bezienswaardigheden jordanie

Op reis naar Jordanië? Bezienswaardigheden Jordanië Top 10 die je moet zien

Het schitterende Jordanië kun je vinden in het Midden-Oosten. Dit Arabische koninkrijk heeft een hele rijke geschiedenis. Denk hierbij eens aan de koninkrijken van Ammon en Moab en de populaire stad Petra. Je kunt in Jordanië genieten van historische bezienswaardigheden, maar ook de natuur van dit land is schitterend. Veel toeristen die naar Jordanië reizen, kunnen ook niet wachten om te gaan drijven in de Dode Zee. Daarnaast is Jordanië ook ontzettend veelzijdig. Er zijn namelijk ook veel moderne musea die je kunt bezoeken. Denk hierbij aan de Jordan National Gallery of Fine Arts die je kunt vinden in de stad Amman. In dit artikel kun je meer lezen over de top 10 bezienswaardigheden van Jordanië die je moet zien gedurende je tijd in dit land.

1. Het grootste natuurgebied van Jordanië, Dana Natuurreservaat

Het Dana Natuurreservaat is het grootste natuurgebied van Jordanië. Als je een liefhebber bent van wandelen, bergen beklimmen en fotograferen, dan is dit een plek die je absoluut niet mag missen. In dit gebied kun je genieten van een mooie omgeving, schitterende bloemen en planten en daarnaast lopen hier ook een aantal diersoorten rond die erg zeldzaam zijn. Wil je langer in dit gebied blijven en ben je op zoek naar een plek om te overnachten? Dan is het dorpje Dana een aanrader om te bezoeken. In dit dorpje kun je leuke hotels vinden waar je kunt overnachten zodat je de dag erna weer kunt genieten van dit prachtige natuurgebied.

2. Berg Piasga, Neboberg: de plek waar Mozes uit keek over het beloofde land

Mozes keek uit over het beloofde land. Volgens de bijbel deed Mozes dit op de Neboberg, ook wel de Piasga genoemd. Als toerist is het zeker de moeite waard om hier naar toe te gaan, het uitzicht is namelijk adembenemend. Je kijkt uit over de mooie Dode Zee en de Jordaanvallei. Als je eenmaal op de berg bent, is er nog genoeg te zien. Je hebt hier namelijk een kerk waar Mozes herdacht wordt en een gedenkteken. Ook kun je hier de Theotokos Kapel  vinden en zelfs veel kunst.

3. Historische bezienswaardigheden in Amman Citadel

Als je een liefhebber bent van historie, dan mag een bezoek aan Amman Citadel zeker niet ontbreken gedurende je reis. Als je hier namelijk komt, dan zal je versteld staan van hoeveel hier te zien valt. De meeste toeristen beschrijven het dan ook als één enorme openluchtmuseum. Amman Jordanië is zeker de moeite waard. Hier kun je veel interessante bezienswaardigheden vinden die je niet mag missen:

  • Het Archeologische Museum van Jordanië
  • De Tempel van Hercules
  • De mogelijkheid om een Byzantijns paleis en kerk te bekijken

4. Ontdek het gebied van Wadi Rum per paard of kameel

Jaarlijks komen er veel toeristen naar Wadi Rum. Ze komen hier vooral voor de schitterende omgeving met mooie bergen. De bergen die je hier kunt vinden zijn bijna allemaal prima te beklimmen. Hier komen dan ook veel bergbeklimmers op af. Je kunt in dit gebied ook veel rotsen vinden met prehistorische tekeningen. Wil je dit gebied op een bijzondere manier ontdekken? Dan kun je deelnemen aan een paard- of kameeltocht. In Wadi Rum heb je veel interessante bezienswaardigheden, denk hierbij aan de Jabal Umm Fruth brug, Nabatean tempel en de mooie Zeven zuilen van Wijsheid. Klimaat van Jordanië is heerlijk waardoor dit natuurlijk een perfecte activiteit is gedurende je reis.

5. Petra Jordanië : een historische stad met één van de beroemdste sites ter wereld

Petra is één van de populairste steden van Jordanië. Dit komt vooral vanwege de vele historische bezienswaardigheden die de stad heeft. Je kunt de stad vinden in een kloof. Een deel van deze kloof werd gehakt uit rotsen. Hier woonden maar liefst 60.000 mensen, een hele bijzondere prestatie. Vaak wordt dit zelfs één van de zeven wereldwonderen genoemd. Petra was vroeger erg welvarend. Dit kwam voornamelijk omdat Petra een soort tussenstop was naar landen zoals China, Arabië en India. De handelaren die door Petra heen wilden, betaalden een ‘belasting’. Petra had hierdoor erg veel inkomsten. Je kunt hier prachtige ruïnes bewonderen die inmiddels wereldberoemd zijn. Bekijk hier ruïnes van de schatkamer al Khazneh, kloosters, het amfitheater en veel andere interessante gebouwen die zeker de moeite waard zijn.

6. Ontspannen in het Romeinse theater van Amman

In de hoofdstad is theater erg populair. Dit kun je vooral vinden in het Romeinse theater van Amman. Dit schitterende theater werd in de tweede eeuw gebouwd. Het is een groot theater, er pasten maar liefst 6.000 bezoekers in. Als je tijd over hebt, is het zeker leuk om hier naar een voorstelling te gaan.

7. Het prachtige kruisvaarderskasteel in Montreal

Gedurende de 12de eeuw startte de bouw van dit kruisvaarderskasteel. Baldwin I of Jerusalem was één van de eerste leiders van de Pelgrims en heeft de opdracht gegeven om dit schitterende kasteel te laten bouwen. Ook dit gebied was welvarend omdat er belasting werd gevraagd aan handelaren om te passeren.

8. Schitterende architectuur van King Abdullah I Moskee

Als je een liefhebber bent van mooie architectuur, dan is het zeker interessant om een bezoek te brengen aan deze moskee. De prachtige lichtblauwe koepels met mozaïek zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Het werd gebouwd in 1982 en geeft plaats aan circa 3.000 mensen. Als toerist hoef je niet per se moslim te zijn om hier rond te kijken, ook niet moslims zijn van harte welkom om de moskee te bezoeken. Als je meer informatie wilt over de Islam, dan kun je terecht bij het museum die je kunt vinden in de moskee.

9. Ajlun: een bijzondere erfenis uit de 12de eeuw

Ajlun is een kasteel met een vierkante vorm. Dit kasteel wordt ook wel Qal’at Al-Rabad, genoemd. Een hele tijd geleden had dit kasteel vier torens. De ruïnes die we nu hebben gevonden tonen deze torens niet meer. Dit komt vooral door de vele aardbevingen waar dit gebied mee te maken heeft gekregen. Dit kasteel is erg bijzonder omdat het veel gangen en trappen onder de grond had, dit komt omdat dit kasteel vooral werd gebruikt als verdedigingsfort.

10. Woestijnkasteel Quseir Amra met mooie badhuis

Quseir Amra kun je vinden in het oosten van Jordanië. Het is een schitterende woestijnkasteel die in de 8ste eeuw is gebouwd en heeft een redelijk klein formaat. Dit kasteel heeft Romeinse, maar ook veel islamitische invloeden. In het kasteel kun je een mooi badhuis vinden met veel beelden van vrouwelijke schoon. Als je meer informatie wilt over dit kasteel, dan kun je terecht bij het bezoekerscentrum.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Jordanië. Zoals je hebt kunnen lezen is Jordanië interessant voor iedereen, ook als je bijvoorbeeld gaat backpacken in Jordanië. Je kunt er genieten van een mooie natuur, schitterende architectuur en veel historische en culturele bezienswaardigheden. Bekijk welke highlights Jordanië passen bij jouw interesses zodat je een bijzondere reis kunt ervaren.

Plaats een reactie