bezienswaardigheden Namibië

Bezienswaardigheden Namibië Top 10 die de moeite waard zijn

Namibië als vakantiebestemming staat garant voor een schitterend avontuur in de Afrikaanse wildernis. De natuur van Namibië is prachtig, maar daarnaast beschikt het land ook over een rijke cultuur en geschiedenis. Als toerist zal jij je in Namibië geen moment vervelen. Het land beschikt namelijk over ontzettend veel bezienswaardigheden. De beste reistijd voor Namibië is tijdens de Namibische winter. Gedurende deze periode is het er namelijk droog. Dit gaat om de maanden april tot en met september. In dit artikel kun je de top 10 bezienswaardigheden van Namibië vinden die de moeite waard zijn.

1. Fish River Canyon: één na grootste canyon ter wereld

De Fish River Canyon is de grootste canyon die je kunt vinden in Afrika. Ook wereldwijd speelt deze canyon een hele grote rol. Het is namelijk na de Grand Canyon die je kunt vinden in de Verenigde Staten, zelfs de grootste canyon die je ter wereld kunt vinden. Als je een bezoek brengt aan de Fish River Canyon, dan staat je een adembenemende gebied te wachten. Je kunt er hoge ravijnen vinden en enorme rotsformaties. Veel liefhebbers van hiken, komen hun lievelingssport in dit gebied beoefenen.

2. Safari avontuur in het populaire Etosha National Park

Het Etosha National Park is het bekendste park van Namibië. In dit park komen je dromen met betrekking tot de safari avonturen in Afrika tot leven. Overal in het park kom je waterbronnen tegen die de dieren in de omgeving in leven houden. Dit betekent dat je gegarandeerd wilde dieren tegen zal komen in dit gebied. Bijna elke toerist die naar Namibië komt, is gedurende haar of zijn reis te vinden in dit park. Als je in de buurt wilt overnachten, dan is het aan te raden om op tijd te zijn zodat je gegarandeerd een plekje hebt om te overnachten gedurende je reis. Het zit er namelijk al snel vol.

3. Het mysterieuze Dodevlei met duinen van 400 meter

Als je geïnteresseerd bent in spannende verhalen en mysteries, dan is dit gebied een grote aanrader. Dodevlei komt op de meeste toeristen spookachtig en mysterieus over. Er heerst een enorme droogte waardoor je vooral te maken hebt met bomen die het niet hebben overleefd en grond dat is gebarsten. Het meest bijzondere aan dit gebied zijn de duinen die je kunt vinden om het gebied heen. Deze duinen zijn op sommige plekken zelfs 400 meter hoog.

4. Een prachtige zonsondergang in Sossusvlei

De Sossusvlei is een bekende plek waar je kunt genieten van zandduinen met een dieprode kleur. Sommige duinen in dit gebied zijn wel 300 meter hoog wat zorgt voor een bijzonder plaatje. In dit gebied heb je de mogelijkheid om te kamperen, maar je kunt ook kiezen voor activiteiten zoals sandboarden of hiken. Als je in dit gebied bent, dan is het een grote aanrader om de zonsondergang te bekijken. Het zand in combinatie met de rode duinen en de zon zorgt voor een adembenemend plaatje.

5. Het leefgebied van de San, Twyfelfontein

Het Twyfelfontein was het leefgebied van de San. De San is bekender onder de naam Bosjesmannen. Het gebied van de Twyfelfontein is mysterieus en bijna sprookjesachtig. Als je hier rondloopt, kom je veel rotstekeningen van deze Bosjesmannen tegen. Deze prehistorische tekeningen zijn schitterend om te zien.

6. Een stukje Duitsland in Namibië: Swakopmund

In Namibië kun je meer dorpen vinden waar je Duitse koloniale invloeden kunt vinden, maar Swakopmund heeft toch iets unieks. Swakopmund  is een geliefde stad waar je terecht kunt voor een stukje Duitse geschiedenis en architectuur. In dit gebied heb je de mogelijkheid om quad te gaan rijden, Europese restaurants te bezoeken en je kunt hier zelfs walvissen spotten.

7. De Skelettenkust met een ruige landschap

Het Skeleton Coast Park is een lange kuststrook van maar liefst 500 kilometer. Aan deze kust stranden veel schepen. Als je hier aankomt, dan zal je bijna niet geloven hoeveel wrakken van schepen je hier zal vinden. Helaas ligt de kust ook vol met skeletten van zeevaarders die de tocht niet hebben overleefd. Het Skeleton Coast Park heeft een ruige landschap.

8. Schitterende natuur met planten, dieren en bloemen in het Waterberg Plateau

De natuur in de omgeving van het Waterberg Plateau is adembenemend. Het Waterberg Plateau is 200 meter hoog en is in principe een plateau van zandsteen. In dit gebied kom je veel wilde dieren tegen en kun je de mooiste planten en bloemen spotten. Dit is één van de groenste plekken die je in Namibië zal vinden.

9. De granietberg, Spitzkoppe, meer dan 120 miljoen jaar oud

Spitzkoppe is een hele oude granietberg. Deze berg is namelijk meer dan 120 miljoen jaar oud. Hoeveel bergen je ook hebt gezien, Spitzkoppe is voorzien van hele unieke bijzondere vormen. Als je een liefhebber bent van klimmen, dan heb je ook de mogelijkheid om de Spitzkoppe te beklimmen. Hierbij moet wel gezegd worden dat het gaat om een behoorlijke klim die niet voor elke klimmer is weggelegd. Niet iedereen kan de top gemakkelijk bereiken. Als je hier bent, dan is het ook aan te raden om eens te overnachten in dit bijzondere gebied. Een nachtje slapen onder de schitterende sterrenhemel zal zorgen voor een geweldige ervaring. Je hebt de kans om dieren zoals kamelen en zebra’s tegen te komen in dit gebied.

10. Zeehonden spotten op Cape Cross Seal Reserve

Als je een liefhebber bent van zeehonden, is het zeker een aanrader om Cape Cross Seal Reserve te bezoeken gedurende je tijd in Namibië. Als je hier komt, dan zal je versteld staan van de hoeveelheid zeehonden die je hier bij elkaar ziet. Er wonen circa 80.000 zeehonden op Cape Cross Seal Reserve. Zoveel zeehonden bij elkaar is uniek, dit is namelijk de grootste zeehonden populatie bij elkaar die je wereldwijd kunt vinden. Het is erg bijzonder om gedurende de maanden november en december op Cape Cross Seal Reserve te zijn. Tijdens deze maanden worden er namelijk veel zeehondjes geboren en dat zorgt voor schitterende plaatjes. Experts zeggen dat de kans bestaat dat de zeehonden populatie op Cape Cross Seal Reserve kan groeien naar de 200.000.Een bezoek aan dit park zal zorgen voor een prachtige ervaring.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 highlights van Namibië. Zoals je kunt lezen kan Namibië je veel bieden gedurende je vakantie in het land. Voor iedereen is er wel wat interessants te vinden. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat jij ze in kunt plannen voor een geweldige reis.

Plaats een reactie