reistips kinderen

5 handige reistips met kinderen

Als je een liefhebber bent van reizen, dan moet je dit altijd blijven doen. Zélfs als je kinderen hebt, kan een reis naar het buitenland zeer succesvol zijn. Als je voor het eerst gaat reizen met je kinderen, kan dit behoorlijk spannend zijn. In dit artikel krijg je 5 handige reistips die je goed kunt gebruiken als je de wereld gaat verkennen met kinderen.

1. Boek verstandig

Als je naar het buitenland reist, is het aan te raden om alle tijd te nemen om je reis voor te bereiden. Dit kan soms wat meer tijd en/of geld kosten, maar als ouder wil je natuurlijk het liefst dat je zo comfortabel mogelijk de reis doorkomt. Probeer vluchten te boeken rond bedtijd zodat je kind heerlijk kan slapen tijdens de vlucht. Heb je een aansluitende vlucht? Zorg er dan wel voor dat je voldoende tijd hebt om de volgende vlucht te halen. Het is nu eenmaal een feit dat het reizen met een kind wat trager gaat en dan wil je niet gaan stressen.

2. Neem de juiste hulpmiddelen mee

Met de juiste hulpmiddelen zal je reis in het buitenland met kinderen een stuk efficiënter verlopen. Heb je wel eens gehoord van de Airtraveller? Dit hulpmiddel kan tijdens het reizen met het vliegtuig gebruikt worden als bed én stoeltje. Dit is een extra fijne manier om te vliegen, omdat een baby tot twee jaar bij de ouder op schoot mag zitten. Met de Airtraveller kan dit extra comfortabel. Voor het rondreizen in het buitenland is het zeker ook handig om de Travel Babybox mee te nemen. Dit bedje zorgt ervoor dat jouw baby en/of peuter op elk gewenst moment een dutje kan doen. Dit bedje biedt jouw baby/peuter ook extra bescherming tegen de zon en insecten.

3. Pak slim in

Als je naar het buitenland reist met kinderen, zal je goed over je bagage moeten nadenken. Vooral als je reist met een baby of peuter, is het erg belangrijk om de verzorgingsitems voor je kind altijd bij de hand te hebben. Dit betekent dat de luiers, babydoekjes en eventuele snacks allemaal bij de handbagage moeten zitten. Sommige ouders denken hier te luchtig over en schieten achteraf toch in de stress als blijkt dat hun vlucht plotseling twee uur vertraging heeft. Zorg ervoor dat je een extra set kleding bij de hand hebt, luiers, plastic zakjes, speelgoed en eventueel een tablet om je kind te vermaken tijdens het wachten.

4. Een rugzak als handbagage

Als je reist met kinderen, is het erg fijn om je beide handen vrij te hebben. Dit kan om verschillende redenen erg handig zijn tijdens het reizen. Om je baby te tillen, om de buggy vooruit te duwen of om even snel jullie paspoorten te laten zien aan de autoriteiten. Dit is een gouden tip waar je zeker wat aan zal hebben tijdens het reizen.

5. Zorg voor voldoende afleiding

Als je met kinderen reist, is het aan te raden om je kinderen regelmatig te belonen met een klein cadeautje waar ze mee kunnen spelen tijdens het reizen. Pak kleine cadeautjes leuk in. Voorbeelden van geschikte items zijn speelgoedartikelen waar ze mee kunnen spelen op het opklaptafeltje in het vliegtuig. Of denk bijvoorbeeld aan kinderboeken. Ik zie vaak dat dit in zowel fysieke als digitale vorm goed werkt. Voor meer informatie over kinderboeken, zie hier en hier.

In dit artikel heb je meer gelezen over handige reistips om te reizen met kinderen. Bekijk deze reistips zodat je een onvergetelijke reis kunt ervaren in het buitenland met het hele gezin. Op onze website kun je meer handige reistips vinden zoals een jetlag voorkomen. Op deze manier kun je een zorgeloze reis ervaren.

Plaats een reactie