werken nieuw zeeland

Werken in Nieuw-Zeeland? Alles wat je moet weten

Nieuw-Zeeland is een geweldige reisbestemming als je veel diverse landschappen wilt zien. Of je nu graag een vulkaan wilt zien of bergen met sneeuw, hier kom je alles tegen. De natuur is er prachtig en de mensen zijn er ontzettend vriendelijk. Als je naar Nieuw-Zeeland gaat voor langere tijd, dan is het natuurlijk ook fijn om hier gedurende deze periode te kunnen werken om een centje bij te verdienen. De saldo op je rekening zal namelijk door het reizen een flinke daling maken. Het geld dat je verdient aan het werken kun je dan weer goed gebruiken voor je reis door dit bijzondere land. Wil je werken in Nieuw-Zeeland? Ik vertel je graag alles wat je moet weten.

Werken in Nieuw-Zeeland: veel voordelen

Als je gaat werken gedurende je reis in Nieuw-Zeeland, dan brengt dit zeker meerdere voordelen voor je met zich mee. Hier vertel ik je graag meer over:

 • Je saldo kan groeien, dit geld kun je weer prima besteden gedurende je reis om Nieuw-Zeeland beter te leren kennen
 • Je leert meer mensen kennen. Je collega’s kunnen je bijvoorbeeld mee nemen naar de leukste uitgaansplekjes.
 • Je komt op een diepere manier in aanraking met de Kiwi way of life. Je bekijkt Nieuw-Zeeland door een compleet andere bril als je ook besluit om hier te gaan werken.

Werken in Nieuw-Zeeland: zorg voor een goede voorbereiding

Als je naar Nieuw-Zeeland gaat om te werken, dan is het aan te raden om te zorgen voor een goede voorbereiding. Je kunt je op diverse manieren voorbereiden op deze reis. Allereerst is het relevant om je goed in te lezen. Dat jij dit artikel nu leest, betekent dat je al goed op weg bent met het voorbereiden op je reis naar Nieuw-Zeeland. Vragen die je goed kunnen helpen zijn onder andere:

 • Wat voor werk wil ik graag doen in Nieuw-Zeeland?
 • Hoelang wil ik in Nieuw-Zeeland blijven?
 • Wat is mijn budget om deze reis te maken?

Werken in Nieuw-Zeeland: Working Holiday Visa Nieuw-Zeeland

Nu je weet dat je naar Nieuw-Zeeland wilt, is het tijd om in beeld te brengen wat je allemaal nodig hebt om deze reis te kunnen maken. Het is allereerst erg relevant om een Working Holiday Visa Nieuw-Zeeland aan te vragen. Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om deze visa te kunnen krijgen. Je moet bijvoorbeeld tussen de 18-30 jaar oud zijn als je deze aanvraagt. Nieuw-Zeeland wilt graag de culturele uitwisseling op deze manier te versterken. Een Working Holiday Visa Nieuw-Zeeland  kun je onder andere aanvragen bij de Nederlandse ambassade en bij Immigration New Zealand. Heb je een Working Holiday Visa Nieuw-Zeeland gekregen? Dan is deze een jaar geldig. Je mag het gehele jaar voor dezelfde werkgever werken als je dit wilt. Je moet voor de Working Holiday Visa Nieuw-Zeeland rekening houden met een bedrag van circa 140 euro.

Werken in Nieuw-Zeeland: wat voor werk kun je doen?

Als je  naar Nieuw-Zeeland gaat, dan kun je kiezen voor allerlei soorten banen. Voor iedereen zit er wel wat leuks tussen en vaak werk je met leeftijdsgenoten waardoor het ook nog eens erg gezellig is tijdens het werken. Om je op enkele ideeën te brengen kun je hieronder enkele banen vinden die je mogelijk zou kunnen doen:

 • Help mee tijdens leuke evenementen
 • Druivenplukken op een wijngaard
 • Sta reizigers te woord in winkels
 • Fruitplukken op een boerderij
 • Ga in de bediening werken bij een café
 • Schenk drankjes in voor de mensen in een bar
 • Ga voor een schoonmaak baantje
 • Ben je goed in een bepaalde sport? Geef dan les

Het fruitplukken in Nieuw-Zeeland is erg populair. Als je op zoek bent naar een baan tussen januari en april, dan kun je vast een baan vinden voor het plukken van kiwi’s en appels. Als je dit wilt doen op het Noordeneiland, dan is het verstandig om naar de Bay of Islands te gaan of de East Cape. Zit je op het Zuidereiland, dan is Nelson een echte aanrader. Als je gedurende je werk- en reisvakantie graag milieuverantwoord bezig wilt zijn, is het ook een idee om aan de slag te gaan voor de Willing Workers On Organic Farms. Deze organisatie vind het belangrijk dat jonge mensen de kans krijgen om mee te werken op een organische boerderij. Je kunt in Nieuw-Zeeland circa 300 boerderijen vinden waar je aan de slag kunt.

Werken in Nieuw-Zeeland: hoe kun je een baan vinden?

Voor de mensen in Nieuw-Zeeland is het niet bijzonder dat toeristen op zoek zijn naar baantjes. Het komt namelijk erg vaak voor dat mensen door het land willen reizen en op zoek zijn naar manieren om de reis te bekostigen. Hoe kom je aan een leuke baan? Hieronder vertel ik je meer over manieren waarop je aan een baan kunt komen:

 • Op veel plekken kom je notice boards tegen. Hier kun je veel vacatures op vinden. Denk bijvoorbeeld aan een notice board in een bibliotheek, supermarkt of winkel.
 • Geef bij je hostel aan dat je op zoek bent naar een baan. Vaak kunnen ze je doorverwijzen naar anderen die je misschien verder kunnen helpen.
 • Heb je wel eens gehoord van een backpack café? Deze bestaan echt! Ga hier naar toe en maak kenbaar dat je op zoek bent naar een baan.
 • Kom in contact met een vacature bureau in Nieuw-Zeeland. De kans is groot dat zij je kunnen helpen aan een leuke passende baan.
 • Kijk eens op Facebook, je kunt je aanmelden bij diverse vacaturesites waar backpackers vacatures op zetten. Als een backpacker heeft gewerkt voor een leuk bedrijf en zelf doorreist, dan kan hij op deze manier gemakkelijk iemand anders vinden voor de baan die dus vrij komt.

Werken in Nieuw-Zeeland: Hoeveel geld verdien ik?

Als je gaat werken in Nieuw-Zeeland, is het ook fijn om te weten hoeveel je gemiddeld zal verdienen. Als je gaat werken, dan moet je rekening houden met circa 10 euro per uur. Dit is het minimumloon. Als je aan de slag gaat in de bediening, dan zal je ook niet meer dan dat verdienen. Indien je van plan bent om in de bouw te gaan werken gedurende je tijd in Nieuw-Zeeland, dan kun je verwachten dat je een hoger uurloon hebt. Deze banen worden namelijk over het algemeen beter betaald.

Werken in Nieuw-Zeeland: handige tips

Hieronder kun je handige tips vinden die je goed kunnen helpen gedurende je reis naar Nieuw-Zeeland.

 • Zorg voor een duidelijke C.V. in het Engels
  Het is van belang dat relevante werkervaring op je C.V. staat. Zorg er ook voor dat je in Nederland al bezig bent met het voorbereiden op deze reis. Wil je graag volgend jaar in de horeca werken als je naar Nieuw-Zeeland gaat? Dan is het verstandig om in Nederland al aan de slag te gaan in de bediening of achter de bar. Hierdoor bouw je relevante werkervaring op.
 • Vergeet je diploma’s niet
  Neem diploma’s mee als je gaat solliciteren. Heb jij je diploma’s in het Nederlands? Laat deze dan vertalen.
 • Let op je kleding tijdens het solliciteren

Als je gaat solliciteren in Nieuw-Zeeland, is het van belang om je netjes te kleden. Dit vinden werkgevers in Nieuw-Zeeland belangrijk. Zorg er dus voor dat je nette kleding meeneemt die je aan kunt gedurende een gesprek.

 • Neem een mobiele telefoon mee
  Als je gaat solliciteren, is het belangrijk dat de werkgevers in Nieuw-Zeeland je gemakkelijk kunnen bellen indien ze je bekend willen maken of ze je in dienst nemen. Het is daarom relevant dat je beschikt over een mobiele telefoon die goed werkt. Dit is ook handig als je zelf contact wilt opnemen met je werkgever.
 • Show yourself
  Het is aan te raden om zoveel mogelijk zelf toe te stappen naar een bedrijf. Bel niet en solliciteer niet online. In Nieuw-Zeeland heb je op deze manier de grootste kans om een leuke baan te vinden. In Nieuw-Zeeland heeft dit vaak de voorkeur.
 • Ga uit van een fulltime baan       
  Als je gaat werken in Nieuw-Zeeland, dan kun je ervan uitgaan dat je een fulltime baan krijgt. Je zal dan starten rond 8/9 uur en de dag eindigen rond 17.00 uur. De contractvoorwaarden verschillen sterk per werkgever.
 • Heb je tijd over? Ga vrijwilligerswerk doen
  Reis en werk je door Nieuw-Zeeland en wil je graag nog iets doen waarbij je een meerwaarde vormt voor anderen? Dan is het aan te raden om vrijwilligerswerk te doen in Nieuw-Zeeland.
 • Open een rekening in Nieuw-Zeeland
  Als je begint met solliciteren, dan is het belangrijk dat je een bankrekening hebt die je kunt gebruiken voor je salaris.

Dankzij dit artikel beschik je over alle relevante informatie om met een goede voorbereiding probleemloos aan het werk te gaan in Nieuw-Zeeland. Door op tijd alles al te regelen, kun je met een goed gevoel reizen naar een geweldige bestemming om een nieuwe ervaring te beleven.

Plaats een reactie