tent kopen

Tent kopen? Gouden tips om zorgeloos te kamperen

Als je een liefhebber bent van reizen, dan zal al snel het moment komen dat je een tent wil aankopen. Een tent in huis halen, betekent namelijk erg veel vrijheid tijdens je vakantie. Met een tent kun je terecht op de camping, en vanuit de camping kan je deelnemen aan verschillende activiteiten en bezienswaardigheden bezoeken in de omgeving. Als je op zoek gaat naar een tent, dan kom je er al gauw achter dat het niet gemakkelijk is om te kiezen. Er zijn tenten te koop van verschillende formaten, kleuren, modellen en merken. In dit artikel lees je precies waar je op moet letten.

Tent kopen: wat zijn de voordelen?

Als je een tent meeneemt op vakantie, dan kun je profiteren van diverse voordelen.Het is allereerst gemakkelijk mee te nemen in de auto. Als je in één keer een goede tent koopt, dan zal je op deze manier ook geld besparen omdat je maar eenmalig deze uitgave hoeft te doen om het meerdere jaren te gebruiken. Daarnaast is het wel goed om eraan te denken dat je ook andere producten nodig hebt om je vakantie comfortabel te maken. Denk hierbij aan luchtbedden, lampen en eventueel een koelkast en stoelen. Al met al zal je dus alsnog veel bagage hebben als je gaat kamperen met een tent. Om tijd te besparen, is het ook goed om thuis al even te oefenen met het opzetten van de tent. Op deze manier voorkom je dat je gedurende je reis. tegen bepaalde problemen aanloopt.

kampeertent kopen: verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten kampeertenten die je kunt kopen. Elke soort tent heeft zijn voor- en nadelen. Om een goede tent te kunnen kiezen bij jouw persoonlijke situatie, is het van belang om op de hoogte te zijn van deze verschillende soorten. Hieronder kun je hier meer over lezen.

Familietenten/bungalowtenten: ruimte met je gezin/familie

Deze tenten zijn vaak erg hoog en bieden ruimte aan circa 6-8 personen. Dit is dus een hele fijne tent als je met je gezin of familie op vakantie bent. De tenten zijn erg groot waardoor je heerlijk comfortabel kunt genieten van je vakantie.

Pop-up tenten: festival bezoeken

Als je een festival gaat bezoeken en een tent wilt meenemen, dan is een pop-up tent hier zeer geschikt voor. Als je een bezoek brengt aan een festival, dan wil je geen uren kwijt zijn aan het opzetten van je tent. Een pop-up tent is in dit geval ideaal omdat je deze in slechts enkele seconden op kunt gezetten. Deze tent floept als het ware uit. Vaak hoef je alleen nog maar de haringen van de tent in de grond vast te zetten en je kunt genieten van je tent.

Tunneltenten: bescherm je gezin tegen de storm

Als je op vakantie bent met je gezin, dan wil je graag je familieleden beschermen tegen alle soorten weersomstandigheden. Ook als het stormt, wil je met je gezin graag veilig zitten. Een tunneltent kan je in dit geval de veiligheid bieden waarnaast je op zoek bent. De parallelle boogstukken zorgen voor extra stevigheid in de tent.

Een opblaasbare tent: weinig tijd en extra licht

Een opblaasbare tent heeft veel voordelen. Een van de grootste voordelen van een opblaasbare tent is dat je deze erg snel kunt opzetten. Daarnaast zijn deze tenten ook vaak erg licht van gewicht. Als je een opblaasbare tent koopt, dan heb je geen tentstokken meer nodig. Reizigers die geen gedoe willen met opzetten kiezen vaak voor opblaasbare tent. Je hebt bij zo’n tent wel meer ruimte nodig omdat er ook een pomp mee moet waarmee je de tent kunt opblazen.

Koepeltent: een korte vakantie

Als je kort gaat kamperen, dan is een koepeltent ideaal om mee te nemen. Een koepeltent is op te zetten door de boogstokken die hierbij worden geleverd te kruisen tijdens het opzetten van de tent. Dit soort tenten worden vaak gebruikt als je van plan bent om kort op vakantie te gaan.

Vis-a-vis tenten: met vrienden op vakantie

Als je op vakantie gaat met vrienden, is het fijn om wat privacy te hebben. Een vis-a-vis tent is hiervoor ideaal. Deze tenten hebben vaak verschillende slaapcabines en een aparte leefgedeelte die je samen kunt gebruiken. Op deze manier kunnen jullie als vrienden apart slapen, maar toch samen genieten als je eenmaal wakker bent.

Kampeertent kopen: tentdoek van verschillende materialen

Als je een tent koopt, dan is het goed om te weten dat je tentdoeken kunt kopen van verschillende materialen. Elke materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder lees je meer over de verschillende materialen:

Kampeertent van katoen

Als je op zoek bent naar een kampeertent van stevige kwaliteit, dan is het verstandig om te kiezen voor een tentdoek van katoen. Vooral als je lang op dezelfde plek bent is dit een goede keuze. Daarnaast gaat zo’n tentdoek ook erg lang mee en is het erg ademend. Aan katoen zit wel een groot nadeel en dat is dat het niet snel droogt als het eenmaal nat is geworden. Dit hangt daarnaast ook af van je vakantiebestemming. Als het warm is, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Kampeertent van nylon

Als je gaat backpacken, dan is het goed om te weten dat katoen erg zwaar kan zijn. Ook als het nat is geweest heb je dan vaak ook minder tijd om de stof te laten drogen waardoor je eerder last krijgt van schimmelvorming. Nylon of polyester kan dan zeer geschikt zijn omdat dit vaak ook erg licht is. Deze tent kan dus erg gemakkelijk mee in een rugzak. Vaak zit er ook een coating op die de tent waterdicht maakt.

Kampeertent van technisch katoen

Technisch katoen als materiaal voor een tent, betekent dat het bestaat uit een mix van polyester en katoen. Dit betekent dat je ook te maken hebt met een combinatie van de voor- en nadelen.Deze tenten zijn vaak een stuk lichter, stevig, waterdicht en kunnen goed tegen de zon.

Tent kopen: hier moet je rekening mee houden

Hierboven heb je veel kunnen lezen over de verschillende soorten kampeertenten en de diverse materialen waar je uit kunt kiezen. Daarnaast zijn er nog enkele andere aspecten die kunnen bepalen wat voor soort tent je kiest. Onderstaande punten zorgen ervoor dat jij je goed kunt voorbereiden op je aankoop:

Met hoeveel mensen ga je reizen?

Als je gebruik wilt maken van een tent, is het van belang om van te voren in beeld te brengen met hoeveel mensen je gebruik wilt maken van de tent. Door je reisgezelschap in beeld te brengen, weet je ook waar je rekening mee moet houden qua grootte van de tent. Breng ook in kaart met hoeveel kinderen en/of volwassenen je te maken hebt. Kinderen hebben minder ruimte nodig om te slapen, maar vaak heb je dan ook te maken met meer spullen waardoor extra bergruimte handig kan zijn.

Breng je wensen in beeld

Ben je gesteld op veel ruimte en ben je van plan om ook meer tijd door te brengen in de tent of wil je enkel een slaapplek voor de nacht? Door je wensen met betrekking de tent in beeld te brengen is het gemakkelijker om een geschikte tent te kiezen die ook past bij je persoonlijke wensen. Als je het fijn vindt om gebruik te maken van meer ruimte, is het bijvoorbeeld aan te raden om voor een reisgezelschap van twee personen te kiezen voor een kampeertent voor drie personen. Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat je wat extra ruimte hebt in de tent. Als je enkel de tent wilt gebruiken als slaapplek, dan is het ook te begrijpen dat deze extra ruimte niet nodig is.

Het budget: hoeveel kost een tent?

Als je een kampeertent wilt kopen, dan is het goed om van te voren na te denken over het budget. Je kunt namelijk kiezen voor simpele kampeertenten tot aan hele luxe tenten. De prijzen voor deze kampeertenten kunnen dan ook erg verschillen. Voor een simpele tent zal je vaak minder betalen dan een tent met allerlei extra’s. Als je van te voren weet hoeveel je kunt uitgeven, dan kun je op basis van je budget bepalen welke kampeertent het meest passend is.

In dit artikel heb je alles gelezen omtrent het kopen van de beste tent voor je reis. Op deze manier kun je zorgeloos kamperen op je vakantiebestemming. Op onze website kun je veel handige reistips vinden. Denk hierbij aan een jetlag voorkomen en tips om te reizen met kinderen.

Plaats een reactie