bezienswaardigheden-panama

Op reis naar Panama? Bezienswaardigheden Panama Top 10 die je niet mag missen

Als je op vakantie gaat naar Panama, dan staat je een schitterende vakantie te wachten. Je kunt Panama vinden in het zuiden van Midden-Amerika. Het Panamakanaal die je hier kunt vinden zorgt voor de verbinding van de Grote Oceaan met de Atlantische Oceaan. Het Panamakanaal was in de 20ste eeuw medeverantwoordelijk voor een prachtige economische groei van Panama. Tegenwoordig zijn er steeds meer toeristen die Panama willen bezoeken. Behalve het Panamakanaal zijn er natuurlijk veel andere interessante bezienswaardigheden die Panama de moeite waard maken als vakantiebestemming. In dit artikel lees je meer over de top bezienswaardigheden in Panama.

1. Het bruisende Panama City is van wereldklasse

Als je reist naar Panama City, dan zal je direct aanvoelen dat dit een stad is van wereldklasse. Punta Paitilla is een populaire zakenwijk die voorzien is van torenhoge gebouwen. In Casco Viego kun je weer terecht als je geïnteresseerd bent in koloniale charme. Kunstliefhebbers kunnen zich in deze stad ook erg goed vermaken. Zij kunnen een bezoekje brengen aan het prachtige Museo de Arte Contemporáneo. De omgeving van dit museum is ontzettend rustgevend en ontspannen ten opzichte van de drukke stad. Breng daarnaast ook een bezoekje aan het belangrijkste plein van de stad, Plaza de la Independence, en de schitterende kathedraal Iglesia de San José. Vind je het leuk om te winkelen? Dan kan dit in de wijk El Cangrejo.

2. Vaar over het wereldberoemde Panamakanaal

Elk jaar varen er weer duizenden schepen langs dit wereldberoemde kanaal. De meeste mensen denken bij Panama dan ook direct aan dit kanaal. Het Panamakanaal is ongeveer 80 kilometer lang en is verantwoordelijk voor de doorgang van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan. Sluizen brengen op maar liefst drie verschillende plaatsen schepen op waterniveau. Dit ingenieuze systeem van het kanaal is wereldwijd beroemd. Als je van plan bent om een vaartocht te maken over het Panamakanaal, dan moet je ongeveer rekening houden met een vaarduur van circa 8 tot 11 uur.

3. Kuna-indianen op de San Blas-eilanden

De Kuna-indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Panama. In de kuststrook van Kuna Yala wonen ze er tegenwoordig nog steeds. Dit zijn ook wel de San Blas-eilanden. De Kuna-indianen hebben erg veel respect voor de natuur en vinden het ook niet goed dat er gedoken wordt in het water. Ze leven erg traditioneel en dat betekent dat je ook vrij weinig accomondaties kunt vinden in dit gebied. Als toerist is het echter wel een onvergetelijke ervaring om hier eens rond te kijken. Je kunt diverse tochten boeken door dit gebied om de omgeving verder te verkennen. Het is aan te raden om te kiezen voor de eilanden El Porvenir, Cartí en Isla de los Perros. Deze eilanden zijn voor toeristen het best toegankelijk.

4. Bekijk bij Miraflores Locks hoe de sluizen van Panama werken

Voor het Panamakanaal zijn de sluizen erg belangrijk. Het schipperen tussen de Caribische Zeen en de Grote Oceaan is hierdoor mogelijk. Een controlekamer houdt zich bezig met het besturen van de sluizen en dat is echt prachtig om te zien. De meeste toeristen willen graag een glimp opvangen van de sluizen bij Miraflores. Deze zijn erg indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bekijken.

5. Darien National Park uitgeroepen tot biosfeerreservaat

Het Darien National Park is het mooiste natuurpark die je kunt vinden in Midden-Amerika. Het gebied is uitgeroepen tot een biosfeerreservaat. Dit komt omdat er zo veel dieren leven in het park. Het is aan te raden om het gebied enkel te betreden met een ervaren gids. Het kan hier namelijk behoorlijk gevaarlijk worden. In het water kun je veel krokodillen vinden en als je in het gebied zonder beveiliging komt, dan bestaat de kans dat je agressieve bendes tegenkomt. Voorkom problemen en ga dit avontuur enkel aan met een ervaren gids.

6. Wandelen, fietsen of hardlopen op Causeway

Ben je op zoek naar pure ontspanning op Panama? Dan is de Causeway een geschikte plek om te bezoeken. Als je hier om je heen kijkt, zie je veel mensen die aan het hardlopen of fietsen zijn. Alles draait hier om ontspanning. Je kunt heerlijk winkelen in Isla Flamenco. Als je toe bent aan een hapje en/of drankje, dan is het leuk om de haven te bezoeken. Hier kun je eten en drinken met een schitterende uitzicht.

7. De schitterende omgeving van Fort San Lorenzo

Als je een fort wilt zien in een schitterende omgeving, is het aan te raden om een bezoek te brengen aan Fort San Lorenzo. Dit fort kun je vinden aan de Atlantische kust van Panama en heeft een rijke geschiedenis. De geschiedenis van dit fort bestaat voornamelijk uit wilde aanvallen en plunderingen. Dit gaat tot wel 400 jaar terug.

8. 500 jaar oude ruïnes in Parque Nacional Portobelo

Portobelo had een haven die vroeger fungeerde als de belangrijkste schathaven van Amerika. De boten die hier binnenkwamen vervoerden zilver en goud. In het Parque Nacional Portobelo kun je veel van deze geschiedenis vinden. Sommige ruïnes die je hier kunt vinden zijn wel 500 jaar oud. Je kunt hier nog steeds veel koloniale Spaanse gebouwen vinden die zeker de moeite waard zijn. In Real Aduana kun je een museum vinden waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Portobelo. Dit is een leerzame ervaring.

9. Heerlijke rum proeven in Rumfabriek Carte Vieja

Als liefhebber van Rum mag je een bezoekje aan deze fabriek niet overslaan. Je kunt hier terecht voor een leuke rondleiding waarbij je natuurlijk de kans krijgt om de heerlijke rum te proeven. Carte Vieja is een rum die in Panama erg populair is. Je kunt deze rumfabriek vinden in Chiriquí, dit is een agrarische gebied. Een wandeling door dit gebied is ook een aanrader. In de schitterende omgeving kun je veel mooie rivieren en bergen vinden.

10. Drie belangrijke culturen te vinden in Mi Pueblito

In deze plaats kun je drie relevante culturen van Panama vinden. Hier kun je de cultuur van de boeren, de inheemse cultuur van de indianen en de West-Indische cultuur van de mensen die het Panamakanaal hebben opgebouwd vinden. Voor Panama zijn deze drie verschillende culturen erg belangrijk. Bewonder hier de huizen van West-Indiërs of bekijk eens huizen die gemaakt zijn van riet en palm. De toeristen die hier eerder zijn geweest spreken van een prachtige unieke ervaring.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden in Panama. Zoals je hebt gelezen hoef jij je in Panama niet te vervelen. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor je vakantie.

Plaats een reactie