bezienswaardigheden dubai

Bezienswaardigheden Dubai top 10 die de moeite waard zijn

Dubai heeft veel groots in huis. Ze beschikken namelijk over het hoogste gebouw ter wereld, de grootste fonteinshow ter wereld en ook het grootste winkelcentrum hebben zij wereldwijd op naam staan. Dit staat natuurlijk garant voor een vakantie waarbij je groots kunt genieten. Een vakantie naar Dubai staat één en al voor luxe. Deze bestemming behoort bij het Verenigde Arabische Emiraten. Het klimaat van Dubai is ontzettend warm, het is bijzonder om te zien hoe Dubai zo’n paradijs heeft weten op te bouwen. In dit land staan inmiddels meer dan honderden schitterende hotels. Daarnaast zijn er ook adembenemende projecten uitgevoerd waarbij je kunt denken aan de Dubai Marina, de Palmeilanden en natuurlijk Burj Khalifa die zeker behoort bij de Dubai top 10. Toeristen zijn in Dubai zeer welkom. In dit artikel lees je alles over de bezienswaardigheden Dubai top 10 die je gedurende je reis niet mag missen.

1. Het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa

Dit schitterend gebouw staat met recht op de eerste plaats. De meeste mensen die aan Dubai denken, denken ook meteen aan de Burj Khalifa. Burj Khalifa is één van de bekendste bezienswaardigheden van Abu Dhabi. Dit komt omdat dit schitterende gebouw het hoogste gebouw is dat je wereldwijd kunt vinden. De Burj Khalifa is maar liefst 828 meter hoog en lijkt op de woestijnbloem Hymenocallis. Je kunt het vinden in de buurt van de bekende Dubai Mall. Het uitzicht in de top van dit gebouw is adembenemend en zeker de moeite waard. Je kunt naar de top gaan met de snelste lift die je wereldwijd zal tegenkomen. Dit is een snelle en goedkope manier om in de top te komen.

2. Het grootste winkelcentrum ter wereld: Dubai Mall

Als je in Dubai aankomt, dan weet je in ieder geval zeker dat je genoeg mogelijkheden het om lekker te winkelen. Dubai Mall is namelijk het grootste winkelcentrum dat je ter wereld zal zien. In dit winkelcentrum heb je namelijk de mogelijkheid om circa 1200 winkels te bezoeken. Het winkelcentrum is overdekt en het is geen probleem als je hier met de auto komt. Er zijn namelijk meer dan 14.000 parkeerplaatsen waar jij je auto kwijt kunt. Behalve winkelen kun je hier veel meer doen, je kunt hier onder andere naar een bioscoop, een indoor aquarium of even afkoelen op de schaatsbaan. Er zijn ook veel leuke restaurants en cafés waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

3. Ontspannen op The Beach onder genot van een verkoelende drankje

Dubai heeft veel stranden waar je naartoe kunt om een leuke tijd te beleven. In de buurt van de Dubai Marina kun je echter het mooiste strand van Dubai vinden. De naam van dit strand is The Beach en is voorzien van gezellige winkels, veel restaurants en daarnaast veel terrassen waar je terecht kunt voor een verkoelende drankje. In de buurt van dit strand kun je ook een hele populaire weg vinden die voornamelijk gebruikt wordt voor mooie wandelingen. Dit deel noemen ze The Walk en is erg populair. Terwijl je deze wandeling maakt kom je langs mooie sportauto’s, veel restaurants met internationale keukens en winkels. Het is hier altijd ontzettend levendig.

4. Het Dubai Museum om de geschiedenis en cultuur van het oude Dubai te ontdekken

Hoe je Dubai nu gaat bezoeken, zo is het er niet altijd geweest. Het is daarom erg interessant om het Dubai Museum te bezoeken. Tussen al die moderne gebouwen, heb je namelijk ook historische gebouwen staan. Denk hierbij aan de wijk Al Bastakiya waar je terecht kunt om de sfeer van het oude Dubai te ervaren. In dit museum zullen al je vragen over de cultuur en geschiedenis van Dubai beantwoord worden.

5. Desert Safari in de woestijn en buikdanseressen en waterpijp roken achteraf

Deze Desert Safari is interessant voor iedereen die op een leuke manier de woestijn wilt ontdekken. Met een auto ga je het gebied in en kun je de woestijnduinen beter bekijken. Het is aan te raden om te kiezen voor de avond versie als dit mogelijk is. Bij deze safari krijg je namelijk ook de kans om de zonsondergang te zien. Achteraf kun je aansluiten bij een heerlijk diner. Tijdens dit diner treedt er vaak een buikdanseres op en heb je de mogelijkheid om waterpijp te roken. Heb je altijd al een keer kameel willen rijden? Dan kun je dit tijdens de Desert Safari ook doen.

6. De mooiste bloemen in Miracle Garden

In het winterseizoen kun je terecht bij het Miracle Garden, vaak start dit in november en sluiten de deuren weer in April. Gedurende deze periode kun je hier namelijk ontzettend veel kunst zien die allemaal voorzien zijn van de mooiste bloemen. Dit is een uitje waar je met volwassen én kinderen naartoe kunt. Het is er altijd wel erg druk, dus als je mooie foto’s zou willen maken, is het verstandig om al wel op tijd te gaan.

7. Het schitterende sprookjeshotel ‘Atlantis Hotel’ en afkoelen in waterpark Aquaventure

Als je een mooi gebouw wilt zien, is het Atlantis Hotel helemaal de moeite waard. Als je hier niet hebt gereserveerd, dan heb je maar beperkte toegang, maar zelfs dit kleine gedeelte is iets wat je niet mag missen. Je hebt het gevoel dat jij je in een sprookje begeeft zodra je dit hotel binnenkomt. In de buurt van dit hotel kun je een prachtig waterpark vinden waar je met je partner, alleen of zelfs met het hele gezin naar toe kunt. Aquaventure staat garant voor een dagje waterplezier. Heb je altijd al willen zwemmen met dolfijnen? Dan kan dit hier ook bij het Dolphin Bay.

8. Heerlijk winkelen in Dubai bij Mall of the Emirates en Festival City

Als winkelliefhebber zal jij je in Dubai geen moment hoeven te vervelen met de grootste modemerken. Behalve Dubai Mall, zijn er namelijk nog veel andere grote shopping malls waar je terecht kunt voor een fijn dagje winkelen. De Mall of the Emirates en Festival City zijn winkelcentra die zeker de moeite waard zijn. Als je bent aangekomen bij de luchthaven van Dubai, dan zou je in principe gewoon direct door kunnen naar Deira City Center. Wil je graag items kopen voor een lagere prijs? Dan is het aan te raden om eens de winkeltjes in de straten te bezoeken.

9. Oudere wijk Deira het centrum van Dubai

Deira wordt door de meeste mensen nog altijd gezien als het centrum van Dubai. Het is een oudere wijk met veel interessante plekjes. Je kunt hieronder enkele bezienswaardigheden  vinden die je niet mag missen:

  • Gold Souk : dit is een gebied waar je juweliers kunt vinden die allemaal gouden sieraden verkopen
  • Spice Souk: dit is de echte kruiden markt van Dubai
  • Dubai Creek: hier kun je schitterende traditionele boten vinden
  • Port Saeed: de mooiste handelshaven van Dubai

10. Het prachtige Souk Madinat in authentieke Dubai stijl

In dit prachtige authentieke winkelcentrum waan jij je weer helemaal terug naar het oude Dubai. Je kunt een schitterende rondvaart maken in een traditionele abra en eten van de heerlijke lokale producten. Daarnaast heb je hier windtorens en kun je genieten van een mooi uitzicht. In de buurt van dit winkelcentrum kun je het Burj Al Arab goed zien. Dit is een luxe hotel die er uitziet als een zeilschip.

In dit artikel heb je alles over de top 10 Dubai bezienswaardigheden gelezen. Of je nu gaat voor een huwelijksreis, de Dubai voor beginners of Dubai wilt bezoeken als vrouw, in dit land is iedereen welkom om te genieten van alle luxe. Bekijk de diverse bezienswaardigheden en kijk welke passen bij jouw interesses. Op deze manier kun je ze inplannen voor je vakantie zodat je een onvergetelijke reis kunt ervaren.

Plaats een reactie