beste reistijd dubai

Op reis naar Dubai? Alles over het klimaat, beste reistijd en vliegduur

Dubai is een populaire vakantiebestemming. Wereldwijd reizen er ontzettend veel toeristen naar dit land om een onvergetelijke vakantie te ervaren. Dubai is een land met enorme winkelcentra, de mooiste attractieparken en interessante architectuur. Dubai heeft alle ingrediënten in huis voor een succesvolle vakantie. Als je naar Dubai wilt, dan is het fijn om meer te weten over het klimaat, de beste reistijd en vliegduur. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor een geweldige vakantie in Dubai.

Waarom naar Dubai?

Jaarlijks komen er veel toeristen vakantie vieren in het mooie Dubai. Dubai is onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten en wordt een echte wereldstad genoemd. Toeristen komen hier voor een heerlijke zonvakantie, maar ook citytrips zijn in Dubai erg populair. In het land valt er ontzettend veel te doen en te beleven. Bekijk hier de Dubai top 10 bezienswaardigheden die gedurende je vakantie zeker de moeite waard zijn.

Beste reistijd Dubai

Als je op vakantie wilt naar Dubai, is het handig om te weten wanneer je het beste je reis kunt inplannen. De beste reistijd voor Dubai zijn de volgende maanden:

  • november
  • december
  • januari
  • februari
  • maart

Tijdens deze maanden is het hoogseizoen in Dubai. Als toerist is het dan goed om rekening te houden met hogere prijzen voor je reis. Dit betreft je vliegticket, maar ook de hotels zijn gedurende deze periode duurder. Tijdens de feestdagen in december is het een feest om in Dubai te mogen zijn. Het Dubai Shopping Festival begint dan en dat betekent dat je kunt genieten van de leukste koopjes en allerlei amusement rondom alle winkelcentra in het land.

Het klimaat van Dubai

In Dubai kan het ontzettend heet worden. In dit land heerst er een woestijnklimaat en dat betekent dat je in principe alleen maar een zomer en winter seizoen hebt. Dubai is ontzettend luxe en voelt aan als een oase in een grote woestijn. De meeste winkels en hotels zijn voorzien van veel airco’s waardoor je maar weinig last hebt van de hitte. In de zomer is het er ontzettend heet, het kan soms wel 50 graden worden. De zomer in Dubai is van april tot en met oktober. Vooral in de maanden juli, augustus en september is het hier erg warm. Een voordeel aan de zomer in Dubai, is dat je vaak kunt profiteren van voordelige vliegticket- en hotelprijzen. De grote massa toeristen is dan verdwenen en dat betekent wel dat jij in alle rust Dubai kunt gaan ontdekken. De winterperiode in Dubai is erg populair. Je kunt dan genieten van aangename temperaturen rond de 26 graden. Gedurende deze periode komen de toeristen dan ook massaal om vakantie te vieren in dit schitterende land.

Hoe lang is Dubai vliegen? Alles over de vliegduur Dubai

Als je vanuit Nederland gaat reizen naar Dubai, dan zal je vliegduur afhankelijk zijn van bepaalde factoren. Vanaf welke luchthaven in Nederland vertrek je en hoe zit het met de tussenlandingen? Als je kiest voor Amsterdam Schiphol, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een rechtstreekse vlucht. Het is erg fijn om zonder enige tussenlandingen te vliegen naar je bestemming. Indien je deze reis boekt, dan moet je rekening houden met een vliegduur van circa 6,5 uur. Vanuit Nederland zal je vliegen naar het Dubai International Airport of het Al Maktoum International Airport. In totaal beschikt Dubai dus over twee grote luchthavens.

In dit artikel heb je meer gelezen over de beste reistijd Dubai, de vliegduur en het klimaat. Gedurende sommige maanden kun je als toerist ook profiteren van extra aanbiedingen en acties op de ticket- en hotelprijzen. Zo kun je soms honderden euro’s besparen op je vakantie naar Dubai. Bekijk de informatie en plan een onvergetelijke reis naar deze schitterende bestemming.

Plaats een reactie