Around the world ticket

Alles over het samenstellen, kosten en informatie over de Around the world ticket

Het idee ligt er: je gaat op wereldreis! Als je van plan bent om een wereldreis te maken of om voor langere tijd op reis te gaan, dan kun je twee dingen doen. Je kunt losse vliegtickets boeken, maar je kunt ook kiezen voor een around the world ticket. Als je kiest voor een around the world ticket, dan brengt dit veel voordelen met zich mee. Een wereldticket is in principe een vliegticket die je de mogelijkheid geeft om voordelig een wereldreis te maken. Uiteraard zal je gedurende je reis diverse stops maken in verschillende continenten om de wereld te kunnen ontdekken. Wil jij weten of een around the world ticket voordelig is voor jou? Ik vertel je alles wat je moet weten over een around the world ticket.

Around the world ticket: wat is dat?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om goed te weten wat een around the world ticket is. Als je kiest voor een Round The World ticket, ook wel een RTW-ticket genoemd, dan boek je eigenlijk een hele serie vluchten bij een enkele luchtvaartmaatschappij. Van te voren is al bepaald waar je naar toe gaat reizen, het is dus niet zo dat je ter plekke kunt bepalen welke vlucht je gaat nemen. Op zich is het dus een fijne manier om een wereldreis te maken. Voor reizigers die al goed weten welke bestemmingen ze willen bezoeken is dit een geweldige manier om een wereldreis te maken. Alle vluchten zijn al geboekt waardoor je gedurende je reis niet meer hoeft te stressen.

Around the world ticket: redenen om het wél te boeken

Je vraagt je misschien af, wat voor voordelen brengt het boeken van een around the world ticket met zich mee? Ik heb de voordelen voor je onderzocht en hieruit bleek dat het inderdaad verstandiger is om een wereldticket te boeken omdat je op deze manier kunt profiteren van diverse voordelen:

 • Het is goedkoper
  Een around the world ticket is een stuk goedkoper dan het boeken van losse vluchten. Door het boeken van de serie vluchten bij dezelfde luchtvaartmaatschappij kom je een stuk goedkoper uit.
 • Je hebt zekerheid dat je een ticket hebt
  Een wereldticket betekent dat je zekerheid hebt. Je hebt sowieso een ticket naar al je bestemmingen.
 • Je gaat ontspannen en rustig op reis
  Het brengt gedurende je reis veel rust met zich mee. Je reis is namelijk al geboekt en je hoeft je geen zorgen meer te maken of je wel een vlucht hebt naar je volgende bestemming.
 • Er is duidelijkheid: voor jezelf maar ook voor thuisblijvers
  Een RTW-ticket zorgt ervoor dat je veel duidelijkheid hebt. Ook voor thuisblijvers is dit erg fijn. Je weet precies wanneer je weer terug bent en dat is fijn. Familie en vrienden die thuis blijven weten ook precies wanneer je waar bent.
 • Je ziet veel continenten van de wereld in korte tijd
  Als je kiest voor een wereldticket, dan heb je als voordeel vaak dat je een aantal stops hebt in diverse continenten. Op deze manier krijg je heel veel mee van de wereld in korte tijd. Dit zal zorgen voor een geweldige ervaring.
 • Altijd geldige uitreispapieren
  Een mooi voordeel van een around the world ticket, is dat je altijd geldige uitreispapieren beschikbaar hebt. Sommige landen mag je namelijk alleen betreden als je ook kan laten zien wanneer je weer vertrekt. Bij een wereldticket heb je altijd vluchtgegevens paraat om te laten zien. Ga je voor losse tickets? Dan kan dit in sommige landen wel een probleem worden. Je kan dan namelijk niet laten zien wanneer je weer vertrekt.

Zoals je ziet brengt het boeken van een around the world ticket voor een wereldreis of lange reis veel voordelen met zich mee ten opzichte het boeken van losse vluchten gedurende je reis. Als je als reiziger heel erg gesteld bent op je flexibiliteit en vrijheid, dan kan dit misschien wel een nadeel zijn van de around the world ticket. Het zorgt er namelijk inderdaad voor dat je op bepaalde data wel aanwezig moet zijn op het vliegveld voor je volgende reis. Voor andere reizigers kan dit juist weer een groot voordeel zijn omdat je in korte tijd wel ontzettend veel kunt zien van de wereld.

Around the world ticket: hoeveel kost dat?

Als je kiest voor een around the world ticket, dan wil je de prijs graag van te voren weten. Dit kan ook, maar voor dat je achter de prijs van ticket kunt komen, is het van belang dat je al in beeld brengt welke landen je wilt bezoeken. De bestemmingen die jij kiest zullen uiteindelijk namelijk de prijs van de RTW-ticket bepalen. Het kan dus zijn dat als je kiest voor bestemmingen die wat goedkoper zijn, dan je RTW-ticket ook een stuk goedkoper is. Kies je voor de betere en duurdere bestemmingen, dan zal dat ook zichtbaar zijn in de prijs van je around the world ticket.

Prijzen around the world ticket

Als je een RTW-ticket wilt boeken, dan is het fijn om van te voren een beeld te hebben van de prijzen. Hieronder kun je zien hoeveel de gemiddelde reizen kosten:

Goedkope wereldtickets (met goedkopere bestemmingen) Rond de € 1600,-
Duurdere wereldtickets (met de betere bestemmingen) Rond de € 2500,-

 

Around the world ticket: de beste tips om goedkoop te reizen

Zoals je hierboven al eerder kon lezen, staat de prijs van een RTW ticket nooit vast. De bestemmingen die je kiest en vaak ook de periode zal de prijs van je ticket bepalen. Hieronder geef ik je graag wat tips waardoor je goedkoper je wereldreis kunt maken:

 • Populaire vliegvelden waar veel wordt gevolgen zijn goedkoper
  Als je kiest voor grotere populaire vliegvelden, dan is de kans groot dat je een stuk goedkoper kunt vliegen. Denk bijvoorbeeld aan de vliegvelden in Melbourne, New York en Bangkok. De minder populaire vliegvelden zijn vaak een stuk duurder.
 • Bestemmingen in Azië en Amerika zijn goedkoper
  Wil je graag een goedkopere RTW-ticket? Dan is het aan te raden om te kiezen voor bestemmingen in Azië en Amerika. Over het algemeen zijn deze bestemmingen een stuk goedkoper. Hierdoor is de prijs van een around the world ticket wat lager.
 • Bestemmingen in Oceanië en Zuid-Amerika zijn duurder
  Als je kiest voor bestemmingen in Oceanië en Zuid-Amerika, dan zal je er ook rekening mee moeten houden dat je wat duurder uitkomt met je RTW ticket. De tickets voor deze bestemmingen zijn namelijk duurder dan gemiddeld. Dit zal je ook wel kunnen zien in de prijs voor je around the world ticket.
 • Wijzig zo min mogelijk vluchten om kosten te voorkomen
  Probeer zoveel mogelijk om tussentijds geen data te wijzigen zoals de einddatum. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je extra kosten moet betalen en dat maakt je reis weer een stuk duurder.
 • Probeer zo min mogelijk te vliegen
  Als je een RTW-ticket wilt voor een lage prijs, is het aan te raden om te kiezen om zo min mogelijk te vliegen. Hoe minder mijlen je namelijk vliegt, hoe lager de prijs voor je ticket ook zal zijn. Kies dus een route met zo min mogelijk vluchten.

Around the world ticket: je hebt één jaar de tijd

Als je kiest voor een around the world ticket, dan bepaal je van te voren al wanneer je weer terug bent. Bij de meeste aanbieders houdt dit vaak een datum in die binnen een jaar ligt van je vertrekdatum. Je hebt dus één jaar om de wereld rond te reizen. Daarnaast stellen de meeste aanbieders als voorwaarde dat je van te voren al moet bepalen in welke richting je de wereld wilt rondreizen. Wil je graag in westelijke of oostelijke richting de wereld over? Denk hier van te voren goed over na.  Je hebt de mogelijkheid altijd nog wel om de terugreis datum aan te passen of flexibel te houden, maar het is dan wel goed om dan rekening te houden met extra kosten. Dit is natuurlijk ook wel erg jammer. Probeer daarom zoveel mogelijk om van te voren de einddatum al te bepalen.

Voorbeeld Around the world ticket

Je hebt een around the world ticket geboekt. Als voorwaarde wordt hierbij gesteld dat je één jaar de tijd hebt om de wereldreis te maken. Als je vertrekdatum 5 oktober 2018 is, dan betekent dit dat je laatste terugreis datum 4 oktober 2019 mag zijn.

Around the world ticket boeken: waar kun je deze boeken?

Als je een around the world ticket wilt boeken, dan kan je dit op diverse manieren doen. De beste manier is om dit te doen via een reisorganisatie, denk hierbij aan World Ticket Center. Het fijne hieraan vind ik persoonlijk dat zij je ook goed kunnen helpen bij het maken van een route. Je kunt dan zelf aangeven welke bestemmingen je graag sowieso wilt bezoeken, en vervolgens maken zij een efficiënte route die jij vervolgens kunt boeken. Daarnaast geven zij je ook handige reistips, dit is ook altijd mooi meegenomen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf even te bekijken welke luchtvaartmaatschappijen around the world tickets aanbieden.

Hieronder kun je meer informatie vinden over allianties van luchtvaartmaatschappijen waar je een RTW-ticket kunt boeken, in totaal zijn er drie allianties waar je uit kunt kiezen:

 1. Skyteam
  Hierin zitten bijvoorbeeld KLM, Air France, Alitalia, AeroMexico, Delta Airlines, Aerolineas Argentinas, Korean Air, Garuda Indonesia. Bij Skyteam kun je kiezen voor diverse bestemmingen in 169 landen. De prijzen die zij hanteren zij afhankelijk van de afstand en de reisklasse gedurende de wereldreis. De bestemmingen van de wereldreis mag je uiteraard zelf kiezen.
 2. Star Alliance
  Hier kun je o.a. United Airlines, Air India, South African Airlines, Swiss, Lifthansa en Air New Zealand vinden. Ook de prijzen die zij hanteren zij afhankelijk van de afstand en de reisklasse waarvoor je kiest gedurende deze reis.
 3. Oneworld
  Als je hiervoor kiest, dan krijg je onder andere te maken met Qatar Airways, Iberia, British Airways, American Airlines, Qantas en Cathay Pacific. De prijs van je ticket is ook hierbij afhankelijk van de afstand en de reisklasse gedurende de wereldreis.

Het werkt dan als volgt, je boekt dan je eerste ticket bij een alliantie en zal dan verder in je reis vliegen met de maatschappijen die je kunt vinden in deze groep. Je vraagt je nu misschien af, welke alliantie is dan beter? In principe is deze vraag niet helemaal terecht, omdat natuurlijk elke alliantie veilig is en goede voorwaarden heeft. Als je van plan bent om in een bepaald werelddeel veel te reizen, dan kan je keuze voor bepaalde allianties wel voordeliger zijn. Het kan dan zijn dat je een stuk goedkoper uitkomt. Wil je veel in Azie reizen, dan is One World misschien wel een grote aanrader. Als je veel wilt zien van Zuid-Amerika, dan is het misschien wel weer verstandig om te kiezen voor Skyteam. Uiteindelijk maakt het voor de kwaliteit van je reis niet uit met welke alliantie je meereist.

Around the world ticket boeken: hoe werkt dat?

Voordat je een around the world ticket gaat boeken, is het allereerst aan te raden om in beeld te brengen wat je wensen zijn met het oog op de bestemmingen. Door je goed voor te bereiden is het gemakkelijker om een geschikte around the world ticket te boeken. Heb je al je gewenste bestemmingen in beeld? Dan kun je vervolgens een offerte opvragen bij de gewenste aanbieder. Vaak kan dit online en geheel vrijblijvend. Je zit dus van te voren nergens aan vast. Bepaal je budget ook van te voren zodat je op dat moment ook in beeld hebt of een ticket goed te betalen is of nog te duur is.

Zoals je kunt lezen brengt het boeken van een around the world ticket veel voordelen met zich mee. Het is gemakkelijker dan het boeken van allemaal losse vluchten, en daarnaast is het ook nog eens een stuk voordeliger. Als je dus een wereldreis wilt maken is het goed om alvast na te denken over de bestemmingen waar je naar toe wilt zodat je kunt bekijken hoeveel een wereldticket gaat kosten. Voordat je het weet stap je het vliegtuig in om een jaar avontuur te beleven.

Plaats een reactie