bezienswaardigheden Cuba

Op reis naar Cuba? Bezienswaardigheden Cuba top 10

In de Caribische Zee kun je Cuba vinden. De cubanen hebben een ontspannen leefstijl waarbij muziek en dans een belangrijke rol spelen. Ga jij op reis naar dit unieke land? Dan wil je natuurlijk niks missen. In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden van dit unieke land.

1. Een prachtige bruisende hoofdstad : Havana

Havana is de hoofdstad van Cuba. In Havana valt er ontzettend veel te zien en te beleven. De stad heeft iedereen wel wat leuks te bieden. Hieronder kun je kort en krachtig puntsgewijs de absolute hoogtepunten van Havana bekijken:

  • Wil je oude monumenten zien? Dan moet je naar Havana Vieja, dit is een oude wijk in Havana.
  • Verlaat Havana niet voordat je naar Malecon boulevard bent geweest. Deze boulevard is erg populair en vele kilometers lang.
  • Architectuur liefhebbers kunnen zich in de hoofdstad erg goed vermaken. In het centrum kom je diverse bouwstijlen tegen uit 1890 tot 1940.
  • In de wijk Vedado kom je veel wolkenkrabbers tegen. Ook kun je hier een hele leuke tijd beleven bij de bioscopen en vele leuke winkels.
  • Op het plaza de la Revolución kun je een toren vinden met Jose Marti. Dit is de nationale held van Cuba.
  • Bij het Museo de la Revolución kun je veel leren over de geschiedenis van Cuba. Is dat nog niet genoeg? Dan is het Museo de la Ciudad ook een aanrader.
  • Als je in Havana bent, moet je zeker ook een Mojito drinken in La Bodeguita. Deze restaurant is de geboorteplaats van deze beroemde cocktail.

2. Varadero : een prachtige badplaats in Cuba

In Varadero op het schierland Hicacos kun je terecht voor het luxe leven. Hier kun je alle clubs, luxe hotels en bars vinden waar je een fijne vakantie kunt beleven. De ruïnes van de La Calavera kun je ook vinden in dit gebied, namelijk in het park Hicacos Point. Varadero is zeer geschikt voor een ontspannen strandvakantie. Je kunt hier namelijk meer dan 20 kilometer aan strand vinden. In combinatie met het warme weer heb je alles om heerlijk te kunnen genieten van de omgeving.

3. Pinar del Rio: bekijk hier de bijzondere tabaksplantages

Als je meer wilt zien van de tabaksplantages van Cuba, dan moet je naar Pinar del Rio. In dit gebied kun je de meeste tabaksplantages vinden van het land. Het is aan te raden om een gids mee te nemen als je dit gebied bezoekt. Op deze manier krijg je gedurende een rondleiding ook veel interessante informatie over deze tabaksplantages. Ken je de beroemde Cubaanse sigarenmerken zoals Montechristo en Cohiba? Deze merken komen hier vandaan. Als je de tabaksplantages hebt gezien, dan is het genieten zeker niet afgelopen. De omgeving is met haar groene valleien schitterend om te zien.

4. Het land van de oldtimers

In Cuba kom je ontzettend veel klassieke Amerikaanse auto’s tegen. In Trinidad en Havana regent het oldtimers. Deze auto’s komen uit de tijd dat de Amerikanen veel contact hadden met Cuba en handel dreven. Er werd een handelsembargo ingevoerd waardoor Europese en Amerikaanse auto’s bijna niet meer geïmporteerd konden worden.

5. Trinidad : de mooiste stad van Cuba

Trinidad heeft een prachtige historische centrum dat schitterend is om te zien. Trinidad staat ook geregistreerd op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Overal in de stad hoor je prachtige Cubaanse muziek en zie je de mooiste kleuren. De geuren van het eten en kruiden zal je een hele tijd niet vergeten. Trinidad is uniek en beschikt ook over veel musea waar je kunst kunt bekijken en meer kunt leren over de cultuur en geschiedenis. Aanraders zijn het Museo Nacional de la Lucha Contra Bandidos, het Museo de Arquitectura Colonial en Museo Romántico. Heb je genoeg gezien van de stad? Dan is het tijd voor ontspanning op het Playa Ancón strand.

6. Cienfuegos : een belangrijke havengebied in Cuba

De stad Cienfuegos is een relevante havengebied voor Cuba.Het havengebied zorgde voor meer welvaart in Cuba en dat is momenteel nog steeds te zien. Je kunt er neoclassicistische en art-nouveau gebouwen bewonderen en daarnaast heb je hier relatief veel bezienswaardigheden. Overal waar je loopt kom je muziek, kunst en leuke kraampjes tegen. Het is een ontspannen stad met een gezellige sfeer. Wil je genieten van een rustige omgeving? Dan is het Parque José Martí een goede tip, dit parkje is een leuke plek om je even terug te trekken om te rusten.

7. Valle de Vinales : klimmen en wandelen bij deze bijzondere bergen

Valle de Vinales hebben een oppervlakte van 132 vierkante kilometer en worden vaak ook olifantsruggen genoemd. In dit gebied telen ze ook tabak. De tabaksplantages hier kun je ook rustig bezoeken en het hele proces leggen ze je graag uit. Valle de Vinales kun je vinden in het Parque Nacional.

8. Prachtige natuurgebied Parque Natural Topes de Collantes

Dit natuurgebied is zeer geschikt voor het maken van lange wandeltochten door een schitterende omgeving. Onderweg kom je veel moois tegen. Rivieren, watervallen en bijzondere rotsen. Als je een ervaren wandelaar bent, dan zorgt dit gebied voor voldoende uitdaging. Als je vragen hebt over het gebied kun je terecht bij het bezoekerscentrum Complejo Turístico Topes de Collantes. Als het warme weer je te veel wordt, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om een duik te nemen in het mooie Cueva La Batata.

9. Bekende schrijver en journalist Ernest Hemingway

Vanuit Havana heb je de mogelijkheid om de Hemingway route te volgen. Deze route laat je zien hoe schrijver en journalist Ernest Hemingway gedurende de tijd dat hij in Cuba woonde leefde. Dit was tijdens de jaren dertig en veertig. Deze route brengt je naar zijn favoriete hotel en bar en uiteindelijk eindigt de route in Cojimar.

10. Camagüey : pleintjes, patio’s en vooral veel gezelligheid

Camagüey is een hele sfeervolle stad. Hier kom je gezellige pleintjes, historische gebouwen in de mooiste kleuren en schitterende kerken tegen. Wil je een mooie kerk bezoeken? Dan is Iglesia de la Merced een aanrader. Ook het centrum van Camagüey is de moeite waard.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Cuba. Cuba is als vakantiebestemming uniek en als toerist valt hier genoeg te gezien en beleven. Bekijk de bezienswaardigheden en breng in beeld waar jij gedurende je reis naar toe wilt. Op deze manier kun je uitkijken naar een onvergetelijke vakantie.

Plaats een reactie