zuidereiland nieuw-zeeland

Zuidereiland Nieuw-Zeeland, wat zijn De hoogtepunten en bezienswaardigheden?

Als je naar Nieuw-Zeeland gaat, dan reis je naar prachtige kustlijnen, heerlijke baaien en groene regenwouden. Wat je ook zoekt, in Nieuw-Zeeland kun je bijna alles vinden. Nieuw-Zeeland is erg divers, waardoor jij je ogen zult uitkijken naar al het moois dat je tegenkomt gedurende je reis. Nieuw-Zeeland kun je grofweg opsplitsen in twee eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland. In dit artikel neem ik je mee naar het Zuidereiland en vertel ik je over de absolute highlights van dit prachtige eiland.

Zuidereiland Nieuw-Zeeland: waarom?

Het Zuidereiland is groter dan het Noordereiland, maar heeft maar één miljoen inwoners. De meeste bewoners wonen in de stad Christchurch. Dit is ook de grootste stad van het Zuidereiland. De kiwi’s die hier wonen zijn leuk en gezellig. Ze zijn gastvrij en tonen ook interesse in mensen die benieuwd zijn naar hun land. Daarnaast kun jij je hier als natuurliefhebber erg goed vermaken. Het Zuidereiland is namelijk voorzien van een adembenemende natuur. Als je hier bent geweest, dan zal bijna niks wat je tegenkomt meer zo mooi zijn.

Zuidereiland Nieuw-Zeeland: bezienswaardigheden

Als je een bezoek brengt naar het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland, dan staat er veel moois op je te wachten. Hieronder vertel ik je meer over de absolute hoogtepunten van dit eiland. Dit moet je gezien hebben voordat je het Zuidereiland verlaat.

Milford Sound, Te Anau

Dit is een van de populairste plekken van het Zuidereiland. De watervallen zijn adembenemend en het is hier vaak altijd koud. Neem dus warme kleding mee. Je kunt varen door dit gebied met een kayak die je kunt huren of met de watertaxi.

Abel Tasman National Park

Een echte Nederlander moet zeker een bezoek brengen aan dit park. In de heldere baaien kun je onder andere zeehonden en mooie dolfijnen spotten. Ontspan op de prachtige stranden en kijk je ogen uit naar de bijzondere natuur die je hier tegenkomt. Je kunt bij het park komen met de watertaxi en kunt er geweldig hiken.

Mount Cook

Als je het Zuidereiland bezoekt, is het zeker de moeite waard om de Mount Cook te bezoeken en te beklimmen. Als je eenmaal boven bent, dan is alles helemaal de moeite waard. Het uitzicht is namelijk adembenemend. Je hebt uitzicht op de bevroren rivieren en natuur. Hier ben je even één met de natuur.

Punakaiki, the Pancake Rocks

Deze rotsen heten zo omdat ze er ook echt uitzien als een stapeltje pannenkoeken. Deze rotsen zijn een prachtig natuurkundig verschijnsel die je kunt vinden aan de kust. Het uitzicht dat je hier hebt is zeker de moeite waard.

Kaikoura

Als je gedurende je verblijf in Nieuw-Zeeland graag een ontmoeting wilt met dolfijnen, orka’s en walvissen, dan is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan Kaikoura. De kans is hier namelijk groot dat je droom in vervulling gaat.

Blue Pools

Ik weet bijna zeker dat je het water nog nooit zo blauw hebt gezien als in de Blue Pools. Het water is wel ijskoud, dus pas op als je hier in één keer enthousiast in springt. Het mooie aan dit meer is, dat het omringd is door mooie groene bossen en besneeuwde bergen.

Franz Josef Glacier

Vind jij het geweldig om de natuur te ontdekken in dit geweldige land? Dan is het een grote aanrader om hier naar toe te gaan. Een helikopter zal je naar boven brengen en vervolgens zal jij samen met een begeleider naar beneden klimmen over ijsmuren en hellingen die zijn bevroren. Dit beloofd een spannend avontuur te worden.

Glenorchy

Heb je altijd al een paardrijtour willen doen? Hier heb je de mogelijkheid om dit te doen. Ook een leuk weetje: hier werd in de omgeving veel scenes gemaakt voor de populaire film The Lord of The Rings. Dat beloofd zeker veel goeds.

Zuidereiland Nieuw-Zeeland: hoe ga je reizen?

Als je een bezoek brengt aan het Zuidereiland Nieuw-Zeeland, dan zijn er diverse manieren waarop je dit eiland kunt ontdekken. Een leuke én manier om het eiland beter te leren kennen is door middel van een camper. Er zijn veel aanbieders waar je goedkoop een camper kunt huren die je kunt gebruiken gedurende je reis in het Zuidereiland. Daarnaast is de auto ook een goed vervoersmiddel in dit gebied. Hoeveel geld je kwijt bent aan het huren van een auto, hangt van diverse factoren af. De volgende vragen kunnen je hier goed bij helpen.

  • Met hoeveel personen reis je?
  • Hoelang wil je blijven op het Zuidereiland?
  • Wat voor soort auto wil je huren?
  • Wat is je budget?

Daarnaast is het goed om te weten dat de meeste huurauto’s automaten zijn. Erg handig omdat je in Nieuw Zeeland aan de linkerkant rijdt. Dat is zeker aan het begin wel even wennen! Het is handig om gedurende je reis een auto bij de hand te hebben omdat de afstanden nog wel groot kunnen zijn tussen diverse steden. Als je van Christchurch naar Kaikoura bent, dan ben je al gauw 2,5 uur onderweg met de auto.

Zuidereiland Nieuw-Zeeland: leer de natuur kennen en ga kamperen

De beste manier om de natuur van het Zuidereiland beter te leren kennen, is door te gaan kamperen. Slapen onder een mooie sterrenhemel is een ervaring die je hele leven nog bijblijft. Het is aan aanrader om te overnachten op een camping. Je mag op het Zuidereiland namelijk niet overal zomaar kamperen. De kans bestaat dat als je dit toch zomaar doet, je een fikse boete kunt krijgen.

Zuidereiland Nieuw-Zeeland: welke route neem je?

Als je naar het Zuidereiland gaat, dan zijn er diverse manieren om je reis te maken. Je kunt natuurlijk zelf een planning maken met bezienswaardigheden die je per dag kunt bezoeken, maar het is ook mogelijk om het Zuidereiland te bezoeken volgens bekende routes. De meeste routes beginnen bij Christchurch, de kans bestaat ook dat je vliegtuig hier aankomt. Hier kun je een auto of een camper huren, en vervolgens kun je volgens een vaste route naar de grootste en populairste bezienswaardigheden reizen. Vaak neemt deze route je allereerst mee naar het noorden van het Zuidereiland, en zo ga je rustig via de westkust door naar het zuiden. Onderweg zal jij je natuurlijk geen enkele moment vervelen omdat er genoeg moois valt te ontdekken.

Natuur van Australië als die van Nieuw-Zeeland? Zie radionetherlands.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie