werken in australie

Werken in Australië: informatie en handige tips!

De mensen in Australië zijn erg positief over Nederlandse werknemers. Volgens de Aussies zijn de Nederlanders harde werkers, nuchter en ook erg betrouwbaar. Ben je van plan om te werken in Australië? Duizenden Nederlanders gingen je voor. Australië is een land met een prachtige natuur, leuke bijbaantjes met goede verdiensten en vriendelijke mensen. Dit trekt enorm veel mensen naar dit prachtige land. Daarnaast zal het werken in Australië je Engels een enorme boost geven. Overweeg jij om te gaan werken in Australië? Wij informeren je graag.

Werken in Australië: combineer het met reizen

De beste combinatie is om het reizen te combineren met werken. Dit betekent dat als je doortrekt door Australië, dat het ook weer tijd is voor een ander bijbaantje. Dit is ontzettend populair en veel Australische werkgevers zijn altijd op zoek naar vakantiekrachten. Geniet van dit prachtige land terwijl je ook nog eens een centje bijverdient. Doordat je steeds werkt op verschillende locaties en met andere mensen is dit de beste manier om kennis te maken met Australië en haar inwoners. Gedurende je reis zal je ontzettend veel mensen tegen komen die precies hetzelfde doen als jou. Dit zal je ook nog eens veel vrienden opleveren.

Werken in Australië met kinderen: au pair

Vind je het geweldig om met kinderen te werken en lijkt het je ontzettend leuk om dit te doen in Australië? Hier zijn zeker mogelijkheden voor. Veel Australische gezinnen staan te popelen om jou te ontvangen. Aan het werken als au pair zitten ontzettend veel voordelen:

 • Je doet relevante werkervaring op
  Door te werken voor een Australische gezin, zal je de cultuur van zeer dichtbij meemaken. Dit zal erg leerzaam zijn.
 • Je verdient een leuk zakcentje
 • Je kunt met de kids van alles ondernemen, hierdoor leer je Australië ook beter kennen.
 • Vaak kun je hulp inschakelen van een bureau. Zij helpen je met het vinden van een passend gezin en voorzien je ook van begeleiding etc.

Werken in Australië: ga aan de slag in de horeca

Als je op zoek bent naar de Australische gezelligheid, dan is een baan in de horeca misschien wel iets voor jou. Horecawerk kun je in Australië overal vinden. In de horeca zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Ga aan het werk als een barvrouw/man of kook voor een lokale pub. Omdat er veel mogelijkheden zijn, zal dit ervoor zorgen dat er altijd iets passends is voor jou. Natuurlijk zal je hard moeten werken, maar de gezelligheid en de nieuwe leuke mensen die je tegenkomt zijn het helemaal waard.

Werken in Australië: boerderijwerk

Toen een vriendin van mij tijdelijk verhuisde naar Australië, wilde ze het liefste werken met dieren. Het lukte haar binnen no time om een geweldige boerderijbaan te vinden en voor dat ze het wist verzorgde ze koeien en schapen. In Australië kom je ontzettend veel boerderijen tegen. Omdat er op  boerderijen altijd genoeg werk te doen is, zijn ze altijd blij met mensen die op zoek zijn naar een bijbaan en graag werken met dieren. Op een Australische boerderij zal jij je onder andere ook bezig houden met veedrijven. Vaak gebeurd dit op een handgeschakelde motor. Denk ook aan onderhoudswerkzaamheden en aan het verzorgen van het vee. De werkzaamheden waar je mee te maken krijgt, kunnen per boerderij verschillen.

Werken in Australië met paarden

Als je een grote liefde hebt voor paarden, dan is het zeker een grote aanrader om in Australië kennis te maken met deze prachtige dieren. De Australische paardensport is erg populair, waardoor de mensen in de paardenbranche altijd wel op zoek zijn naar hulp. Er zijn diverse locaties waar je met paarden kunt werken in Australië. Denk aan stallen voor racepaarden, stoeterijen en diverse boerderijen die paarden gebruiken om het vee bij elkaar te houden. Je moet er ook rekening mee houden dat je stallen moet uitmesten en het terrein moet schoonhouden. Ook zal je dagelijks de paarden binnen en buiten moeten zetten. Voor paardenliefhebbers valt hier genoeg te leren.

Hoe kun je een baan vinden in Australië? Onze tips:

 • Online worden veel banen aangeboden
  Als je graag aan de slag wilt in Australië, dan is het aan te raden om allereerst online te bekijken naar het baanaanbod. Op diverse websites worden namelijk hele leuke banen in Australië aangeboden. Bekijk hiervoor de Australische vacaturebanken. Denk bijvoorbeeld aan de website van Job Search in Australië. Uit ervaring blijkt dat dit een hele effectieve manier is om een passende baan te vinden in Australië
 • Leer mensen kennen in Facebook groep Dutchies in Australia
  Als je wilt gaan werken en backpacken in Australië, dan kun je Facebook gebruiken om mensen te leren kennen die hier al zijn. Door je aan te melden bij deze Facebook groep kun je veel ervaringen lezen en daarnaast is het ook nog eens een goede manier om aan een baan te komen. Deze backpackers plaatsen namelijk vanuit Australië vaak een vacature voor mensen die het baantje van hun kunnen overnemen. Of misschien heeft iemand een hele leuke baan en zoeken ze nog een leuke collega omdat het extra druk begint te worden. Op deze manier kun je ook snel aan een leuke baan komen.
 • Stuur een open sollicitatie
  Om een baan te vinden in Australië, kun je ook een open sollicitatie sturen naar interessante bedrijven. Veel mensen sturen enthousiast een open sollicitatie naar grote bedrijven in het centrum, maar vaak ontvangen zij zoveel sollicitaties dat de kans klein is dat ze iemand aannemen voor tijdelijke duur. Door te solliciteren bij interessante bedrijven in buitenwijken is de kans groter dat je een uitnodiging ontvangt. Natuurlijk kun je ook beide proberen.
 • Schakel een uitzendbureau in
  Ga op zoek naar een uitzendbureau die gespecialiseerd is in jouw branche. De kans bestaat dan namelijk dat ze misschien een leuke baan voor jou hebben in Australië. Vaak staat bij dergelijke vacatures dat ze iemand nodig hebben voor enkele maanden. Dit hoeft je niet af te schrikken. Het is een mooie ingang om het bedrijf in te komen. Als je goed werk hebt afgeleverd, dan zullen je collega’s vast de moeite doen om jou toch een andere baan aan te bieden.  
 • Werk op tijd aan je Engels
  Als je niet zo goed Engels kunt praten, dan is het aan te raden om al in Nederland een Engelse cursus te volgen. Op deze manier kun jij je in Australië beter redden op het gebied van de taal. Als je goed Engels kunt spreken, zorgt dit er tevens voor dat er meer baanmogelijkheden voor je zijn. Als je goed Engels kunt spreken, dan kun je in Australië misschien werken als bijles juf. Jij kunt Australische kinderen op deze manier Engelse lessen geven. Op deze manier geef jij je taal ook een mooie boost.

Zoals je kunt lezen bestaan er ontzettend veel mogelijkheden om te werken in Australië. Ga op zoek naar een leuke baan die bij je past, zodat je een mooie tijd kunt beleven in dit prachtige land.

Plaats een reactie