bezienswaardigheden laos

Bezienswaardigheden Laos Top 10 die je niet mag missen

Een reis naar Laos staat garant voor een succesvolle vakantie. Je kunt Laos vinden tussen de landen China, Vietnam en Thailand, maar heeft veel voordelen ten op zichtte van deze landen. Laos is als land namelijk niet dichtbevolkt, waardoor je als toerist een stuk gemakkelijker door het land kan reizen. Daarnaast kun je er wel genieten van een prachtige cultuur en geschiedenis. Dit land bestaat al sinds 1353 en werd toen vooral Lan Xang Koninkrijk genoemd. Thailand bezette in de 18de eeuw het land, maar de Fransen schoten toen te hulp. Laos werd in 1954 pas echt onafhankelijk, maar werd helaas vernield tot aan 1973 vanwege de Vietnam oorlog door de Amerikanen. Laos bouwt zich nu al erg goed op en het is tegenwoordig een schitterend land om te bezoeken. In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden in Laos die je niet mag missen.

1. Wat Phu : een tempelcomplex met een prachtige omgeving

Op de hoge Phu Pasak kun je deze schitterende tempel vinden. Als je een bezoek brengt aan dit tempelcomplex, dan is het goed om te weten dat je dan ongeveer 1500 meter hoog zit. Dit is dan ook de reden dat veel mensen in Laos dit ‘de hemel’ noemen. Het landschap van Wat Phu is adembenemend en zeker de moeite waard. Veel toeristen bekijken allereerst de tempel Wat Phu en verkennen daarna lopend of fietsend de omgeving.

2. Grote mysterie in Laos: Vlakte der Kruiken

Toeristen die gek zijn op mysteries, komen graag naar de Vlakte der Kruiken. Als je hier komt, dan zal je mond openen van verbazing. Als je hier aankomt, dan zie je een groot gebied dat helemaal vol ligt met allemaal kruiken. Het is een schitterend gezicht om dit te zien. Waar die kruiken vandaan komen? Dat weet niemand. Sommige kruiken zijn wel anderhalf meter hoog. De omgeving van de Vlakte der Kruiken is zeker de moeite waard.

3. De schitterende hoofdstad van Laos: Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos en een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen. Je hebt er allemaal authentieke markten die je kunt bezoeken. Dit is de perfecte plek om een schitterende souvenir te kopen of gewoon rond te kijken. De sfeer is hier erg gezellig. Bezoek de Patuxai of ga eens naar het mooie Night Market in Vientiane. Deze markt is s’ nachts en is zeker de moeite waard om eens te ervaren gedurende je tijd in Laos.

4. Enorme religieuze beelden in het Buddha Park

In Laos kun je het bijzondere Buddha Park vinden. Dit park bestaat sinds 1958 en is een bijzondere ervaring om te beleven. Het park bestaat dankzij opdracht van Priester Luang Pu Bunleua Sulilat. In dit park kun je religieuze beelden vinden. Dit zijn geen normale beelden, de beelden hebben namelijk een enorme omvang. Sommige toeristen komen hier zelfs om deze te beklimmen.

5. Luang Prabang, een prachtige levendige en kleurrijke stad met bergen

Een hele tijd geleden was de stad Luang Prabang de hoofdstad van Laos. Het is een groot feest om deze stad te bezoeken omdat het precies laat zien waar Laos voor staat. De stad is kleurrijk en beschikt over een prachtige natuur. De binnenstad is erg levendig waardoor je hier als toerist een hele gezellige tijd kunt beleven. Ga heerlijk eten bij de restaurants of struin de vele markten af. Gedurende je tijd in Luang Prabang is het zeker interessant om de Kuang Si waterval en de berg Mount Phu Si te bezoeken.

6. Charmante dorpje Vang Vieng aan een schitterende rivier

Vang Vieng is een charmante dorpje die je kunt vinden aan de Nam Song rivier. De natuur in dit gebied is prachtig om te bezoeken. Je kunt hier heerlijk wandelen, maar je hebt ook de mogelijkheid om hier te gaan kajakken op de rivier. Als je de stad op een bijzondere manier wilt verkennen, dan kun je ervoor kiezen om een ballonvaart te maken over Vang Ving. Een bezoekje aan de Blue Lagoon Cave  mag gedurende je tijd in dit dorpje zeker niet ontbreken. Koel hier heerlijk bij het water af en geniet van de omgeving.

7. Zwem in het water van de Kuang Si Watervallen

In de buurt van Luang Prabang kun je de prachtige Kuang Si watervallen vinden. Als je hier naartoe gaat, dan hoef je het niet te doen met alleen maar kijken. Veel toeristen komen hier namelijk naar toe om de watervallen te beklimmen. Ook is het zelfs mogelijk om in het water van de Kuang Si te gaan zwemmen. Wil je graag even ontspannen? Dan kun je terecht voor een hapje en drankje bij het restaurant boven de watervallen. De omgeving van de Kuang Si Watervallen beschrijven veel toeristen als betoverend.

8. Bezoek het paradijs Bolaven Plateau voor een geweldige tijd

Een bezoekje aan Bolaven Plateau is erg interessant. Je kunt hier namelijk erg voor koffieplantages vinden die leuk zijn om te bekijken. Dit gebied in Laos staat vooral bekend om de prachtige uitzichten. Je hebt hier de populaire watervallen Tad Fane, Tad Yuang en de Tad Champi  die erg mooi zijn om te zien. Je hoeft niet bang te zijn dat het hier erg druk is. Dit mooie gebied is namelijk nog niet ontdekt door het groot publiek waardoor je rustig kunt genieten van de beeldschone natuur.

9. Geheime grotten voor soldaten in de Vieng Xay Caves

Een bezoek aan deze bijzondere grotten laten je zien hoe soldaten leefden gedurende de Vietnam oorlog met Amerika. Een hele tijd werden deze mooie grotten geheim gehouden, maar sinds paar jaar mogen ook toeristen hier een kijkje komen nemen. Het gaat om bijna 500 grotten die door de soldaten werden gebruikt als woonruimte. Ook werden hier zelfs enkele winkels en theaters gevonden. Als je de kans krijgt om hier een kijkje te nemen, dan is het zeker interessant om dit te doen.

10. Prachtige eilandengroep Si Phan Don

In het zuiden van Laos kun je dit prachtige eilandengroep vinden. Wandelend of fietsend is dit een prachtig gebied om rustig te verkennen. Dit kun je dan ook heerlijk op eigen tempo doen. Wil je in de avond uit gaan? Dan is het aan te raden om naar het eiland Don Det te gaan. Hier kun je het bruisende uitgaansleven van Laos ervaren.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Laos. Zoals je hebt gelezen heeft Laos als vakantiebestemming ontzettend veel te bieden. Je kunt hier terecht voor cultuur, geschiedenis, maar ook de natuur is adembenemend. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor je vakantie.

Plaats een reactie