bezienswaardigheden Maleisie

Op reis naar Maleisië? Bezienswaardigheden Maleisië Top 10 die je niet mag missen

In het zuidoosten van Azië kun je het schitterende Maleisië vinden. Maleisië is een veelzijdige vakantiebestemming met veel interessante bezienswaardigheden en activiteiten. In West-Maleisië kun je de meeste inwoners van het land vinden. Dit gebied is dan ook zeer gericht op toeristen. Je kunt er veel mooie accommodaties vinden en er is ontzettend veel te doen en beleven. Voor iedereen is er wel wat interessants te vinden. Je kunt er terecht voor een heerlijke zon, zee en strand vakantie, maar er zijn ook veel tropische regenwouden waar je terecht kunt voor een avontuurlijke rondreis. Een aanrader is om hiervoor Borneo te bezoeken. Ook als je gaat voor een hele luxe vakantie in Maleisië, is dit zeker mogelijk. De beste reistijd voor Maleisië is gedurende de maanden maart tot en met oktober. In dit artikel kun je meer lezen over de bezienswaardigheden top 10 van Maleisië die je niet mag missen. Ook lees je veel weetjes over Maleisië die interessant zijn om te weten als je hier naar toe gaat reizen.

1. Schitterende natuur in het Taman Negara National Park

Als je meer wilt zien van de natuur in Maleisië, dan is het aan te raden om dit prachtige nationale park te bezoeken. Dit is het grootste én oudste park die je kunt vinden in Maleisië. Jaarlijks komen er ontzettend veel toeristen naar dit park omdat het bekend staat als een ware paradijs. Dit park is te verkennen door middel van een mooie boottocht door het gebied. Je zal dan over de Sungai Tembeling varen. Gedurende deze boottocht zal je veel wilde dieren tegenkomen. Je kunt hier onder andere tijgers, neushoorns en prachtige olifanten kunnen bewonderen.

2. Kunst en historie in de stad Malakka

Als je een liefhebber bent van historie en mooie kunst, dan mag een bezoek aan de stad Malakka niet ontbreken. Veel toeristen bestempelen deze stad als één groot interessant museum. In het centrum van de stad kun je onder andere het Rode Plein vinden. Dit is de Dutch Square. De kerk die je hier kunt vinden, ook wel Christ Church genoemd, is een Hervormde Nederlandse kerk. Twee andere interessante gebouwen die je in Malakka kunt bekijken zijn de Chen Hoon Teng Tempel en ook het oude stadhuis is een bezoekje waard.

3. De mooiste moskee van Maleisië : Masjid Ubudiah in Kuala Kangsar

Omdat ongeveer 60% van de inwoners van Maleisië islamitisch is, kun je hier veel schitterende moskeeën vinden. Deze moskee heeft een gouden koepel en is gebouwd in Moorse stijl. Dit moskee is erg groot en is ook van binnen erg ruim. Veel toeristen komen hier om de schoonheid van dit gebouw te bewonderen.

4. Grootste boeddhistische tempel van Maleisië: Kek Lok Si tempel

De Kek Lok Si tempel is een enorme tempel die je kunt vinden in Penang. Je kunt dit bouwwerk vinden op de heuvels van Air Itam. Als je hier aankomt, dan zal je allereerst opkijken van het formaat van deze tempel. De Kek Lok Si tempel is dan ook de grootste boeddhistische tempel die je kunt vinden in Maleisië. Kuan Yin, de godin van genade kun je hier vinden in de vorm van een enorm bronzen beeld.

5. De hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, met de prachtige Petronas Towers

De hoofdstad van Maleisië is zeker een bezoekje waard als je in Maleisië bent. In Kuala Lumpur kun je een mooi stadspark vinden waar je even tot rust kunt komen.  De grootste bezienswaardigheid die je hier kunt vinden zijn de Petronas Towers. Deze torens staan symbool voor de stad en bestaan uit maar liefst 88 verdiepingen. In dit gebouw kun je een winkelcentrum vinden waar je heerlijk kunt winkelen.

6. Overblijfselen van het A’Famosa Fort: Porta de Santiago

In de stad Malakka kon je vroeger het indrukwekkende A’Famosa Fort vinden. Tegenwoordig is hier erg weinig van overgebleven. De Porta de Santiago  is het enige wat over is gebleven van de in totaal 4 hoofdpoorten. Het gebied rondom de ruïnes is prachtig om te ontdekken door middel van een wandeling.

7. Een prachtige wandeling door het Kinabalu National Park

Als je een liefhebber bent van wandelen, dan moet je op het eiland Borneo zijn. Dit kun je het beste doen in Sabah. Voor ervaren wandelaars, maar ook voor beginners, is dit een schitterend gebied om te wandelen. De omgeving is prachtig en je kunt tijdens het wandelen genieten van de mooiste uitzichten. Bezoek de mooie botanisch tuinen of loop helemaal boven op de Gunung Kinabalu. Heb je een lange wandeling achter de rug? Dan zal je waarschijnlijk uitkomen bij één van de vele hotsprings die je in dit gebied kunt vinden waar je de verkoeling kan opzoeken.

8. Theeplantages en bloemen in Cameron Highlands

Als je een bezoek brengt aan Cameron Highlands dan kun je eens een kijkje nemen hoe thee, bloemen en andere producten worden verbouwd. Je kunt hier veel theeplantages vinden. Tijdens het verkennen van dit gebied kun je genieten van een hele aangename temperatuur, vaak is het hier rond de 23 graden. Als je hier bent, is het zeker interessant om Foster’s Lakehouse en het Ye Olde Smokehouse te bezoeken voor mooie oude architectuur.

9. Leer Maleisië kennen in het Sarawak Museum

Een rondreis door Maleisië is interessanter als je de geschiedenis van het land goed begrijpt. In het Sarawak Museum kun je op een leuke manier kennis maken met de historie van dit mooie land. Je leert hier meer over de muziek van het land, maar ook de natuur, tradities en kunst komen aan bod. Dit museum bestaat niet uit ene enkele gebouw, je kunt het museum bezoeken in 8 delen.

10. Merdeka Square, het belangrijkste plein van Maleisië

In Maleisië kun je een plein vinden waar de belangrijkste gelegenheden van het land worden gevierd. Dit is het Merdeka Square. Veel mensen noemen dit plein ook wel het Plein van Onafhankelijkheid. Dit komt omdat de onafhankelijksheidsviering in Maleisië hier werd gevierd. Rondom dit plein valt er nog genoeg te beleven gedurende je vakantie. Je kunt hier onder andere een bezoek brengen aan het indrukwekkende St. Mary kathedraal en het schitterende gebouw Sultan Abdul Samad.

In dit artikel heb je meer gelezen over de bezienswaardigheden top 10 van Maleisië die de moeite waard zijn. Zoals je hebt kunnen lezen is Maleisië een vakantiebestemming voor diverse soorten vakanties. Of je nu in Maleisië wilt backpacken of gaat voor een rondreis Maleisië, het land kan je alles bieden. Het klimaat van Maleisië zal ervoor zorgen dat je een fijne en onvergetelijke vakantie kan ervaren.

Plaats een reactie