoe snel je gaat? Maar liefst 200 km per uur! Als je parachute openklapt dan voel je niks anders dan een geweldige kick van de adrenaline. Dit is een geweldige ervaring die je vaak maar enkele keren in je leven meemaakt. Wanaka heeft veel weg van het mooie natuur van Ausralie.

Bezienswaardigheden in Wanaka

De stad Wanaka heeft veel te bieden. Als je hier bent voor een bezoek, dan wil je natuurlijk niks missen van deze bijzondere stad. Vooral de hoogtepunten van deze stad moeten bezocht worden. Ik je onderzoek gedaan naar de hoogtepunten van Wanaka. Deze bezienswaardigheden mag je niet missen gedurende je verblijf:

Bezoek Lake Wanaka in Wanaka

Een van de hoogtepunten is een ontzettende grote meer in Wanaka, Lake Wanaka. Dit meer kun je precies in het midden van de Southern Alps vinden. Het meer is ongeveer 300 meter diep en is ideaal om in te zwemmen. De bergen die je in de omgeving kunt vinden kun je beklimmen, maar je kunt de omgeving ook ontdekken door een lange en mooie wandeling te maken door de schitterende omgeving rondom dit meer.

Cardrona Alpine Resport in Wanaka

In dit gebied kun je goed skiën en snowboarden. Gedurende de maanden juni tot oktober is dit een paradijs voor mensen die houden van dergelijke sporten. Als je op zoek bent naar een goede locatie, dan heeft Treble Cone goede reviews. Reizigers die hier eerder zijn geweest beschrijven dit als een betrouwbare plek om veilig en mooi te kunnen skiën. Je hebt hier namelijk liftsystemen die efficiënt zijn, prachtige uitzichten en afdalingen die steeds variëren. Je kunt hier zelf het eerste all moutain terreinpark vinden van Nieuw-Zeeland. Snow Park trekt jaarlijks duizenden bezoekers die benieuwd zijn naar dit park. Dit is een kunstmatig gebied die wereldwijd liefhebbers van sporten zoals snowboarden en skiën aantrekt.

Het populaire heli-skiën in Wanaka

Het is nog steeds ontzettend populair en trekt zelfs veel bezoekers naar de stad Wanaka: het heli-skiën. Met een helikopter wordt je gevlogen naar een berg en vervolgens moet je zelf weer naar beneden. Dit zorgt voor een groot gevoel van vrijheid en avontuur. Het is nog steeds populair en veel reizigers willen dit graag zelf komen ervaren.

Wijngaarden bezoeken in Wanaka

in Wanaka kun je prachtige wijngaarden vinden. Je kunt ervoor kiezen om een wijnproeverij te combineren met een andere activiteit. Er zijn veel organisaties die dit voor je kunnen regelen. Je hebt bijvoorbeeld de kans om op een paard te rijden naar een wijngaard. Hier kun je lekkere wijn proeven en de gaarden eens van dichtbij te zien. Ben je klaar? Dan kun je met de paard weer verder. Dit is een leuke ervaring om eens mee te maken.

Tijd voor een film in Wanaka

Cinema Paradiso is een geweldige bioscoop in Wanaka waar je heerlijk kunt relaxen gedurende een goede film. Grote comfortabele banken staan je hier te wachten. Bestel wat popcorn en jouw filmavond kan beginnen in deze mooie stad.

Wanaka is een echte paradijs voor sportliefhebbers. Hier valt veel te beleven en staat het avontuur je te wachten. Ga heli-skiën of skydiven om een geweldige golf van adrenaline te ervaren gedurende je tijd in Wanaka. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om bij te komen, breng een bezoekje aan de vele bars en restaurants of kies een leuke film uit in het Cinema Paradiso.

Plaats een reactie