bezienswaardigheden india

Bezienswaardigheden India Top 10 die de moeite waard zijn

India is een schitterende vakantiebestemming vol met traditie, kunst en cultuur. De ervaringen die je in dit land opdoet zijn uniek en onvergetelijk. Als toerist zal je merken dat India beschikt over de mooiste kleuren en geuren. Je kunt India vinden aan de Indische Oceaan, naast Pakistan. In India valt er genoeg te doen en te beleven. Je kunt er bergen, rivieren, kloosters en ontzettend veel mooie tempels vinden. In dit artikel lees je meer over de top 10 India bezienswaardigheden die je niet mag missen.

1. Taj Mahal, het belangrijkste monument van India

De Taj Mahal is wereldwijd razend populair. Als je in India komt moet je deze dan ook zeker gezien hebben. De Taj Mahal is tegenwoordig hét symbool van India. De grote leider Shah Jahan liet dit bouwwerk in de 17de eeuw bouwen. De Taj Mahal is een grafmonument voor zijn vrouw. Zijn vrouw stierf in 1631 na de bevalling in haar kraambed. In dit monument ligt Shah Jahan ook. De Taj Mahal is om deze reden voor toeristen een ontzettende mooie symbool voor de liefde. Dit bouwwerk in India is één van de 7 wereldwonderen.

2. Het schitterende groene Kanha National Park, inspiratie voor Jungle Book

Dit prachtige park in India is opgericht in 1955. Niet alleen toeristen zijn dol op dit schitterende park, ook de inwoners van India komen erg graag in het Kanha National Park. Je kunt het vinden in de staat Madhya Pradesh. In dit park heb je zelfs tijgers, olifanten en wilde hyena’s. Ken je het boek Jungle Book van de schrijver Rudyard Kipling? Hij liet zich inspireren door het Kanha National Park.

3. Varanasi, één van de oudste steden van India

Varanasi is één van de oudste steden die je in India kunt vinden. Varanasi wordt ook wel vaak Benares genoemd. Deze stad is altijd levendig. Manikarnika Ghat is een plek waar de mensen graag komen.  Het water hier wordt gezien als heilig. Om deze reden komen veel mensen hier aan het water zitten. Tijdens het schitterende uitzicht kun je ook genieten van de vele ceremonies die hier worden uitgevoerd. Een andere goede aanrader is om een bezoek te brengen aan de Vishwanath tempel en Dashashwamedh Ghat.

4. De prachtige paleizen van Rajasthan

In India kun je forten en paleizen vinden die adembenemend zijn. Deze kun je vooral vinden in de deelstaat Rajasthan. Hieronder kun je enkele bezienswaardigheden vinden die je niet mag missen:

  • Fort van Jaisalmer
  • Nahargarh Fort
  • Umaid Bhawan Palace
  • Jaisalmer Fort
  • Hawa Mahal
  • Rambagh Palace
  • Mehrangarh Fort

5. Chennai, één van de populairste steden van India

In het noordoosten van India kun je de prachtige stad Chennai vinden.Het is één van bekendste steden van India. Hier kun je lekker genieten op het strand, Marina Beach. Ook kun je hier een verkoelende duik nemen in het heerlijke water. Als je zin hebt in een feestje, dan is het zeker leuk om naar het Natyanjali Dance Festival te gaan. Daarnaast is er ook veel te doen op het gebied van cultuur en kunst. Je kunt een bezoek brengen aan de National Art Gallery en ook het Santhome Basilica is helemaal de moeite waard.

6. Schitterende tempels, forten en paleizen in Jodhpur

Jaarlijks komen er duizenden toeristen naar Jodhpur om hier te genieten van de bijzondere forten, schitterende paleizen en mooie tempels. Als je in deze stad komt, dan zal één kleur al snel opvallen. Je ziet er ontzettend veel in de kleur blauw. Veel huizen hebben een mooie diepe blauwe kleur. Om deze reden wordt de stad ook wel de blauwe stad genoemd.  De stad heeft een rijke geschiedenis en je kunt er nog altijd veel mooie spullen vinden die met de hand zijn gemaakt. Denk hierbij aan tapijten en meubels.

7. Heerlijke thee drinken in Darjeeling

In West-Bengalen kun je het mooie Darjeeling vinden. De stad Darjeeling staat helemaal in het teken van thee. In deze stad wordt namelijk de beroemde Darjeeeling thee verbouwd. Veel toeristen komen hier ook naar toe om de Darjeeling Himalayan Railway te bekijken. Het uitzicht wat je hier hebt op de schitterende theeplantages is prachtig. In deze stad kun je ook een oorlogsmonument bekijken. Heb je nog tijd over? Barbotey Rock Garden is ook de moeite waard.

8. Agra Fort is opgebouwd met rode zandsteen

De Agra Fort werd in de 16de eeuw gebouwd. De keizer Akbar gaf deze opdracht destijds. Agra Fort bestaat uit een rode zandsteen wat er heel bijzonder uitziet. Je kunt de Agra Fort vinden vlak naast de Taj Mahal. De Agra Fort was bedoeld om de Mogoldynastie destijds te beschermen. Tegenwoordig gebruikt de overheid deze fort nog steeds. Om deze reden kun je niet de gehele fort bekijken, bekende poorten die je kunt bekijken zijn Delhi Gate en Lahore Gate.

9. Reptielen, wolven en luipaarden in het schitterende Bandhavgarh National Park

Ook liefhebbers van flora en fauna kunnen zich in India zeer goed vermaken. Hiervoor zal je een bezoek moeten brengen aan Bandhavgarh National Park. Dit schitterende park kun je vinden in de buurt van de stad Umaria. In dit nationale park kun je veel dieren bekijken, de kans dat je hier reptielen, wolven, rendieren of luipaarden tegenkomt is erg groot.

10. Totale verlichting in de Mahabodhi Tempel

In de plaats Bodh Gaya kun je de schitterende Mahabodhi Tempel vinden die in de 5de-6de eeuw is gebouwd. Deze tempel behoort tot het boeddhisme. De precieze locatie van de tempel is op de plek waar Siddhartha Gautama ooit eens totale verlichting heeft gekregen. De naam van deze leider is ook wel Sakjamoeni Boeddha. De Mahabodhi Tempelkun je vinden naast een Bodhi boom, deze bomen worden gezien als heilig.Veel toeristen komen naar deze tempel om de rust even op te zoeken en een kijkje te nemen in deze mooie tempel.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van India die de moeite waard zijn. Waar naartoe in India? Zoals je kunt lezen hoef jij je in India geen moment te vervelen. Voor iedereen is er wel wat interessants te vinden. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in gedurende je vakantie in India. 

Plaats een reactie