bezienswaardigheden Belize

Naar Belize? Bezienswaardigheden Belize Top 10 die de moeite waard zijn

Het schitterende Belize kun je vinden aan de kust van de Caribische Zee. Als je op vakantie gaat naar Belize, dan wil je natuurlijk niks missen van dit prachtige gebied. Behalve genieten van het subtropische klimaat, zijn er namelijk genoeg andere interessante bezienswaardigheden. In dit artikel lees je meer over de top 10 van de bezienswaardigheden in Belize.

1. Great Blue Hole : schitterende koraalrif met bijzondere kleuren

Dit prachtige koraalrif die te vinden is in Belize was vroeger eigenlijk een onderwatergrot die in elkaar is gestort. Het rif wordt tegenwoordig als biologisch systeem gebruikt voor schildpadden en allerlei soorten tropische vissen. Ze gebruiken het koraalrif om zich te verstoppen voor roofvissen. Ook eten ze hier en leggen ze er eieren. De kans bestaat ook dat je hier een haai tegenkomt.

2. Lamanai : archeologische site en relevant voor Maya cultuur

In Lamanai kun je meer zien en leren over de Maya cultuur. Lamanai is een archeologische site en was relevant voor de Maya cultuur. In dit gebied zijn er bijzondere tempels gevonden. Deze tempels hebben namen als High Temple, Jaguar Temple en Mask  Temple en zijn ontdekt door Thomas Gann. De herkomst van deze gebouwen gaan soms tot 600 jaar voor Christus.

3. Xunantunich : de mooiste Maya tempels

In het westen van Belize kun je terecht voor prachtige tempels uit de Maya cultuur. Dit bijzondere complex bevat veel overblijfselen. Xunantunich betekent stenen vrouw en bevat in totaal 26 tempels. Het is een bijzondere ervaring om hier te lopen. Je kunt hier ook veel schitterende paleizen vinden. Net als bij de Lamanai is dit gebied ontdekt voor archeoloog Thomas Gann. De ontdekking gebeurde in 1890.

4. Actun Tunichil Muknal : angstaanjagende grotten

In het Tapir Mountain Nature Reserve park kun je veel over de Maya cultuur vinden. De grotten van Actun Tunichil Muknal horen hier ook bij en worden vaak ook Xibalba genoemd. Niet iedereen vind het even leuk om door deze grotten te lopen, het kan namelijk ook best eng worden. In de grotten kun je namelijk ook een skelet vinden. Elke ruimte in de grot had weer een andere functie. Sommigen waren bedoeld om te offeren en andere voor ter decoratie.

5. Barrièrerif van Belize : op één na grootse Barrièrerif ter wereld

De Barrièrerif van Belize is erg bijzonder. Ter wereld kun je namelijk alleen in Australië een grotere Barrièrerif vinden. In dit gebied kun je diverse bedreigde diersoorten vinden en is om deze reden een waardevolle plek voor veel mensen. Bekijk hier de bijzondere zeekoe en zeeschildpadden. Heb je wel eens gehoord van zeekrokodillen? Zelf deze komen in het water van de Barrièrerif van Belize voor. Je hebt de mogelijkheid om hier te snorkelen en de prachtige onderwaterwereld te verkennen. In 1996 werd dit bijzondere gebied opgenomen in de Werelderfgoederen van UNESCO.

6. Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary (CBWS) : grootste Jaguar reservaat ter wereld

In dit park heb jij het gevoel dat jij je in een schitterende jungle begeeft. Het grootste Jaguar reservaat ter wereld kun je vinden in het zuiden van Belize. De specialisatie is in 1986 op gang gekomen, dit gebeurde naar aanleiding van een studie over deze bijzondere dieren. Het is aan te raden om dit gebied te verkennen aan de hand van populaire routes. Deze routes brengen je langs de mooiste plekjes van dit reservaat. Je kunt er bijzondere bossen bekijken en genieten van schitterende watervallen. In dit gebied kun je ook deelnemen aan diverse activiteiten zoals fietsen en varen in boten om de omgeving te ontdekken.

7. Museum van Belize : leer hier alles over Belize en de Maya cultuur

Het Museum van Belize mag zeker niet ontbreken als je meer wilt leren over de Maya cultuur en de geschiedenis van Belize. Het museum heeft ook een andere naam die vaak gebruikt wordt, namelijk National Institute of Culture and History (NICH). Hier kun je alles leren over de geschiedenis en ontwikkeling van Belize. Omdat de Maya cultuur hier een belangrijke rol in heeft gespeeld, wordt dit hier ook uitvoerig besproken. Je kunt hier veel bijzondere kunstwerken bewonderen, maar daarnaast is er ook een verzameling aanwezig van diverse historische voorwerpen. Het Museum van Belize bezoeken zorgt ervoor dat je veel kunt leren over Belize en de Maya cultuur. Als je beschikt over deze achtergrondinformatie, is het nog interessanter om Belize te ontdekken. Je snapt op deze manier meer over de geschiedenis.

8. Caye Caulker : een ontspannen eiland met veel activiteiten

Als je aankomt op Caye Caulker, dan zal je direct de relaxte sfeer van dit eiland voelen. Voor de kust van Belize kun je dit eilandje vinden in de Carbische Zee. Als je interesse hebt in leuke activiteiten, dan moet je zeker op Caye Caulker zijn. In dit gebied kun je goed snorkelen, duiken, surfen en vissen. Ook is dit gebied geschikt voor een mooie wandeling of fietstocht. Wil je liever niet actief bezig zijn? Ook dan hoef jij je hier niet te vervelen. Je kunt hier namelijk ook goed winkelen en genieten van een heerlijke diner. De stranden van dit eiland zijn ook zeker de moeite waard. Dankzij de warme temperaturen is het heerlijk om hier te genieten van de zon.

9. El Caracol : de grootste archeologische site van Belize

Als je geïnteresseerd bent in archeologie, dan zit je hier helemaal goed. Je komt in dit gebied namelijk de mooiste altaren en tempels tegen. Ook zijn er veel interessante monumenten waar je een kijkje kunt nemen. In 1939 startte A.H. Anderson in dit gebied een onderzoek. Sinds dat moment is er al veel ontdekt en ze zijn nog steeds niet klaar.

10. Dieren bekijken in Belize Zoo

In Belize kun je ook een bezoekje brengen aan een mooie dierentuin. In 1983 richtte Sharon Matola Belize Zoo op. Zij was een bekende bioloog uit Amerika. In deze dierentuin kom je vooral veel dieren tegen die moeten revalideren of die ergens gered zijn. Je komt hier onder andere de volgende dieren tegen:

  • Krokodillen
  • Verschillende soorten apen
  • Jaguars
  • Puma’s
  • Grisons

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden in Belize. In Belize valt er genoeg te ontdekken voor iedereen. De prachtige onderwaterwereld, regenwouden en natuurlijk de Maya bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor je vakantie.

Plaats een reactie