bezienswaardigheden sri lanka

Bezienswaardigheden Sri Lanka Top 10 die de moeite waard zijn

In de Indische Oceaan kun je Sri Lanka vinden. Veel toeristen komen naar Sri Lanka omdat het land voorzien is van schitterende bezienswaardigheden op het gebied van geschiedenis, religie, cultuur en natuur. Ook als je graag een ontspannende vakantie wilt hebben, is Sri Lanka een geschikte bestemming. Je kunt hier namelijk veel prachtige zandstranden vinden waar je heerlijk kunt ontspannen. Er zijn veel toeristen die speciaal naar Sri Lanka komen om een bezoek te brengen aan de steden Kandy en Anuradhpura. Deze steden worden gezien als heilig. In dit artikel lees je meer over de bezienswaardigheden top 10 van Sri Lanka die je niet mag missen.

1. Luipaarden en olifanten in schitterende Woudreservaat Sinharaja

Het prachtige woudreservaat Sinharaja is ongeveer 11.000 hectare groot. Dit woudreservaat is erg bijzonder omdat je er veel schitterende dieren kunt vinden. Wat ook erg interessant is, is dat je in dit reservaat zelfs twee kleine dorpjes kunt vinden. In de dorpjes Warukandeniya en Kolonthotuwa leven de bewoners in huisjes van takken, bladeren en leem. Deze huizen maken ze zelf. De dieren die je in dit gebied kunt vinden zijn ook indrukwekkend. Je komt er grote olifanten tegen, maar ook hele snelle luipaarden. Als je wandelt door het gebied en om je heen kijkt, dan heb je grote kans dat je schitterende vlinders, vogels en reptielen tegenkomt. Indien je een bezoek wilt brengen aan Sinharaja, dan is het aan te raden om dit te doen met een ervaren gids.

2. Schitterende ruïnes van grachten, tuinen en een paleis in Sigiriya

Als je een bezoek brengt aan Sigiriya, dan staat je veel moois te wachten. Hier kun je namelijk veel mooie ruïnes bewonderen die een hele tijd geleden van Koning Kashyappan waren. Ruïnes van grachten, een paleis en schitterende tuinen. Het schitterende paleis kun je vinden op een rots die ook wel de Lion Mountain wordt genoemd. Kunstliefhebbers zullen zich hier zeker niet vervelen. Je kunt er namelijk veel beeldhouwwerken, schilderijen en ook diverse fresco’s bewonderen.

3. Polonnaruwa, een stad vol met tempels, boeddha beelden en ruïnes

Polonnaruwa is een historische stad waar je veel mooie bouwwerken kunt bekijken. Je kunt er zelfs enkele tempels vinden uit de 10 en 13de eeuw. Een voorbeeld van zo’n oude schitterende tempel is de hindoeïstische Siva Devala tempel die je kunt vinden in de stad. Daarnaast zijn er ook veel ruïnes te vinden en prachtige boeddha beelden. Veel toeristen komen naar deze stad om het werk van Gal Vihira te bekijken, hij maakt namelijk hele bijzondere beeldhouwwerken. Een bezoek aan het bouwwerk van Rankot Vihara is zeker de moeite waard.

4. Gouden Tempel van Dambulla met het grootste gouden Boeddhabeeld ter wereld

Nergens ter wereld zal je zo’n grote gouden Boeddhabeeld tegenkomen. De Gouden Tempel van Dambulla beschikt namelijk over de grootste gouden Boeddhabeeld ter wereld. Dit complex is bijzonder omdat je te maken hebt met allerlei grot tempels, er is zelfs een grot van 50 meter breed, 23 meter diep en 7 meter hoog. In totaal zijn er zelfs meer dan 80 grotten. Er zijn 5 grotten die beschikken over heilige kamers die interessant zijn voor bezoekers. In deze kamers kom je veel kunst tegen van onder andere Boeddha, Vishnu en Ganesh. Denk hierbij aan diverse schilderijen en beelden.

5. Historische bezienswaardigheden in Heilige Stad Anuradhapura

Als je een liefhebber bent van historische bezienswaardigheden, dan mag een bezoekje aan de Heilige Stad Anuradhapura  niet ontbreken gedurende je reis. Het is een boeddhistische stad die erg interessant is voor pelgrims vanwege de mooie kloosters. Om deze reden wordt het gezien als een heilige stad. Sommige ruïnes1197 die je hier tegenkomt zijn zelfs van de tiende eeuw voor Christus. Deze heilige stad kan gezien worden als één grote museum waar veel te beleven valt. Naast de interessant tempels en kloosters, kun je hier ook de Bodhi boom vinden en schitterende kastelen. In de stad kun je de mooie meren Tissa Wewa en Nuwara Wewa vinden.

6. De populaire brug in Kitulgala

De beroemde brug die je hier kunt vinden is door gevangenen gebouwd en heeft een rol in de film The Bridge on the River Kwai. Deze brug is niet gebouwd met liefde, veel gevangenen die bezig waren met de bouw van de brug hebben het namelijk niet gehaald vanwege ziektes en gruwelijke mishandelingen. Je kunt in dit gebied deelnemen aan een boomstamkano excursie waar je kennis kunt maken met de omgeving die voorzien is van veel bananen plantages.

7. Ontspan op de schitterende stranden van Sri Lanka

Sri lanka beschikt over prachtige stranden waar je kunt genieten van de zon. Hier kun je in alle rust ontspannen en genieten van je vakantie. Aan deze mooie stranden kun je veel luxe accommodaties vinden waar je kunt overnachten. Kun je geen keuze maken, dan is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan Negombo Beach,Unawatuna Beach en Matara Beach. Ben je een echte liefhebber van avontuurlijke watersporten, dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Arugam Bay en Bentota. Deze plaatsen zijn voorzien van goede weersomstandigheden voor watersport.

8. Peradeniya Botanische Tuin

In de stad Kandy kun je een grote tropische tuin vinden die je niet mag missen gedurende je tijd in Sri Lanka. Het is een tuin die altijd netjes wordt verzorgd. Het is echt een feest om hier rond te lopen, je komt namelijk meer dan 10.000 planten tegen. Als je een liefhebber bent van orchideeën, dan zal jij je hier geen moment vervelen. Je kunt er namelijk een speciaal Orchid House vinden waar je erg veel soorten orchideeën kunt bewonderen. Een wandeling door deze tuin brengt je langs de mooiste bruggen, leuke fonteinen en mooie bloemen. Tot slot heb je hier ook de mogelijkheid om de Spice Garden te bezoeken, met veel interessante kruiden.

9. Nationale parken in Sri Lanka die je niet mag missen

Als je op reis gaat door Sri Lanka, is het aan te raden om enkele Nationale Parken niet te missen. Hieronder kun je de namen vinden van de Nationale Parken die de moeite waard zijn om te bezoeken gedurende je reis:

  • Het grootste park van Sri Lanka Wilpattu National Park
  • Wilpattu National Park
  • Bundala National Park
  • Yala Ruhunu National Park
  • Uda Walawe Park
  • Kumana Kudumbigala National Park

10. De mooiste stad van Sri Lanka: Kandy

De stad Kandy is één van de mooiste steden die je kunt vinden in Sri Lanka. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst is het een stad is omringd wordt door een prachtig stukje natuur. Je kunt er veel bossen en schitterende heuvels vinden wat zorgt voor een mooi uitzicht. Veel toeristen komen hier om een bezoek te brengen aan de Tempel van de Tand, de Sri Dalada Maligawa of het prachtige koninklijke paleis. Ben je in deze stad gedurende de maanden juli en augustus, dan bestaat de kans dat je het prachtige Esala Perahera kunt meemaken. Dit is een geweldige optocht waar onder andere ook dieren zoals enorme olifanten meelopen.

In dit artikel heb je meer gelezen over de bezienswaardigheden top 10 van Sri Lanka. Bezoek de mooiste stranden van Sri Lanka of ga voor een Sri Lanka rondreis waar je kennis maakt met de highlights van het land. De afstanden in Sri Lanka kunnen erg verschillen, maar een rondreis is voor toeristen zeker handig om Sri Lanka beter te leren kennen.

Plaats een reactie