whitsundays

Alle informatie over het reis, weer, eilanden en tour naar de Whitsundays

De Whitsunday Islands hebben alles in huis om eilandliefhebbers een geweldige vakantie te bezorgen. Je kunt hier genieten van sneeuwwitte stranden, schitterende koralen, bijzondere rotsen, regenwouden en speciale dieren. De Whitsundays zijn al bezocht door duizenden reizigers en iedereen is er zeer positief over. De eilanden worden door veel reizigers een paradijs op aarde genoemd en dat is ook zeker niet zonder reden. In dit artikel vertel ik je alles over de Whitsundays.

Whitsundays middenin Great Barrier Reef

Bij de kust van Queensland kun je deze 74 eilandjes vinden. De Whitsundays liggen middenin het schitterende Great Barrier Reef. Elke eiland is voorzien van een sneeuwwitte strand en helderblauwe water. Hier is het heerlijk ontspannen. Daarnaast hebben veel eilandjes ook mooie landschappen met rotsen. Wandelen is hier dan ook zeker een activiteit die ik kan aanraden. De eilanden staan vooral bekend om de prachtige natuur, slechts 8 van de 74 eilanden zijn ook daadwerkelijk bewoond. Dit zorgt voor unieke situaties dat je soms met maar enkele mensen op een onbewoond eiland bent. Een geweldige ervaring die je niet vaak zal meemaken.

Hoe reis je naar de Whitsundays?

Op Hamilton Island kun je een kleine vliegveld vinden. Dit is ideaal omdat je op deze manier al direct op de juiste plek bent om een geweldige cruis te maken door de eilanden. Als je in Sydney bent, dan kun je hier in 2,5 uur al naar toe vliegen. Vanuit Melbourne duurt het wat langer, je moet dan rekening houden met een reistijd van circa 3 uur. Als je kort wilt vliegen, dan moet je hier naar toe vanuit Brisbane. Dan heb je slechts een vliegreis van 1 uur en 45 min,  een hele korte tijd om de drukke stad om te ruilen voor onbewoonde eilanden.

Whitsundays: ontdek een geweldige onderwaterwereld

Australië kenners weten dat Great Barrier Reef thé placet to be is als je wilt genieten van de schitterende onderwaterwereld in Australië. De eilanden van Whitsunday liggen in dit gebied, dus dat houdt in dat je overal perfect kunt snorkelen en duiken. De koralen die je hier kunt vinden zijn uniek. Veel duikers wereldwijd hebben deze plek op hun bucketlijst staan.

Whitsundays: nationale parken en UNESCO Werelderfgoedlijst

Veel van de Whitsundays zijn benoemd tot nationale parken omdat ze voorzien zijn van prachtige flora en fauna. De meeste eilanden behoren dan ook tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat er veel toeristen komen kijken op de eilanden. Omdat er echter veel eilanden zijn, heb je altijd wel de kans om in alle rust te ontspannen op de eilanden.

Overnachten op de Whitsundays

Als je de Whitsunday eilanden écht goed wilt meemaken, dan is het aan te raden om te kamperen op de eilanden. Omdat er in de avond en nacht niet zo veel mensen zijn, bestaat de kans dat je met enkele anderen rustig kunt overnachten op een prachtig onbewoonde eiland. Dit zorgt voor ultieme ontspanning op een prachtige plek. Je kunt je bij een eiland laten afzetten met een ferry en je tent en kampeerspullen meenemen. Je zal  heerlijk in slaap vallen op een witte strand onder een prachtige sterrenhemel. Het echte oergevoel kun je op deze manier goed ervaren.

Whitsunday Island mooiste strand van Australië

Als je naar het strand gaat van Whitsunday Island, dan is het goed om je te beseffen dat je op dat moment bent op één van de mooiste stranden van Australië. Dit is dan ook gelijk het populairste en grootste eiland van allemaal. Als je hier bent is het leuk om de Hill Inlet Lookout te bezoeken. Als je hier eenmaal boven bent gekomen zal je één van de mooiste uitzichten hebben. Vergeet dus zeker je fotocamera niet om dit mooie moment even vast te leggen. Hier heb je op het gebied van natuur de mooiste combinaties: de prachtige heuvels die groen zijn gekleurd, de witte stranden en het schitterende blauwe water.

Hamilton Island en Hayman Island

Hamilton Island kun je precies in het midden vinden van de Whitsundays. Je kunt hier veel toeristen vinden omdat het ook één van de eilanden is die al goed ontwikkeld is. De toeristen kunnen hier naar de Hamilton Island Yacht Club. Hier kun je een geweldige zeilcruise maken door het gebied. Je hebt hier ook een vliegveld, dus dit is vaak het startpunt voor reizigers. Van alle eilanden is Hayman Island het duurste. Hier kun je niet veel backpackers vinden, maar veel reizigers die op zoek zijn naar een baan kunnen hier waarschijnlijk wel aan de slag. Op dit eiland heb je namelijk een vijfsterrenhotel. Veel backpackers of reizigers die willen werken, gaan hier aan de slag om een extra centje te verdienen gedurende hun reis. Dat is ook zeker niet gek dat ze dat willen, wie wil nou niet zo’n werkomgeving hebben elke dag?

Hook Island met ruige landschappen

Hook Island is een eiland met geweldige ruige landschappen. Het uitzicht is hier adembenemend en er valt veel te doen. Het heeft een oppervlakte van 50 vierkante kilometer en veel hiervan is benoemd tot nationaal park. Je kunt hier lekker wandelen door de omgeving, zwemmen in het heldere water of snorkelen om de prachtige vissen en koraal beter te bekijken. Overnachten kun je hier bij Maureen Cove, Crayfish Beach en Curlew Beach. Zet je tentje op en je bent klaar voor een schitterende nacht onder de sterrenhemel.

Een uniek koraalvijver op Daydream Island

Je kunt op de Whitsundays ook een geweldige koraalvijver vinden op Daydream Island. Hier staat een geweldige en unieke koraal vijver op je te wachten. In dit water kun je haaien vinden, maar ook nemovisjes. Het is een echte droom (zoals de naam al zegt) om op dit eiland te mogen zijn, overal zie je de mooiste papegaaien rondvliegen en ook kom je hier Walibi’s tegen. Ben je toe aan wat extra ontspanning? Dan kun je hier naar het Daydream Island Resort & Spa. Hier werken ook veel backpackers om een extra centje bij te verdienen.

Een vakantie op de whitsundays staat voor puur genieten. Regel een reis naar Australië zodat je met eigen ogen kunt zien hoe mooi de eilanden van Whitsunday zijn. Welke eiland je ook gaat bezoeken, je zal verbaasd zijn over de schoonheid van de natuur op de Whitsundays.

Plaats een reactie