bezienswaardigheden Japan

Op reis naar Japan? Bezienswaardigheden Japan Top 10 die de moeite waard zijn

Het populaire Japan bestaat uit circa 6.850 eilanden. Deze eilanden liggen allemaal verspreid over de Grote Oceaan. Japan is een geweldige vakantiebestemming. Voor iedereen valt hier namelijk wel wat te beleven. Je hebt er heerlijke stranden en daarnaast kun je hier goed duiken en winkelen. Ook op het gebied van historie en cultuur valt er genoeg te ontdekken. Japan is namelijk voorzien van prachtige historische parken, tempels en schitterende architectuur die de moeite waard is. In dit artikel kun je alles lezen over de top 10 bezienswaardigheden van Japan die je niet mag missen.

1. De hoofdstad Tokyo is van alle markten thuis

Als toerist zal jij je in Tokyo geen moment hoeven te vervelen. De hoofdstad kan je namelijk alles bieden om een geweldige vakantie te beleven. Tokyo heeft 23 wijken die één voor één allemaal wel wat interessants te bieden hebben. Je kunt ontspannen in geweldige parken zoals het Ueno Park en ook het Yoyogi Park is aan aanrader. Je kunt hier het schitterende paleis Kyoko bekijken en ook het Tokyo National Museum is de moeite waard. Als je in de hoofdstad komt, dan is het zeker een aanrader om hier een lekker visje te eten. Je kunt dit het beste doen aan de Tsukiji vismarkt. Hier komt in de vroege ochtend alle verse vis binnen. Veel restaurants komen hier om de verse vis te kopen voor hun gerechten. Als je tijd hebt, is het zeker ook interessant om de bijzondere heiligdommen van Meiji Jingū te bekijken in Tokyo.

2. Het schitterende culturele centrum van Japan, Kyoto

In Kyoto kun je terecht voor een bijzondere cultuurbeleving. Vroeger was Kyoto de keizerlijke hoofdstad van Japan. Je kunt in deze stad veel schitterende tempels vinden, vooral Ryoan-ji, Fushimi Inari-taisha en Kinkaku-ji zijn aanraders om te bezoeken. In Kyoto kun je ook het prachtige Nijo kasteel en Heian vinden die je niet mag missen. Als je een museum liefhebber bent, dan zal jij je in Kyoto zeker niet vervelen. Je kunt hier een bezoek brengen aan het Spoorweg Museum van Kioto en het Kioto National Museum. Ook als je heerlijk wilt winkelen, heb je hier genoeg mogelijkheden. Vooral in de Shijo-Dori straat zal je niet teleurgesteld worden. Tot slot mag je Kyoto niet verlaten zonder het schitterende Gion district gezien te hebben. Hier kun je de mooiste Japanse theehuizen, traditionele gebouwen en restaurants bezoeken.

3. Typische Japanse bouwstijl te herkennen in kasteel Matsumoto

In de stad Matsumoto kun je het schitterende kasteel Matsumoto bewonderen. Dit kasteel is voorzien van een typische Japanse bouwstijl. De meeste mensen in Japan noemen dit kasteel kraaienkasteel (karasu-jō). Dit komt omdat het kasteel een zwarte look heeft. In dit kasteel kun je een mooie wapenmuseum vinden waar je rond kunt kijken.

4. Boeddhistische tempels en heiligdommen in Nara

De stad Nara in Japan is vroeger de hoofdstad geweest van Japan. Nara is nog altijd een interessante stad om te bezoeken als toerist. In deze stad kun je vooral veel interessante boeddhistische tempels vinden waar je een kijkje kunt nemen. Ook shinto heiligdommen kun je in deze stad genoeg vinden. Als je genoeg hebt gezien van de stad, is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Nara Park. Hier zal je zeker veel schitterende herten tegenkomen. Deze herten, ook we Sika herten genoemd, zijn het symbool van de stad Nara. Ze geloven dat deze herten de berichtgevers van de goden zijn en dat zorgt voor een enorme populariteit. Veel toeristen, maar ook inwoners van Japan zelf, komen naar dit gebied om de herten te verwennen met koekjes die je daar speciaal voor de herten kunt halen. Bezoek in Nara ook het Nara National Museum.

5. Grootste houten gebouw ter wereld, tempelcomplex van Todai-ji

Het tempelcomplex van Todai-ji  is het grootste houten gebouw die je ter wereld kunt vinden. In de stad Nara werd het Todai-ji gebouwd in de 8ste eeuw. Todai-ji is één van de populairste tempels van Japan. Veel toeristen komen hier naar toe om de ontzettende grote Boeddha beeld te bekijken. Dit beeld is gemaakt van brons en schitterend om te zien vanwege het formaat. Indien je meer informatie wilt of nog meer kunst en voorwerpen wilt zien, dan kun je terecht bij het Todaiji Museum.

6. Belangrijke plek voor Japan: shintoheiligdom Itsukushima-schrijn

Op het eiland Miyajima kun je het shintoheiligdom Itsukushima-schrijn vinden. Voor de bevolking van Japan is dit een hele waardevolle plek. In deze religie gaat het om aanbidding van de natuur. Deze bijzondere plek trekt zelfs toeristen via de zee. De gebouwen die horen bij de schrijn zijn voorzien van de traditionele Japanse Shinto architectuur.

7. Hiroshima Peace Memorial Park, bekijk hier het populaire vredesmonument

Als je een bezoek brengt aan het Hiroshima Peace Memorial Park, dan heb je de kans om het vredesmonument te bekijken. Dit monument werd in 1915 gebouwd. Helaas zorgde een atoombom aanval ervoor het dat het in 1945 een ruïne werd. Zelfs als ruine, trekt dit monument nog veel mensen. Het wordt namelijk tegenwoordig nog steeds gezien als een belangrijk vredesmonument waarbij het centraal staat dat nucleair geweld moet verdwijnen.

8. Zon, zee en strand op de Okinawa eilanden

Ook relaxen in Japan kan prima. Als dat je doel is, dan zit je helemaal goed bij de Okinawa eilanden. Je kunt er genieten van fijne temperaturen en liggen op het strand. Het water is helder blauw en ideaal voor een verfrissende duik. Je kunt hier ook snorkelen of deelnemen aan de leukste wateractiviteiten. De kans dat het regent, bestaat echter wel het gehele jaar. De eilanden bestaan uit erg veel kleinere eilanden en enkele grotere waar je meer kunt doen. Als je gedurende je vakantie ook wat uitstapjes wilt maken, dan kun je dit doen op Okinawa-honto. Dit is het grootste eiland van de Okinawa eilanden.

9. Nishinomaru Garden met schitterende kersenbloesem

Deze schitterende tuin trekt jaarlijks veel toeristen die al het moois willen komen bewonderen. Je kunt hier veel kersenbloesem vinden met prachtige felle kleuren. De Nishinomaru Garden hoort bij het Osaka kasteel. Dit gebied is zeer geschikt voor een fijne wandeling waarbij je kunt genieten van een adembenemende omgeving.

10. Pelgrimsstad Nikko met schitterende heiligdommen

Nikko is een interessante stad waar je terecht kunt voor de mooiste tempels en andere heiligdommen. Vooral de mausoleum Tōshō-gū is erg populair. Het behoort tot shogun Tokugawa Ieyasu die in 1616 is overleden. Als je naar Nikko gaat, dan zal je versteld staan van al het moois dat je hier tegenkomt. De Kegon Waterval is een mooi stukje natuur om te bezoeken en ook de populaire rode Shinkyo brug is aan aanrader.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Japan die je niet mag missen. Je hebt kunnen lezen dat Japan voor iedereen wel wat interessants in huis heeft. Of het nu gaat om schitterende musea, architectuur, kunst of historie, Japan kan het je allemaal bieden. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor een rondreis Japan. 

Plaats een reactie