weekendje weg rome

Een weekendje weg naar Rome? Dit moet je weten

Wil je er lekker even tussenuit? Dan is een weekendje weg naar Rome of een stedentrip een grote aanrader. De stad is interessant voor groot en klein en er valt ontzettend veel te beleven. In Rome kun je veel mooie bezienswaardigheden bezoeken en deelnemen aan bijzondere activiteiten. Je hoeft in deze stad niet per se op stap om een leuke tijd te beleven. De stad Rome is namelijk al één groot museum waar genoeg te zien valt. Vroeger was Rome al één van de belangrijkste steden ter wereld en ook tegenwoordig is het één van de bekendste toeristische bestemmingen in Europa. Wil jij ook een weekendje weg naar Rome? Lees onderstaande tips en ervaar binnenkort een onvergetelijke tijd in deze mooie stad.

Weekendje weg Rome: zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je een geweldige tijd kunt beleven in de stad Rome. Wanneer wil je dit weekendje weg naar Rome bijvoorbeeld plannen? Om gedurende je weekendje weg te profiteren van gunstige weersomstandigheden is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de beste reisperiode en weer in Rome. Het is aan te raden om naar Rome te reizen in april, mei, juni, september of oktober. Gedurende deze maanden heb je namelijk de grootste kans om een succesvol weekendje weg te ervaren in Rome. Het is er dan droog dus je kunt tijdens dit weekend veel zien van de stad. Ga je in juli of augustus naar Rome? Dan is dat voor een weekendje weg misschien niet heel erg geschikt. De inwoners van Italië hebben dan namelijk zelf ook vakantie. Vaak is het er dan ontzettend druk en warm. Je zal langer in de wachtrijen moeten staan en dat zorgt ervoor dat je veel kostbare tijd verliest. Daarnaast zijn er nog andere belangrijke vragen waar je over na kunt denken als je van plan bent om een weekendje weg Rome in te plannen

 • Wat is mijn budget?
 • Hoeveel dagen/nachten wil ik blijven?
 • Met hoeveel personen reis ik naar Rome?
 • Met welk vervoersmiddel wil je naar Rome reizen? Je kunt kiezen voor de auto, het vliegtuig, de bus en de trein.
 • Hoe wil je reizen door Rome? Er zijn verschillende manieren om door de stad te reizen, denk hierbij aan de metro, tram, trein en taxi. Kies voor een kortingskaart als je zo goed mogelijk wilt reizen gedurende je weekendje weg naar Rome.
 • Ben ik in Rome tijdens  officiële  feestdagen?

Door op tijd na te denken over deze vragen, zal je zorgeloos kunnen genieten van je weekendje weg naar Rome.

Weekendje weg Rome:  maak een planning

Als je kiest voor een weekendje weg naar Rome, dan heb je maar weinig tijd om veel te zien van de stad. Het is daarom verstandig om alvast na te denken over de bezienswaardigheden in Rome die je zeker wilt gaat bezoeken. Maak een planning zodat je op een efficiënte manier de stad kunt ontdekken. Bekijk welke bezienswaardigheden bij elkaar in de buurt liggen zodat je minder tijd kwijt bent aan het rondreizen door Rome. Door een efficiënte planning is het mogelijk om in korte tijd erg veel te zien van Rome.

Weekendje weg Rome: de kosten

Als je een weekendje weg gaat naar Rome, dan wil je dit natuurlijk zo voordelig mogelijk doen. Er zijn regelmatig acties en aanbiedingen waar je van kunt profiteren. Op deze manier kun je tientallen euro’s besparen op je weekendje weg naar een mooie stad. De kosten die je maakt voor een weekendje weg naar Rome is afhankelijk van meerdere factoren. De twee belangrijkste factoren die de kosten bepalen zijn de reistijd en het vervoersmiddel dat je gebruikt om naar de schitterende stad te reizen. Als je in het hoogseizoen reist naar Rome, dan zullen de ticketprijzen ook een stuk duurder zijn dan op andere momenten van het jaar. Met de auto rijden naar Italië is goedkoper, maar zal ook meer tijd in beslag nemen. Breng je budget in beeld zodat je een keuze kunt maken die past bij jouw situatie en persoonlijke wensen.

Weekendje weg Rome: met de vliegtuig

Als je kiest voor het vliegtuig, dan kun je aankomen op twee vliegvelden. je krijgt dan te maken met vliegveld Rome Fiumicino of Rome Ciampi. Fiumicino is de grootste vliegveld van Rome. Hierbij is het goed om te weten dat de vliegvelden niet in de stad te vinden zijn. Dit betekent dat je nog vervoer nodig hebt als je naar het centrum wilt na je vlucht. Je hebt verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen.

 • Het openbaar vervoer
  Het openbaar vervoer naar het centrum is goed geregeld. Er is sprake van een goede verbinding waardoor je al snel op je bestemming kunt zijn. Je betaalt echter meer dan je zou verwachten. De trein zal je namelijk af zetten bij het centrale station waardoor je uiteindelijk toch weer een bus of taxi moet nemen naar je accommodatie. Hier moet je ook weer voor betalen.
 • De taxi
  Als je kiest voor de taxi, dan heb je te maken met een vaste prijs. Als je naar het centrum van Rome wilt vanaf het vliegveld, dan betaal je ongeveer 48 euro voor de taxirit. Met de taxi naar het centrum reizen is een comfortabele manier om snel in het centrum te komen. De taxi heeft als voordeel dat je precies wordt afgezet op de locatie waar je moet zijn.
 • Ga voor Uber
  In Rome heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een Uber. Je hebt hier wel te maken met Uber Black. Deze zal je vaak iets meer kosten dan een normale Uber. Je kunt op deze manier opgehaald worden wanneer en waar je maar wilt, ook van het vliegveld dus. Het is fijn dat je op de app direct kunt zien hoeveel je moet betalen voor de rit naar je bestemming. De prijs die je moet betalen is afhankelijk van waar jij je op dat moment bevindt en waar je uiteindelijk moet zijn. Vaak vallen de kosten wel mee, als je van de ene kant van Rome rechtstreeks wilt reizen naar de andere kant van Rome, dan zal je vaak niet meer betalen dan 25 euro.

In dit artikel heb je meer gelezen over een weekendje weg naar Rome. Meer weten over Rome? Lees hier meer over het openbaar vervoer in Rome, waardevolle tips en Rome kortingskaarten.

Plaats een reactie