backpacken australie

Backpacken in Australië: dé tips voor een succesvolle reis

Backpacken in Australië is voor veel avontuurlijke backpackers een droom die uitkomt. In Australië heb je namelijk de mogelijkheid om gemakkelijk rond te reizen, nieuwe vrienden te ontmoeten en daarnaast kun je er ook nog eens ontzettend veel leuke dingen doen. Australiërs zijn levensgenieters en als backpacker in Australië zul je een geweldige sfeer ervaren. Wij informeren je over alles wat je moet weten als je van plan bent om te gaan backpacken in Australië.

Backpacken Australië: voorbereiding

Als je naar Australië wilt reizen om te gaan backpacken, dan kan dit niet zonder een goede voorbereiding. Aan de hand van de volgende punten kun jij je goed voorbereiden op een geweldige reis.

 • Met wie wil je backpacken in Australië?
  Alleen backpacken is erg populair, maar je kunt er ook voor kiezen om met meerdere personen of zelfs een groep dit prachtige land te verkennen. Veel routes laten je de mooiste plekken van Australië zien, maar je kunt daar ook gemakkelijk een groepsreis boeken met een internationale groep. De groep is dan vaak voorzien van een lokale gids die je samen de mooiste plekken kan laten zien. Populaire rondreizen gaan vaak door de populaire oostkust (met name tussen Sydney en Cairns, het noorden en westen van Australië en Ayers Rock.
 • Hoe lang ga je backpacken in Australië?
  Als voorbereiding is het verstandig om in beeld te brengen hoelang je ongeveer wilt blijven. Als je verblijf korter is, dan is het aan te raden om ook actiever te zijn met je planning. Dit kan misschien wel betekenen dat je elke dag weer een andere activiteit inplant om niks te missen. Heb je maanden de tijd? Dan kun je alle activiteiten gerust uitsmeren over de gehele periode. Er is dan geen reden om je te haasten.
 • Wanneer wil je backpacken in Australië?
  Als je van plan bent om te gaan backpacken, is het goed om in beeld te brengen wat voor jou de beste reistijd is. Wil je graag Kerst en Oud en nieuw vieren in Australië, dan is het verstandig om je zomerkleren mee te nemen. Bekijk dus goed wanneer je wilt reizen en hoe je hierop in kunt spelen met de spullen die je meeneemt. Het is verstandig om in de zomer te reizen, omdat je op deze manier ook een lichtere rugzak hebt. Zomerse kleding weegt bijna niks en dat is prettig tijdens het reizen.
 • Backpacken en werken Australië
  Als je voor een langere tijd gaat backpacken, is het goed denkbaar dat je daar ook aan het werk wilt om een centje bij te verdienen voor je reis. Hiervoor is het belangrijk om een Working Holiday Visum aan te vragen. Met dit document mag jij in Australië aan het werk gedurende je reis. In Australië is er veel vraag naar tijdelijke werknemers, waardoor je al snel aan de slag kunt. Op deze manier kun je een mooie ervaring opdoen en nieuwe mensen leren kennen. Of je goed betaald krijgt, kan per werkgever sterk verschillen.

Backpacken Australië kosten

Backpacken in Australië klinkt goedkoop, maar dat is het zeker niet. Het is daarom zeker relevant om genoeg geld op zak te hebben. Hieronder vertellen wij je meer over de kosten waar je rekening mee moet houden als je gaat backpacken in

De kosten voor je backpackreis naar Australië zal beginnen met je ticket om daar te komen. Vanuit Amsterdam, Nederland zal je vliegreis circa 22 tot 25 uur  duren. De stopover die je moet maken heb ik hier niet eens bijgeteld. Er zijn veel manieren om goedkoop aan een ticket te komen naar Australië. Probeer hiervoor de aanbiedingen en acties bij diverse reismaatschappijen in de gaten te houden. Zo kun je goedkoop vliegen naar een prachtige bestemming om een geweldige tijd te beleven.

Er zijn diverse manieren waarop je kunt backpacken in Australië, maar met de bus kun je wel de meeste kosten besparen. Het reizen met de bus is namelijk goedkoop waardoor jij je geld kunt bewaren voor andere zaken. Er is een uitgebreid busnetwerk, waardoor de meeste plekken gemakkelijk zijn te bereiken. Je hebt hiervoor een buspas nodig. Als je met meerdere mensen bent, dan kun je er ook voor kiezen om een voertuig te huren. Denk bijvoorbeeld aan een auto of een camper. Op deze manier kun je op je eigen manier ontspannen het land verkennen. Je deelt de kosten samen met je reisgenoot, waardoor de kosten uiteindelijk erg meevallen.

Backpacken Australië: dit mag je niet missen

Als je naar Australië wilt reizen om kennis te maken met het land, dan zijn er enkele activiteiten die je zeker moet doen voordat je het land weer verlaat. Hieronder vertellen wij je graag meer over activiteiten die élke bezoeker van Australië prachtig zou vinden.

 • Duiken op de mooiste plekken
  In Australië heb je de mogelijkheid om een duik te nemen op oogverblindende locaties. Een grote aanrader is om het Great Barrier Reef te bezoeken en hier een verfrissende duik te nemen. Neem je fotocamera mee, want dit zal enkele prachtige kiekjes opleveren. Kun je niet duiken? Dit is geen enkel probleem. Je kunt er namelijk voor kiezen om daar een cursus te nemen en je duikcertificaat te behalen. Een prachtige bekroning van een waardevolle cursus waar je nog je gehele leven wat aan zult hebben.
 • Op een surfplank staan
  Ga je Australië verlaten zonder dat je een keer op een surfplank hebt gestaan? No way! De oostkust is voorzien van de mooiste plekken om te surfen. Surfen is in Australië erg populair. Kun je niet surfen? Dan is dit zeker geen probleem. Overal in Australië heb je surfcamps waar je dit kunt leren.

Backpacken Australië verhalen

Als voorbereiding van mijn eigen backpack reis naar Australië, vond ik het erg prettig om ervaringen van andere backpackers te lezen. Als je over het algemeen de verhalen leest van backpackers in Australië, dan lees je eigenlijk bij iedereen dat Australië is voorzien van een geweldige sfeer die je niet gemakkelijk kunt uitleggen. Het is een gevoel dat je moet ervaren om daadwerkelijk te kunnen snappen. De meeste backpackers waren verrast door de westelijke elementen, maar de bewoners zijn daar ontspannen en niet gehaast. Ze nemen de tijd voor alles en genieten volop van het buitenleven. Dit betekent heerlijke ontspanning in het park, genieten van gezellige strandfeesten en heerlijk eten bij de leuke barbecues.

Het is daarnaast ook een fijn idee dat er in Australië Engels wordt gesproken. Hierdoor weet je in ieder geval ook zeker dat jij je kunt redden als er iets gebeurd. De meeste backpackers vinden dit een prettig en veilig idee. Ook voor de culinaire liefhebbers heeft Australië genoeg keuze. Ze hebben heerlijke vleesgerechten en wijn.

Backpacken Australië tips

Hieronder kun je nog enkele praktische tips vinden die zeker van pas kunnen komen tijdens het backpacken in Australië:

 • Zorg voor een kwalitatieve backpack
  Een goede backpack is onmisbaar tijdens het backpacken. Kies voor een tas waar al je spullen goed in passen. Zonder een stevige backpack is het niet fijn om te backpacken. Een comfortabele backpack zorgt ervoor dat jij je een stuk relaxter voelt gedurende je reis.
 • Begin je reis met een taalcursus
  Als je gaat backpacken in een land waarvan je de taal helemaal niet kent, kan je dit als onprettig ervaren. Het is daarom zeker verstandig en leuk om een taalcursus te volgen voordat je op vakantie gaat. Zo kun je de taal een beetje verstaan en spreken en dat zal je reis een stuk gemakkelijker maken.
 • Denk na over een reisverzekering
  Een reisverzekering is altijd handig als je naar het buitenland gaat. Verdiep je daarom ook goed in de reisverzekeringen die voor jou handig kunnen zijn. Zo heb je altijd iets om op terug te vallen bij ongewenste verrassingen.
 • Begin op tijd met het pakken van je tas
  Als je gaat backpacken, moet je erg selectief zijn met de spullen die je meeneemt gedurende je reis. Je wilt namelijk zo licht mogelijk reizen omdat je waarschijnlijk de hele tijd je backpack moet tillen. In veel winkels heb je veel producten die speciaal zijn gemaakt voor backpackers. Deze zijn extra licht.
 • Zorg voor goede wandelschoenen
  Als backpacker ga je op verkenningstocht. Dit betekent dat je vaak aan de wandel bent. Het is zeker verstandig om te zorgen voor goede schoeisel omdat je gedurende je reis geen last wilt krijgen van voetklachten.

Aan de hand van deze informatie ben je geïnformeerd over alle relevante zaken omtrent backpacken Australië. Begin op tijd met een zorgvuldige voorbereiding zodat je kunt genieten van deze prachtige en unieke ervaring die je nog je gehele leven zal bijblijven.  

Plaats een reactie