whitsunday islands

Alles over de eilanden, vakanties en klimaat in Whitsunday Islands

Als jij je altijd al hebt afgevraagd hoe een paradijs eruit ziet, dan is het aan te raden om eens de Whitsunday Islands te bezoeken in Australië. Deze eilanden komen namelijk sterk in de buurt en na je bezoek ben je dat helemaal met mij eens. De geweldige hagelwitte stranden, schitterende bossen en prachtige bergen zorgen ervoor dat je al gauw verliefd wordt op dit schitterende gebied. Ik vertel je graag alles wat je moet weten over deze geweldige eilandenparadijs in Australië.

Whitsunday Islands: 74 prachtige eilanden

De Whitsunday Islands kun je vinden voor de oostkust van Queensland. Het bestaat uit 74 eilanden die je hier kunt vinden. De verschillende eilanden zijn voorzien van zon, zee en strand en zijn om deze reden een geweldige bestemming voor een mooie vakantie. Je kunt de eilandengroep op diverse manieren leren kennen. Je kunt bijvoorbeeld met een zeilboot langs de verschillende eilanden varen om het een en ander te bekijken, maar het kan zelfs met een helikopter. Dit zal een prachtige ervaring zijn in een mooie omgeving.

Wanneer is de beste reistijd naar Whitsunday Islands

Als je graag naar de Whitsunday Islands wilt reizen, dan is het goed om te weten gedurende welke periode je dit het beste kunt doen. Je kunt zonder problemen het hele jaar door terecht op de eilanden, maar als je echt in de beste periode wilt reizen dan kun je dit het beste doen van mei tot en met oktober. Als je gedurende deze maanden op de Whitsunday Islands bent, dan kun je het meeste uit je vakantie halen. De andere maanden is zeker ook niet verkeerd, maar de kans op grote regenbuien is dan al een stuk groter.  Je hoeft niet bang te zijn dat je hier toch dikke kleren nodig hebt, het hele jaar heb je temperaturen die liggen tussen de 20 tot 30 graden. Dit komt dankzij het tropische klimaat die hier heerst. Het duiken, zwemmen en zeilen is hier perfect omdat je te maken hebt met een watertemperatuur van 25 graden Celsius. Een geweldige temperatuur om veel waterplezier te beleven gedurende je tijd op de Whitsunday Islands.

Mooie start van je vakantie: Airlie Beach

Airlie Beach is een grote plaats aan de kust. Een bezoek aan deze plaats is een geweldige start van je tijd op Whitsunday Islands. De ligging is helemaal perfect, je zit namelijk dichtbij de eilanden van Whitsunday en het Great Barrier Reef. Als je hier start, zal het niet moeilijk zijn om bijvoorbeeld een leuke boottocht te regelen om de eilanden beter te leren kennen. De meeste tochten beginnen hier namelijk.

Hamilton Island en Hayman Island

Sommige eilanden van de Whitsunday Islands zijn erg populair. De Hamilton Island is extra populair vanwege haar prachtige natuur. De felgekleurde koraalriffen die je hier tegenkomt zijn schitterend. Je kunt hier gemakkelijk een overnachting boeken bij een heerlijk resort waar je kunt genieten van alle luxe. Ben je gek op koala’s? Dan is een bezoekje mogelijk aan de Koala Gallery. Je kunt hier ook goed vissen en kajakken. Als je verder naar het noorden gaat, dan kom je Hayman Island tegen. Als je dit eiland bezoekt, dan valt het je gelijk op hoeveel dennenbomen je hier ziet. Ongeveer 400 hectare is hiermee gesierd. Ook kom je hier veel eucalyptusplanten tegen. Als je hier wilt overnachten, heb je maar één mogelijkheid. Aan het strand heb je een luxe hotel waar je een slaapplek kunt vinden. Dit hotel opende haar deuren in 1987.

Ga op zeiltocht langs de eilanden

Er zijn diverse manieren om de eilanden beter te leren kennen, ik ben persoonlijk zelf een grote voorstander van een zeiltocht langs de eilanden. Op deze manier ga je het water op en zijn de eilanden het mooist. Je zeilt langs de eilanden en beleefd een bijzondere tijd. Het uitzicht is prachtig: de mooie stranden in combinatie met de blauwe zee is schitterend. Er zijn allerlei soorten zeilboten waar je mee kunt reizen. Als je een echt feestje wilt bouwen, dan kun je gaan voor een echte party zeilboot waar je tijdens het reizen ook heerlijk kunt feesten. Wil je liever met een kleinere groep lekker ontspannen, dan is dit natuurlijk ook gewoon mogelijk. Maak je wensen kenbaar als je een zeilboot boekt. Op deze manier heb je de grootste kans dat de reis zal voldoen aan je wensen. Je kunt er zelfs voor kiezen om te overnachten op een zeilboot. Een onvergetelijke ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Bekijk de Whitsunday Islands vanuit de lucht

De eilanden van Whitsunday zijn natuurlijk wel het mooist als je ze vanuit de lucht bekijkt. Dit is een optie waar je wel wat meer geld voor moet neerleggen, maar je krijgt er wel een vergetelijke ervaring voor terug. Vaak kun je een helikoptertocht boeken voor circa 1,5 uur. Het uitzicht is spectaculair en op deze manier zie je wel het meest van de bijzondere eilanden van Whitsunday Islands. De prijs is afhankelijk van diverse factoren zoals de tijdsduur en afstand, maar je moet wel rekening houden met enkele honderden Australische dollars. Een activiteit die meer kost dan gemiddeld, maar je wel een geweldige ervaring terug geeft.

Overnachten op de Whitsunday Islands

Als je de eilanden bezoekt, dan zijn er meerdere manieren om de nacht door te komen. Er zijn veel resorts en appartementen waar je kunt overnachten, maar de leukste en goedkoopste manier is toch wel het kamperen in de buitenlucht. Er zijn diverse kampeergronden waar je zonder problemen kunt kamperen. Het enige wat je moet doen is een tent opzetten en je kunt lekker gaan slapen. In de praktijk zorgt dit voor een echte ‘ik slaap op een onbewoond eiland’ gevoel. Soms kampeer je namelijk met maar 8 andere mensen op een heel eiland. Dit is natuurlijk geweldig en geeft je een echt oergevoel. Het is aan te raden om voldoende water mee te nemen. Ook is het leuk om je snorkelspullen mee te nemen zodat je kennis kunt maken met de prachtige onderwaterwereld van dit gebied.

Een paradijs op aarde. Hiervan hoef ik je na dit artikel niet meer te overtuigen. De Whitsunday Islands zijn zeker een bezoekje waard als je in Australië bent. Plan je reis en ga naar deze aardse paradijs om een geweldige tijd te beleven.

Plaats een reactie