bezienswaardigheden cambodja

Op reis naar Cambodja? Bezienswaardigheden Cambodja Top 10 die je niet mag missen

Het schitterende Cambodja kun je vinden in Azië en is een populaire vakantiebestemming. Cambodja heeft een rijke cultuur en geschiedenis en dat kun je ook merken aan de hoeveelheid interessante bezienswaardigheden die je hier kunt vinden. In dit land werd er vaak gevochten om rijkdom en de macht. Je kunt verschillende soorten bezienswaardigheden vinden in Cambodja. Een schitterende natuur, maar ook enorme prachtige tempels kun je hier bewonderen. De bewoners willen het tegenwoordig anders doen dan vroeger, en dat zie je aan de wilskracht die de bewoners hebben om van het land een schitterende toeristische bestemming te maken. Dat lukt ze tot nu toe erg goed. Veel toeristen komen jaarlijks naar Cambodja om een fijne vakantie te beleven. In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden van Cambodja.

1. Zilveren Pagode met gouden Boeddha van 90 kilo met diamanten

In de stad Phnom Penh kun je de mooie zilveren Pagode, ook wel Wat Preah Keo genoemd, vinden. Deze is gebouwd in 1892 en bestaat tegenwoordig uit meer dan 5.000 tegels van zilver. In de Pagode kun je diverse Boeddha beelden vinden. Een van deze Boeddha’s is van goud en weegt maar liefst 90 kilo, een leuke detail is dat deze Boeddha belegd is met maar liefst duizenden kleine diamantjes. Het koninklijke paleis bevindt zich in de buurt van deze schitterende Zilveren Pagode.

2. Het beroemde tempelcomplex Angkor Wat

De prachtige torens van Angkor Wat zijn het symbool van Cambodja en neemt maar liefst 400 vierkante kilometer in beslag. Je kunt dit tempelcomplex vinden in de buurt van Siem Reap en is het beroemdste tempelcomplex die je kunt vinden in Cambodja. Het werd een hele tijd geleden gebouwd voor het hindoeïsme, maar sinds de 12de eeuw is het een boeddhistisch tempelcomplex. Koning Suryavarman II liet dit bouwwerk bouwen.

3. Tempel Bayon heeft  54 indrukwekkende torens

In Angkor Thom kun je de tempel Bayon vinden. Deze tempel heeft maar liefst 54 schitterende torens. Bayon is gebouwd in opdracht van Jayavarman VII. Het is een prachtige bouwwerk om te zien. De decoratie die je in deze tempel ziet, zijn niet zomaar gekozen. Je kunt er veel elementen in herkennen van de oorlogen in Cambodja en het dagelijkse leven hier. Vind je het interessant om meerdere leuke tempels te bezoeken? Dan heb je in Cambodja veel keuze. Andere aanraders zijn Banteay Srei, Angkor Wat en Ta Prohm tempel.

4. Royal Palace schitterend om te zien

Als je in Cambodja bent, is het zeker een aanrader om de Royal Palace van Cambodja te bezoeken. Je kunt dit bijzondere gebouw vinden in Phnom Penh. In dit luxe complex woont de koning van Cambodja. Op een oude citadel, werd dit gebouw in 1866 gebouwd. Het Royal Palace bestaat uit vier delen:

  • Moonlight Pavilion : hier worden belangrijke toespraken gehouden
  • Khemarin Palace : hier woont de koning
  • Throne Hall : dit is voor de koninklijke ceremonies
  • Silver Pagoda : dit is de schatkamer

5. Angkor Thom, de laatste stad van Khmer rijk

Angkor Thom is erg waardevol voor Cambodja. Dit is namelijk de laatste stad die bij het Khmer rijk hoorde. Het is een onderdeel van tempelcomplex Angkor, maar is het zeker waard om even apart te benoemen. In de 12de eeuw werd dit gebouwd onder begeleiding van koning Jayavarman VII.

6. Wilde jungle, stranden en rust op eiland Koh Rong

Als je meer wilt zien van de prachtige natuur van Cambodja, dan is het eiland Koh Rong een goede keuze. Dit is een eiland waar jij je zeker niet hoeft te vervelen. Je kunt hier genieten van de wilde jungle, ontspannen op de goudgele stranden en daarnaast ook nog eens genieten van alle rust in de natuurlijke omgeving. Je kunt hier van alles doen. Toeristen vinden dit gebied uitermate geschikt om te snorkelen en deel te nemen aan avontuurlijke activiteiten in de natuur. Wil je liever genieten op het strand van een heerlijke cocktail? Dan is dit zeker mogelijk.

7. Historie en cultuur in het Nationaal Museum van Cambodja

Als je meer wilt zien en leren van de geschiedenis en cultuur van Cambodja, dan moet je in dit museum zijn. In dit museum heb je de kans om veel archeologische voorwerpen te bekijken. Deze voorwerpen zijn het resultaat van vele expedities en opgravingen in locaties zoals ‘Angkor Wat’. Behalve geschiedenis en cultuur, kun je hier ook veel schitterende kunst bekijken. Geniet hier van houtsnijwerk of prachtige beelden van brons of keramiek.

8. Tempel Banteay Srei toewijding aan Hindu god Shiva

In deze tempel staat de Hindu god Shiva centraal. In 1914 is deze tempel ontdekt door een Franse archeoloog tijdens een expeditie. De tempel Banteay Srei komt uit de 10de eeuw en heeft een Khmer architectuur. Je kunt binnen en buiten genieten van prachtige decoraties en details in rode zandsteen. In hetzelfde gebied van de tempel is er ook een begraafplaats aanwezig. Vind je het leuk om historische verhalen te horen? Er is in dit gebied ook een gebouw waar je dergelijke verhalen kunt zien en horen.

9. Het genocide museum, Tuol Sleng-museum, met veel herinneringen

In Killing Fields kun je het Tuol Sleng-museum vinden. Dit is het officiële genocide museum van Cambodja. Toen de Rode Khmer leider Pol Pot hier nog aan de macht was, werden er duizenden mensen gedood op brute wijze. In dit museum kun je zien en lezen wat er allemaal is gebeurd gedurende deze periode. Op het terrein zijn er veel menselijke schedels gevonden, deze hebben ze in een stoepa gedaan die tot nu toe op het terrein staat. Het is aan te raden om geen kinderen mee te nemen naar het Tuol Sleng-museum.

10. Veel pijn en verdriet in Killing Fields Cambodja

Toen Rode Khmer leider Pol Pot  aan de macht was, was Killing Fields een plek waar de gevangenen naartoe werden gebracht. Killing Fields werd ook wel Choeung Ek genoemd. Op deze plek werden ze niet zomaar gevangen genomen, vaak werden ze hier op brute wijze gedood of gemarteld. Vaak werd er voor en na het martelen een foto gemaakt van de gevangen die bewaard werd. Dit is een plek waar Cambodja veel pijn en verdriet heeft gevoeld. In Killing Fields stond bijvoorbeeld een boom, waar kleine kinderen gedood werden. Dit gebeurde met harde klappen tegen het hoofd. Niet veel mensen hebben dit overleefd. Bevrijding volgde in 1979. Een heftige plek waar beter geen kinderen kunnen komen.

In dit artikel heb je alles gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Cambodja. Zoals je kon lezen valt hier voor iedereen wel wat interessants te vinden. Je kunt hier onder andere schitterende tempels, een prachtige natuur en goudgele stranden vinden. Bekijk welke bezienswaardigheden voldoen aan jouw interesses en plan ze in voor je vakantie. Het is verstandig om in ieder geval voor je reis op tijd een visum te regelen. Voor elke reiziger die vanuit Europa reist is het namelijk verplicht om een visum te hebben. Op deze manier kun je zorgeloos genieten van een prachtig land.

Plaats een reactie