bezienswaardigheden thailand

Bezienswaardigheden Thailand Top 10 die de moeite waard zijn

Thailand is wereldwijd een populaire reisbestemming in Azië. Veel toeristen, en dan vooral uit de westerse landen, zijn erg geïnteresseerd in de cultuur, keuken en geschiedenis van het land. De vriendelijke bevolking en de prachtige stranden die het land heeft, maken het extra leuk om naar dit bijzondere land te reizen. De beste reistijd van Thailand is vooral gedurende de maanden november tot en met februari als je een voorkeur hebt voor warm weer. Ook weet je dan in ieder geval zeker dat je reis niet onderbroken hoeft te worden vanwege vele regenbuien. In dit artikel kun je meer lezen over de top 10 bezienswaardigheden van het schitterende Thailand die je niet mag missen gedurende je tijd in dit bijzondere land.

1. Chiang Mai, onderdeel van een relevante handelsroute tussen oost en west Azië

De stad Chiang Mia is een hele belangrijke stad voor Thailand. Chiang Mia heeft namelijk een belangrijke rol in de zijderoute. Langs deze route vond er vroeger veel handel plaats tussen west en oost Azië. Chiang Mia werd een hele belangrijke stad voor de handel van handgemaakte producten. Producten die in Thailand worden gemaakt of bewerkt, werden hier doorgevoerd. Veel toeristen komen naar Chiang Mai omdat de stad ook veel bezienswaardigheden heeft die de moeite waard zijn. Je kunt er heerlijk wandelen in een schitterend park, Buak Had. Ook kun je hier een bezoek brengen aan de nacht Bazaar en kun je er veel mooie tempels vinden. Mooie tempels die je niet mag missen zijn onder andere de Wat Chiang Man en Wat Phra Singh. Chiang Mai beschikt over veel kampen voor olifanten. Heb je altijd al eens op een olifant willen zitten? Dan is dit mogelijk in deze mooie stad.

2. Badplaats Pattaya met stranden, een waterpark en restaurants

In Pattaya kun je erg goed ontspannen en genieten van al het moois van Thailand. Deze badplaats heeft namelijk alle ingrediënten voor een succesvolle vakantie. Je kunt er deelnemen aan allerlei avontuurlijke activiteiten zoals zweefvliegen en paardrijden. Als je een duikliefhebber bent, dan is Pattaya ook zeker een geschikte locatie om je duikkunsten weer te gebruiken. Je kunt er heerlijk eten bij diverse restaurants en ook als je een winkelliefhebber bent, zal jij je geen moment vervelen in deze stad. Je kunt er namelijk verschillende winkelcentra vinden waar je rond kunt kijken. Als je hier bent gedurende de warme maanden, is het heerlijk om verkoeling te zoeken in het Pattaya Park, een waterpark dat geschikt is voor groot en klein. Breng een bezoek aan de prachtige tuin, Nongnuch, en geniet van het bruisende uitgaansleven dat Pattaya je biedt.

3. Phuket, Parel van het Zuiden

Veel mensen noemen Phuket, Parel van het Zuiden. Dit wordt zeker niet zonder reden gedaan. De stad Phuket is namelijk het grootste eiland van Thailand en beschikt over schitterende stranden. Je kunt hier genieten van mooie rotsen, groene natuur en prachtige watervallen. Als je een mooie waterval wilt bezoeken, dan is de waterval Bang Pae een aanrader. Deze waterval kun je vinden in het Khao Phra Thaeo National Park. Een prachtig uitzicht die je in Phuket kunt ervaren, is de zonsondergang in Laem Phrompthep. Als je de kans krijgt om deze te zien, dan moet je dat zeker doen. Toeristen die je zijn voorgegaan beschrijven dit uitzicht als adembenemend.

4. Bangkok, een hoofdstad met veel kanalen, tempels en een bruisend uitgaansleven

In de hoofdstad van Bangkok kun je veel kanalen vinden. Bangkok wordt om deze reden dan ook wel vaak vergeleken met de stad Venetië die je kunt vinden in Italië. In de stad kun je veel boeddhistische tempels bekijken. Breng een bezoekje aan het Koninklijke paleis. In deze paleis kun je één van de grootste bezienswaardigheden van Bangkok vinden, de ‘Wat Phra Kaew’ tempel. Deze tempel is wereldwijd bekend omdat je hier de populaire smaragdgroene Boeddha kunt vinden. In de hoofdstad zal je waarschijnlijk wel kunnen merken dat de verschillen in de stad behoorlijk groot kunnen zijn. De mensen in de sloppenwijk zijn arm en proberen dagelijks te overleven. Een stuk verderop kan er zo een peperduur hotel staan waar toeristen worden ontvangen.

5. Koh Chang :een paradijs waar je op olifanten kunt rijden, zwemmen en duiken

Dit bijzondere eiland beschikt over veel rotsen en groen. Veel toeristen die hier komen, zijn benieuwd naar de schitterende natuur van dit gebied. Je kunt hier namelijk palmbomen vinden en genieten van de blauwe zee aan het strand. Ontspanning en rust staat hier voorop. Ben je toe aan wat meer actie? Dan kun je hier duiken en zelfs op olifanten rijden. De naam van dit eiland betekent zelfs olifanten eiland.

6. Historisch Park Sukhothai met resten van de stad

Dit park is erg interessant als je meer wilt zien van de koningsstad Sukhothai. Je kunt hier ruïnes vinden van het paleis, maar ook veel schitterende tempels. Dit park kun je vinden in het noorden van Thailand.

7. Bijzondere drijvende markt Damnoen Suduak

In de buurt van Bangkok kun je Amphoe Damnoen Saduak vinden waar je deze bijzondere markt kunt vinden. Er zijn tegenwoordig maar weinig drijvende markten te vinden waardoor deze markt nóg beter bezocht wordt door toeristen. Je kunt hier namelijk veel interessante producten vinden voor een goede prijs. Denk hierbij aan kruiden, maar ook pannen en zelfs hoeden. De drijvende markt is erg gezellig om te bezoeken. Wil je even stoppen met rondkijken en heb je zin in een hapje en/of drankje? Dan zijn er zelfs speciale boten die ingericht zijn als een drijvend kraampje.

8. De tempel van de liggende Boeddha: Wat Pho

Bezoek deze schitterende boeddhistische tempel die je kunt vinden in de stad Bangkok. Deze Boeddha is enorm. Het is namelijk 46 meter lang en maar liefst 15 meter hoog. De liggende Boeddha is extra bijzonder omdat het bedekt is met bladgoud.

9. Bezoek de heilige plaats van waarheid: Sanctuary of Truth

De plaats Naklua is tegenwoordig beter bekend als de plaats van de waarheid. Je kunt hier namelijk een bijzonder gebouw vinden met de naam Sanctuary of Truth. Dit is een kasteel van circa 105 meter dat voorzien is van prachtige houtsnijdwerken. Je kunt in deze kunstwerken invloeden vinden vanuit Indië, Thailand, China en Cambodja. Heb je tijd over? Dan is het zeker een goede tip om hier een visje te eten. De stad staat namelijk ook bekend om haar goede vismarkt.

10. Spuitend water en zwavelgeur bij warmwaterbronnen van San Kamphaeng

De warmwaterbronnen van San Kamphaeng dampen erg. Hierdoor kun je als toerist de bronnen direct zien. Als je geluk hebt, dan zie je spuitend water om hoog komen. Veel toeristen komen hier naar toe omdat er veel zwavel zit in het water. Hierdoor is er sprake van een helende werking. Wil je meer informatie over deze warmwaterbronnen als je hier bent? Dan kun je dit krijgen bij het onderzoekscentrum. Hier kun je onder andere horen hoe deze bronnen gebruikt worden bij het opwekken van energie.

In dit artikel heb je meer gelezen over de hightlights Thailand zodat je een onvergetelijke reis kunt plannen. Je hebt veel Thailand informatie ontvangen, maar ook handige tips om je reis in Thailand succesvol te maken. Of je nu in Thailand gaat backpacken of gaat voor een lange reis in een enkele stad: in dit land valt er ontzettend veel te beleven.

Plaats een reactie