bezienswaardigheden ecuador

Op reis naar Ecuador? Bezienswaardigheden Ecuador Top 10 die je niet mag missen

Ecuador heeft alle ingrediënten in huis voor een onvergetelijke vakantie. Ecuador is een veelzijdig land waar veel te beleven valt, vooral als je door Ecuador gaat backpacken. De natuur, bezienswaardigheden en architectuur die je hier kunt vinden is schitterend om te ervaren. Ecuador is Spaanstalig en kun je vinden in Zuid-Amerika. Ecuador is veelzijdig omdat je te maken hebt met diverse landschappen in het land. Sneeuw kun je veel vinden in het Andesgebergte en in het oosten van Ecuador heb je juist te maken met tropisch en warm weer. Je kunt hier namelijk het Amazoneregenwoud vinden. Toeristen komen massaal af op deze veelzijdigheid en reizen graag Ecuador door om het land te ontdekken. In dit artikel vertel ik je meer over de bezienswaardigheden top 10 van Ecuador.

1. Apen, vogels en bultrugwalvissen spotten in Machalilla National Park

In het Machalilla National Park is de kans groot dat je diverse dieren tegenkomt. Apen leven in dit gebied, en als je boven je kijkt, dan heb je kans om veel verschillende soorten vogels te zien vliegen. In het park zelf leven er namelijk meer dan 200 soorten vogels die je kunt spotten. Het strand Playa de los Frailes  is een prachtige plek om te genieten van de omgeving en te ontspannen. Sta je langs de kust? Dan kun je als je geluk hebt zelfs een bultrugwalvis spotten.

2. Hoofdstad van Ecuador, Quito, is hooggelegen

Quito is de hoofdstad van Ecuador en valt zeker onder de highlights Ecuador. Er zijn toeristen die last krijgen van de hoogte als ze hier komen voor een bezoek. Als je hier gevoelig voor bent, is het dus zeker verstandig om het hier even rustig aan te doen. In Quito hoef jij je zeker niet te vervelen. In de stad kun je namelijk het Metropolitano vinden. Dit is een schitterende park waar je kunt ontspannen. Er is ook een pretpark, VulQano Park , waar je terecht kunt voor een leuke tijd. Wandel eens rustig door het historisch centrum en ervaar de bijzondere sfeer van de stad.

3. Otavalo, een interessant indianendorp met bezienswaardigheden

Als je interesse hebt in indianen stammen, dan is Otavalo zeker een aanrader om te bezoeken. De oorspronkelijke bewoners van Ecuador waren indianen waardoor je hier veel kunt zien en ervaren. In Otavala had je de Otavaleños stam. Vind je het leuk om als souvenir spullen van indianen te kopen? Dan is het een aanrader om de markt van dit dorpje te bezoeken. Op de markt verkopen ze hier leuke panfluiten, hoeden en andere spullen die ze vaak zelf hebben gemaakt.

4. Besneeuwde bergtop Cotopaxi vulkaan in Cotapaxi National Park

Als je door Ecuador gaat reizen, dan kom je de Cotopaxi vulkaan tegen. Deze vulkaan heeft een besneeuwde bergtop en is daarnaast ook een actieve vulkaan. Wil je de vulkaan beklimmen? Dan heb je hier zeker de mogelijkheid om dit te doen. het is wel aan te raden om dit te doen onder begeleiding van een ervaren gids. Ook is het relevant om goede schoeisel aan te hebben, warme kleding te dragen en redelijk fit te zijn. Indien je hieraan voldoet, zal het beklimmen van de berg Cotopaxi zeker een bijzondere ervaring worden.

5. Ongekende schoonheid op de Galapagos Eilanden

Charles Darwin heeft op deze eilanden een groot onderzoek gedaan om te laten zien dat zijn evolutietheorie klopt. Als je Darwin kent en dit gebied binnenkomt, dan weet je precies wat hij allemaal bedoeld met zijn verhalen. Hij heeft het in zijn stukken constant over een bijzondere schoonheid en dat zal jij het zeker met hem eens zijn als je aankomt op de Galapagos eilanden. Deze eilanden bestaan uit Española, Pinta, San Salvador,Fernandina,  Floreana, San Cristóbal, Isabela, Santa Cruz en enkele eilanden van kleiner formaat. Je kunt op deze eilanden de schitterende blauwe zee, witte stranden, bergen en vulkanische rotsen vinden. De beste reistijd Ecuador is voor deze eilanden gedurende de maanden februari tot en met april.

6.De tempel van de zon, Templo del Sol, in Ingapirca

In de provincie Cañar kun je de wereldberoemde Tempel van de zon vinden. Hiermee heeft Ingapirca één van de waardevolste Inca ruïnes van het land op naam staan. Je kunt hier ook veel Inca huizen vinden en ruimtes voor hele belangrijke ceremonies werden gehouden.

7. Cuenca, de Athene van Ecuador

Deze prachtige stad zit vol met historische architectuur. Als je graag prachtige bouwwerken bekijkt, is dit dan ook zeker een stad waar je naar toe moet. Je kunt hier de Catedral de la Inmaculada Concepción de Cuenca bekijken voor een bijzondere ervaring. Als je de stad doorloopt, dan zal de sfeer je ook doen denken aan Athene. Er heerst namelijk een fijne romantische sfeertje in de prachtige omgeving met mooie architectuur. Het centrum van Cuenca staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco sinds 1999.

8. Een wandeling met dieren aan Tortuga Bay

Als je naar Santa Cruz gaat, dan kun je aan de Toruga Bay een schitterende wandeling maken. Dit is niet zomaar een wandeling, het is namelijk een wandeling waarbij de kans groot is dat je pelikanen, krabben en misschien zelfs schildpadden tegenkomt onderweg. Dit is ook de reden dat het Tortuga is genoemd, dit houdt namelijk schildpad in. Een wandeling op Santa Cruz zal op deze manier zeker een onvergetelijke ervaring worden.

9. Prachtige landschappen in Las Cajas National Park

Als je naar dit prachtige park gaat, dan ben je ruim 4.000 meter boven de zeespiegel. Veel natuur liefhebbers komen naar dit park om de bijzondere vogelsoorten en meren te spotten. Ook de landschappen die je in dit gebied kunt vinden zijn adembenemend. Dit park kreeg niet zo lang geleden de stempel van nationaal park. Dit gebeurde namelijk pas in 1996.

10. Het schitterende Quilotoa kratermeer met heldergroen water

Als je in Ecuador bent, dan mag je het prachtige Quilotoa kratermeer zeker niet overslaan. Een hele tijd geleden vonden er in dit gebied nog vulkaanuitbarstingen plaatst. Tegenwoordig kun je hier een prachtige groene meer vinden die schitterend is om te zien. Deze groene kleur wordt veroorzaakt door mineralen. Het gebied rondom de kratermeer is erg geschikt voor een mooie wandel- of fietstocht. Dit kun je doen op eigen initiatief, maar het is aan te raden om dit te doen met een ervaren organisatie.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Ecuador. Je kunt er een bijzondere architectuur vinden, maar ook de diverse landschappen en cultuur is zeker de moeite waard. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat je deze kunt inplannen gedurende je vakantie in Ecuador.

Plaats een reactie