De beste backpack kopen

De beste backpack kopen van 2018? Zie de tips voor de perfecte backpack

Als je gaat backpacken, dan heb je diverse spullen nodig die je mee moet nemen op reis. Het allerbelangrijkste wat je in huis moet halen is toch wel een kwalitatieve backpack om mee te nemen. Je moet je spullen namelijk wel ergens kwijt kunnen tijdens je reis. Het kopen van een backpack klinkt gemakkelijk, maar er zijn diverse zaken waar je goed rekening mee moet houden. Je moet rekening houden met de kwaliteit, het formaat en ook het doel. Toen ik op backpack vakantie naar Australië ging, wist ik niet wat er op mij af kwam. Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte backpack kwam ik namelijk zo ontzettend veel merken tegen dat het niet meeviel om een keuze te maken. Ik geef je graag alle informatie over het kiezen van een backpack, tips die ik zelf miste tijdens mijn eigen zoektocht. Dankzij deze informatie kan ook jij een geschikte backpack in huis halen zodat je met een goede voorbereiding kunt starten aan een groot avontuur.

Backpack kopen: waarom?

Als je gaat backpacken, betekent dit dat je gaat reizen met zo min mogelijk plannen en spullen. Je reist van locatie naar locatie met vaak alleen een backpack bij je. Een normale rugzak is niet gemaakt voor dit soort reizen. Een backpack is speciaal ontworpen voor lange reizen en is om deze reden extra comfortabel. Dit is erg fijn tijdens het backpacken en zorgt er ook voor dat je meer plezier hebt tijdens je avontuur. Als je een backpack gaat kopen, is het wel belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt. Je wilt tijdens je reis namelijk niet voor ongewenste verrassingen komen te staan.

Backpack kopen: Waar moet je op letten?

Als je een backpack gaat kopen dan moet je rekening houden met onderstaande zaken:

Kwaliteit
Als je kiest voor een kwalitatieve backpack, dan hoef je deze niet maar een enkele reis te gebruiken. Een goede kwalitatieve backpack kan zeker een aantal reizen gebruikt worden.

Hoeveel kost een backpack?
Als je graag een kwalitatieve backpack in huis wilt halen, dan moet je verwachten dat je hier ongeveer tussen de 100 tot 250 euro aan kwijt bent. Soms kun je gebruik maken van leuke acties en aanbiedingen waardoor je een backpack goedkoper in huis kunt halen.

Hoe groot moet een backpack zijn?
Op het gebied van inhoud heb je te maken met diverse groottes. Het hangt ook een beetje af van je reis wat je nodig hebt qua formaat.  Hieronder kun je zien wanneer je welk formaat moet nemen.

Formaat Inhoud Wanneer te gebruiken?
Klein 40 tot 60 liter Dit formaat is geschikt als je maar kort gaat backpacken, naar een warm land gaat of gewoon weinig spullen wilt meenemen.
Gemiddeld 60 tot 80 liter Dit is een formaat die vaak genomen wordt als je enkele maanden gaat reizen.
Groot 80 tot 100 liter Dit is een grote backpack die je mee kunt nemen naar een koud land, als je een ontzettende lange reis gaat maken of als je gaat kamperen. Hier past bijna alles in.

 

Een goede pasvorm

Als je een backpack koopt in de winkel of online besteld, is het altijd verstandig om het even te proberen als je deze hebt ontvangen. Het is namelijk erg belangrijk dat je te maken hebt met een goede pasvorm zodat je zo comfortabel mogelijk kunt reizen.

Hoeveel mag een backpack wegen?

Een backpack mag in principe niet meer wegen dan 20 tot 25 procent van je eigen lichaamsgewicht. Als je met een vliegtuig reist naar je bestemming, dan heb je vaak ook dat jij je aan een bepaald gewicht moet houden in het vliegtuig. Dit is ook iets om rekening mee te houden.

Extra’s voor bij je backpack

Bepaalde backpack accessoires zijn erg handig om mee te nemen gedurende je reis. Als je een regenhoes krijgt bij je backpack, dan is het slim om deze ook mee te nemen. Het kan namelijk nog wel eens goed van pas komen. Een slotje voor aan je rits kan eventuele diefstal gedurende je reis ook voorkomen.

Hoe kun jij je backpack efficiënt inpakken?

De manier van inpakken is erg belangrijk. Hieronder kun je enkele efficiënte inpaktips vinden:

 • Pak je tas in aan de hand van een lijst die je al eerder hebt gemaakt. Zo vergeet je geen belangrijke zaken.
 • Leg de zwaardere spullen bovenop en de lichtere spullen onderin
 • Sorteer je kleding in plastic zakken. Zo weet je precies wat je nog hebt aan schone kleding en hoef je niet lang te zoeken naar bijvoorbeeld een onderbroekje
 • Pak je tas in aan de hand van je reisbestemming. Ga je naar een warm land? Dan hoef je geen dikke kleding mee te nemen. Dit zal je waarschijnlijk niet gebruiken.
 • Gebruik vacuüm zakken om je kleding in te pakken
 • Veel reizigers zweren bij het oprollen van kleding. Dit neemt veel minder ruimte in
 • Neem geen grote flesjes shampoo mee, gebruik reisflesjes. Hier heb je de eerste weken wel genoeg aan. De rest kun je daar kopen.
 • Neem wasmiddel mee, zo kun je overal je kleding wassen
 • Prop je tas niet te vol, je wilt daar namelijk ook souvenirtjes halen. Hier moet je wel ruimte voor hebben in je tas.

Beste backpack kopen: handige tips

Als je een backpack gaat kopen, dan zijn er diverse zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je de perfecte backpack in huis halen, dan is het verstandig om rekening te houden met de volgende tips:

 • Waterdicht
  De binnenkant van een backpack is meestal voorzien van een waterdichte ruimte. Controleer dit altijd voordat je een backpack koopt. Ik vind persoonlijk dat het niet altijd nodig dat je backpack geheel waterdicht is, maar het is fijn dat er geen schade is indien je toch middenin een regenbui terechtkomt.
 • Let op de manier van openen
  Zorg ervoor dat je backpack op verschillende manieren te openen is. Dit is fijn omdat je op deze manier gemakkelijk iets kan pakken zonder je gehele tas overhoop te halen.
 • Scheidingsvakken
  Het is handig om een backpack te hebben met meerdere vakken. Op deze manier heb je de mogelijkheid om je spullen overzichtelijker in te pakken. Op deze manier kun jij bijvoorbeeld je schone kleren scheiden van de smerige.
 • Ritssluiting die je kunt voorzien van sloten
  Het is fijn om een backpack te hebben waarvan de ritssluiting twee ritsen bevatten die naar elkaar toe gaan. Het is fijn als jij je op deze manier gemakkelijk kunt beschermen tegen diefstal.
 • Zorg voor een fijne band voor je middel
  Zorg ervoor dat de band voor je middel is gewatteerd en dat deze comfortabel zit. Ook de banden die je over je schouders heen draagt zijn belangrijk. Het is niet fijn als deze banden snijden in je huid gedurende je reis.
 • Rug ondersteuning
  Let erop of je backpack rug ondersteuning heeft. Dit is een interne frame die je rug goed ondersteunt. Zo kun je reizen zonder last te krijgen van je rug.
 • Backpack op wieltjes
  Heb je weleens gehoord van een backpack op wieltjes? Dit vind ik zelf een hele goede toevoeging aan een backpack. Als de backpack je te zwaar wordt, dan kun je er op deze manier voor kiezen om je tas te trekken. Super handig en ook goed voor je rug. Deze optie heeft wel als nadeel dat de wieltjes en handvat extra gewicht met zich meebrengen. Dit kan weer minder comfortabel zijn om te dragen op je rug.
 • Formaat backpack afhankelijk van vakantieland
  Als je reis naar een warmer land, dan kun je ervan uitgaan dat je een kleiner backpack nodig hebt. Zomer kleren nemen namelijk niet zoveel ruimte in beslag.

Backpack kopen: onze top 4

Hieronder kun je mijn top 4 vinden van de beste backpack.

Nomad backpack Batura
Als je op zoek bent naar een handige allround backpack is de Batura zeer geschikt. Dit is kwaliteit voor een mooie prijs. Je kunt de backpack krijgen in 55 of 70 liter. Wat ik zelf erg handig vind aan deze backpack is dat je met de verstelbare rugsysteem alles kunt afstellen op jouw lengte. De heup- en schouderbanden zijn ook verstelbaar. Dit betekent dat je de backpack zo kunt instellen dat het aanvoelt alsof deze voor jou is gemaakt.

Klik hier voor de beste prijs »

 

Beefree nylon backpack
Bij deze backpack krijg je ook een regenhoes. Het is handig om deze mee te nemen tijdens het reizen. De backpack is gemaakt van extra versterkte nylon en beschikt over een ventilerend draagsysteem. Hierdoor wordt het gewicht van je backpack verdeeld over je heupen, schouders en rug. Je zult met deze backpack dan ook niet zo snel last krijgen van je rug door het gewicht. Deze backpack heeft een afgesloten compartiment voor vuile kleding en heeft een inhoud van 55 liter.

Klik hier voor de beste prijs »

 

Nomad backpack Karoo
De Karoo heeft een inhoud van 70 liter en weegt 3 kilogram. De tas is waterbestendig en is gemaakt van polyester. De backpack heeft twee compartimenten waardoor de tas overzichtelijk in te pakken is. De backpack is voorzien van rug ventilatie en heeft ook een ingebouwde drinksysteem. Deze backpack heeft alles om comfortabel te reizen.

Klik hier voor de beste prijs »

 

Terra backpack
Deze stijlvolle backpack heeft een inhoud van 60 liter en is gemaakt van het sterke materiaal polyester. De tas weegt 2 kilo en is voorzien van rug ventilatie. De tas is voorzien van veel zakken waar je gemakkelijk bij kunt. Dit zorgt ervoor dat jij je spullen op een overzichtelijke wijze kunt inpakken en altijd gemakkelijk kunt terugvinden. Dit is een kwalitatieve backpack waar je gedurende je reis op kunt vertrouwen.

Klik hier voor de beste prijs »

 

Dankzij bovenstaande informatie is het ook voor jou mogelijk om een kwalitatieve backpack in huis te halen. Bekijk de informatie goed zodat je kunt kiezen voor een geschikte backpack die past bij jouw persoonlijke situatie.

reacties