bezienswaardigheden Taiwan

Op reis naar Taiwan? Bezienswaardigheden Taiwan Top 10 die je moet zien

Het eiland Taiwan is te vinden in Oost-Azië. Taiwan werd na de Tweede Wereldoorlog een soevereine staat. Tegenwoordig staat deze soevereine staat ook wel bekend als Republiek China. Het dient echter wel helemaal los gezien te worden van China. Het klopt inderdaad dat Taiwan en China samen tegen Japan hebben gevochten, maar verder horen ze niet bij elkaar. Taiwan wordt steeds meer ontdekt door toeristen. Het is een bestemming waar je kunt genieten van een schitterende natuur, een rijke geschiedenis en bijzondere cultuur. In Taiwan kun je maar liefst 9 prachtige nationale parken vinden. In dit artikel lees je meer over de bezienswaardigheden top 10 van Taiwan die je niet mag missen.

1. Een nachtje slapen in het boeddhistische klooster Foguangshan

Rond 1967 werd dit prachtige boeddhistische klooster opgezet door Hsing Yun. Hsing Yun vond onderwijs, talent en cultuur erg belangrijk. In dit klooster wilde hij dit graag bij elkaar brengen. Als je hier als toerist naar toe gaat, dan zal je met open armen worden ontvangen. Je kunt een rondleiding krijgen van de monniken die hier wonen om een goed beeld te krijgen van Foguangshan. Als je informatie wilt over het boeddhisme, dan kun je hier ook veel informatie krijgen. Veel toeristen komen hier om een nachtje te slapen zodat ze dit klooster goed kunnen leren kennen.

2. Eeuwenoude kunstcollecties in het National Palace Museum

In dit prachtige museum krijg je de kans om een eeuwenoude kunst collectie te bekijken. De collecties die je in dit museum kunt vinden, zijn van de Chinese keizers geweest. Het bestaat uit documenten, schilderijen, vazen en schitterende brozen voorwerpen. De Chinese keizers hebben deze collectie een hele tijd geheim kunnen houden. Volgens geruchten bewaarden ze de collectie in Beijing. Tegenwoordig kunnen we de prachtige collecties zelf in dit museum bewonderen.

3. Het hoogste gebouw van Taiwan: Taipei 101

In de prachtige hoofdstad Taipei kun je het hoogste gebouw van Taiwan vinden met maar liefst 101 verdiepingen. Dit gebouw heeft een hoogte van 508 meter en een oppervlakte van circa 412.500 vierkante meter. In dit gebouw kun je veel kantoren vinden, maar je hebt er ook een goed restaurant waar je een hapje kunt eten. Toen de Burj Khalifa in Dubai er nog niet was, was Taipei 101 zelfs het hoogste gebouw dat je ter wereld kon vinden.

4. Heerlijk wandelen in het Taroko National Park

In het Taroko National Park kun je erg goed wandelen. De omgeving is schitterend en een wandeltocht zal je langs de mooiste watervallen brengen. Indien je graag wat meer actie wilt, dan kun je er ook voor kiezen om een geweldige raft tocht te maken over het water. Dit kan in de Leewoo Ho River. Dit park is vernoemd naar de Tarokokloof die je in dit park kunt vinden. Na een lange wandeltocht kun je genieten van adembenemende uitzichten over het park.

5. Kerken, tempels en historische monumenten in het mooie Tainan

De stad Tainan behoort tot één van de oudste steden die je in Taiwan kunt vinden. Om deze reden kun je hier ook veel interessante bezienswaardigheden vinden die zeker een bezoekje waard zijn. Veel mensen kennen Tainan als handelspost in tijde van de VOC. Tegenwoordig kun je hier de mooiste historische monumenten vinden. De tempels en kerken die je hier tegenkomt zijn schitterend. Breng een bezoek aan de dierentuin van Tainan of ga heerlijk winkelen bij de gezellige winkelcentra in de stad.

6. Kenting National Park, het oudste park van Taiwan

Het Kenting National Park is het oudste park van Taiwan. In dit park kom je onder andere mooie grotten, rivieren en heuvels tegen. In dit gebied kom je tijdens een lange wandeling van alles tegen. Schitterende valleien, stranden en bergen staan je hier op te wachten. In dit park kun je de vuurtoren Eluanbi bezoeken. Deze vuurtoren kun je het hele jaar door bezoeken. Een grote aanrader is ook om een kijkje te nemen bij het National Museum of Marine Biology and Aquarium.

7. Interessante tentoonstellingen, foto’s en voorwerpen in het Chiang Kai-shek Memorial Hall

Als je in Taipei bent, dan is het zeker een aanrader om ook eens een kijkje te nemen in het Chiang Kai-shek Memorial Hall. Dit historisch monument werd in 1980 ingehuldigd en trekt dagelijks ontzettend veel bezoekers. Dit historisch monument is gericht op Chiang Kai-shek. Dit was een belangrijke Chinese politicus en militair leider van Taiwan. Je kunt in dit herdenkingsgebouw veel tentoonstellingen vinden die te maken hebben met Chiang Kai-shek,Taiwan en China. Het is een interessante plek waar je zo uren rond kunt kijken.

8. Sun Moon Lake, een sprookjesachtige meer

In Nantou kun je Sun Moon Lake vinden. Dit is het grootste meer van Taiwan en is erg populair onder toeristen, maar ook onder de bewoners van Taiwan zelf. Als je hier naar toe wilt, is het een aanrader om dit te doen gedurende het Mid-Autumn Festival. Veel mensen kennen dit festival ook wel als het Chuseok of Harvest Moon Festival. Dit is een festival die maar liefst 3 dagen duurt. Hierbij staat alles in teken van de oogst en de volle maan, voor de mensen in Taiwan is dit een belangrijke religieuze feest. Je kunt hier genieten van interessante shows en er worden zelfs offers gedaan.

9. Shilin Night Market : sfeervol genieten

Als je op reis bent in Taiwan, dan zal je gelijk opmerken dat de avondmarkten erg geliefd zijn in Taiwan. De meeste avondmarkten gaan rond 16.00 uur open en sluiten pas weer na middernacht. Er is een eetgedeelte waar je ontzettend veel eet kramen kunt vinden. Hier kun je genieten van gerechten van diverse keukens. Vaak hoef je hier ook niet zo veel voor te betalen. Bij deze markten kun je ook veel eten kopen voor lage prijzen. De straten Danan Road, Dadong Road, Wenlin Road en Anping Street mag je niet missen als je hier bent.

10. Vogels en planten spotten in het Yangmingshan National Park

Als je een vogelliefhebber bent, dan zal jij je in het Yangmingshan National Park geen moment vervelen. In dit park heb je namelijk de kans om meer dan 120 diverse vogelsoorten tegen te komen. De beste manier om dit park dan ook de verkennen is een lange wandeltocht. Tijdens deze wandeling zal je ook opvallen hoeveel verschillende soorten planten je hebt in dit park. Het Yangmingshan National Park staat bekend om haar vele plantsoorten. Je kunt in totaal zelfs meer dan 1.000 diverse soorten planten vinden in dit park. In dit park valt er veel te zien, je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de schitterende warmwaterbronnen van Yangmingshan of de bijzondere vulkaan kraters bij Mount Qixing.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 Taiwan highlights die je niet mag missen gedurende je reis in Taiwan. Het klimaat van Taiwan is zeer geschikt voor een mooie rondreis zodat je kennis kunt maken met het land. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat je ze kunt inplannen voor een onvergetelijke reis.

Plaats een reactie