bezienswaardigheden brazilie

Op reis naar Brazilië? Bezienswaardigheden Brazilië top 10 die de moeite waard zijn

Brazilië is een populaire vakantiebestemming. Als je besluit om naar dit Zuid-Amerikaanse land te gaan, dan staat je een geweldige reis te wachten. Behalve veel amusement op het gebied van voetbal en festivals, zijn er ook veel interessante bezienswaardigheden die je niet mag missen. Ga je voor een rondreis Brazilië? In dit artikel kun je meer lezen over de top 10 mooiste bezienswaardigheden van het grootste land van Zuid-Amerika.

1. Tijd om te feesten: het bruisende carnaval

In Brazilië zijn ze al maanden lang bezig met de voorbereidingen op dit geweldige feest. Carnaval is zonder twijfel het grootste feest van Brazilië. Mooie kostuums worden gemaakt of gekocht en er wordt volop versierd met glitters en kralen. Als je dit bruisende feest wilt meemaken, dan moet je in Rio de Janeiro zijn. De optochten die je hier voorbij ziet komen, zijn adembenemend om te ervaren. Tijdens carnaval houdt niemand zich bezig met besparen en draait het vooral om genieten met elkaar. In de stad Salvador kun je ook een spetterend feest vieren tijdens Carnaval.

2. Het grootste regenwoud ter wereld: het Amazonegebied

Een groot gedeelte van het populaire Amazonegebied kun je vinden in Brazilië. Het Amazonegebied is het grootste regenwoud die je ter wereld kunt vinden en behoort zeker tot de highlights Brazilië. In dit bijzondere gebied kun je ook de Amazone Rivier vinden. Deze schitterende rivier mondt uit in de Atlantische Oceaan. Ecotoeristen komen jaarlijks in grote aantallen naar het Amazonegebied om hier te genieten van de schitterende omgeving. Aan de waterzijde van het Amazonegebied kun je enkele dorpjes vinden die toegankelijk zijn. Een grote aanrader is de stad Manaus waar je ook terecht kunt voor veel tours, activiteiten en excursies. In deze stad kun je ook heerlijk winkelen en genieten van goede theater.

3. Gevangenen vroeger opgesloten in Fernando de Noronha

Op dit bijzondere eiland werden vroeger veel gevangenen vastgezet. Tegenwoordig is het een populaire vakantiebestemming. Je kunt in dit gebied namelijk genieten van schitterende goudgele stranden en duiken. Vooral duiken in de buurt van het Sancho Beach is een grote aanrader. De onderwaterwereld is hier schitterend om te zien. Vergeet je snorkelset dan ook zeker niet. Je kunt Fernando de Noronha vinden in de buurt van de kust van Brazilië. In Bonito Brazilië kun je ook erg goed snorkelen.

4. De adembenemende Iguaçuwatervallen in het Nationaal park Iguaçu

Op de grens van Argentinië en Brazilië kun je dit schitterende nationale park vinden en zorgt voor veel toerisme in Brazilië. Veel toeristen komen naar dit park toe om de prachtige Iguaçuwatervallen te bewonderen. Deze waterval is maar liefst 2700 meter breed en valt in meerdere watervallen uiteen. Het uitzicht over deze watervallen in dit nationale park is prachtig. Ook de flora en fauna van dit park is de moeite waard. De mooiste bloemen en planten kun je vinden bij de Iguaza River.

5. Salvador de Bahia met een rijke historie

Salvador kun je in het noordoosten van Brazilië vinden en heeft een rijke geschiedenis.Als je een historie liefhebber bent, is het een aanrader om Pelourinho, het historische centrum, te bezoeken. Hier kun je veel uit de geschiedenis van de stad vinden, een voorbeeld hiervan is de slavenhandel. Het Praça do Pelourinho plein was de locatie waar de verhandeling van de slaven voornamelijk plaatsvond. Nu is het vooral een gezellige plein waar je veel dans en kunst kunt bekijken. Als je om je heen kijkt, dan zal je hier en daar wat Afrikaanse cultuur vinden. Ook invloeden uit de Portugese cultuur kun je hier vinden. Als je tijd hebt, is het zeker ook leuk om de kerk Igreja Nossa Senhora do Rosário dos Pretos een bezoekje te brengen.

6. Schitterende woestijn- en duingebied in het nationaal park Lençóis Maranhenses

Dit prachtige park in Brazilië is voorzien van een woestijn- en duingebied. Je kunt het gebied vinden aan de kust van Maranhão en is zeker een bezoekje waard. Als je hier naartoe wilt, dan ben je wel beperkt in de reismogelijkheden. Je kunt enkel in dit gebied komen per boot of met een auto die vier aandrijfwielen heeft. Naast veel zand, heb je in dit gebied ook mooie meren die je kunt bezoeken, Lago Verde, Lago Azul en Lagoa Bonita zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

7. Rio de Janeiro, een stad waar veel te beleven valt

Als je een bezoek brengt aan Rio de Janeiro, dan hoef je zeker niet bang te zijn dat jij je zal vervelen.In de stad kun je namelijk veel interessante activiteiten en bezienswaardigheden ontdekken. Tot 1960 was dit ook de hoofdstad van Brazilië. Veel toeristen die naar Rio de Janeiro reizen, kiezen voor ontspannen op de schitterende stranden Ipanema en Copacabana waar je kunt genieten van de warme zon. Rio de Janeiro beschikt ook over de ontzettende populaire standbeeld van Christus de Verlosser. Hier komen jaarlijks miljoenen toeristen een kijkje nemen. Daarnaast heb je hier natuurlijk ook het Canaval, de vrolijke trappen Escadaria Selarón en het populaire voetbalstadion Maracanã. Als je door de stad wandelt, dan zal je al veel moois om je heen kunnen bekijken. De architectuur is schitterend, je komt hier moderne en klassiek bouwstijlen tegen, vaak ook door elkaar wat zorgt voor een mooi en bijzonder effect.

8. Ouro Preto, een stad met enorme goud rijkdom

In het Oosten van Brazilie kun je de Vila Rica do Ouro Preto vinden. In deze stad werd in de 17de eeuw goud gevonden. Sindsdien is de stad uitgroeit tot een schitterende rijke stad. Het publiek kwam en er werden prachtige gebouwen gebouwd. In deze stad kun je ook enkele interessante musea vinden, Museu Casa Guignard, Museu de Ciência e Técnica da Escola de Minas zijn zeker een bezoekje waard. Ben je geïnteresseerd in kunst? Dan is ook Museu de Arte Sacra do Pilar de moeite waard.

9. Schitterende kleurige vogels in het nationaal park Chapada Diamantina

Dit park kun je vinden in de buurt van Salvador en is zeker de moeite waard. Het uitzicht op de mooie bergen Morro do Pai Inácio en Morro do Camelo is prachtig en zorgt ervoor dat je heerlijk tot rust kan komen. In dit tropische park heb je daarnaast nog veel andere interessante bezienswaardigheden. De waterval Cachoeira da Fumaça kun je hier bewonderen en ook diverse planten en mooie vogels kom je hier tegen. Wil je wilde dieren spotten? Dan is Pantanal Brazilië een aanrader, hier kun je ook op safari.

10. De stad Olinda is compleet afgebrand geweest in 17de eeuw

De stad Olinda heeft een bijzonder verhaal. In de 17de eeuw is deze stad namelijk compleet afgebrand geweest. De gebouwen die je hier tegenkomt komen dan ook bijna allemaal uit de 18de eeuw. In Olinda kom je veel kunstenaars tegen en dat zorgt ervoor dat kunst liefhebbers zich hier goed kunnen vermaken. De meeste kunstenaars vinden het namelijk ook erg fijn om gewoon op straat te werken. Het is een aanrader om naar de Alto da Sé heuvel  te gaan. Het uitzicht hier is adembenemend.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Brazilië. Zoals je hebt kunnen lezen kun je in Brazilië heerlijk feesten, maar valt er daarnaast ook genoeg te zien op historisch en cultureel gebied. Brazilië is als vakantiebestemming voor iedereen interessant.

Plaats een reactie