beste reistijd japan

Wat is de beste reistijd Japan? Alles over het klimaat, vliegtijd en beste reisperiode

Japan is een geliefde vakantiebestemming onder toeristen. De steden zijn indrukwekkend, de mensen zijn er ontzettend vriendelijk en in de avond kun je genieten van schitterende skylines. Japan heeft daarnaast ook een rijke cultuur en geschiedenis die ervoor zorgen dat jij je geen enkel moment hoeft te vervelen gedurende je vakantie. Je kunt de populairste bezienswaardigheden van Japan bezoeken en er zijn daarnaast ook veel manieren om heerlijk te relaxen en te genieten van de omgeving. Als je gaat reizen naar Japan, dan wil je dit wel doen gedurende een gunstige periode. Een goede voorbereiding is daarom onmisbaar. In dit artikel lees je alles over de beste reistijd, het klimaat en vliegtijd van dit bijzondere land. Zo kun jij je voorbereiden op de weersomstandigheden in het land en kun jij je vakantieplannen hierop aanpassen.

Geschiedenis, cultuur en amusement in Japan

Japan is een erg interessant land om te bezoeken. Met maar liefst 3.000 eilanden en meer dan 125 miljoen inwoners is het een echte wereldstad. In Japan hoef jij je dan ook nooit te vervelen. Voor iedereen valt er wel wat interessants te beleven. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur en daarnaast is er ook erg veel amusement in het land te vinden. Ook natuurliefhebbers zullen hier genieten van de bergachtige landschappen en de adembenemende uitzichten. Daarnaast heb je natuurlijk de Japanse keuken en kunst die ook veel toeristen aanspreken. Japan heeft alle ingrediënten in huis om jou een geweldige ervaring te bezorgen.

Japan beste reistijd

Er zijn enkele maanden waarop Japan op haar mooist is. Als je gedurende deze maanden in Japan bent, dan zal je een onvergetelijke reis ervaren. De beste reistijd naar Japan is gedurende het voorjaar en najaar. Het gaat dan om de volgende maanden:

Het voorjaar:

 • Eind maart
 • april
 • mei
 • Tot midden juni

Het najaar:

 • september
 • oktober

Het klimaat van Japan

In Japan kun je de 4 seizoenen gemakkelijk onderscheiden. Eind maart begint er rustig een einde te komen aan de winter in Japan. Het land is dan schitterend om te bezoeken. Gedurende deze periode staan de Sakura, de populaire roze kersenbloesems, in volle bloei. Tot en met juni kun je genieten van aangename temperaturen, maar de periode hierna is voor toeristen niet erg prettig om rond te reizen. Het regenseizoen begint dan en dat betekent dat het in Japan erg vochtig en heet wordt. Het is zeker mogelijk om Japan tijdens deze periode te bezoeken, maar het zorgt wel voor minder comfort gedurende je reis. Als je in de maanden september en oktober naar Japan reist, dan staat je ook een geweldige reis te wachten. Het land is dan afgekoeld en je kunt genieten van de mooiste herfstkleuren.

Vliegtijd Japan

Als je vanuit Nederland naar Japan gaat reizen, dan kun je vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vliegen. De vliegtijd die je hebt, is afhankelijk van meerdere factoren. Het is bijvoorbeeld belangrijk waar in Japan je bestemming is, hoeveel tussenlandingen je gaat maken en vanuit welke stad je uit Nederland vliegt. Als je naar Japan vliegt vanuit Nederland, dan moet je rekening houden met een afstand van circa 9.000 kilometer. Hieronder kun je enkele handige punten lezen met betrekking tot de vliegtijd naar Japan:

 • Wil je graag snel in Japan zijn? Dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een rechtstreekse vlucht naar Tokyo. KLM kan je een dergelijke vlucht aanbieden.
 • De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden een reis naar Japan aan met een tussenstop.
 • Als je reist naar Japan met een tussenstop, dan moet je rekening houden met een reisduur van circa 25 uur.
 • Reis je in de winter naar Japan, dan moet je de tijd 8 uur vooruit zetten
 • Als je in de zomer naar Japan gaat, dan kun je de tijd 7 uur vooruit zetten

In dit artikel heb je meer gelezen over de beste reistijd, vliegtijd en klimaat van Japan. Op deze manier kun jij je beter voorbereiden op je reis naar dit schitterende land. Bekijk welke reisperiode voor jou het meest passend is en plan je vakantie.

Plaats een reactie