bezienswaardigheden Guatemala

Bezienswaardigheden Guatemala Top 10 die de moeite waard zijn

Als je op vakantie gaat naar Guatemala, dan staat je een bijzondere vakantie ervaring te wachten. Je kunt Guatemala vinden in Midden-Amerika. Het bevindt zich tussen de landen El Salvador, Mexico, Belize en Honduras. Jaarlijks komen er veel toeristen naar dit charmante land. Guatemala heeft een schitterend landschap, je kunt hier terecht voor prachtige regenwouden, hoge bergen, heldere meren, vulkanen en zelfs jungles. Behalve een schitterende landschap heeft Guatemala nog genoeg andere bezienswaardigheden om te zien en te ervaren. In dit artikel kun je alles lezen over de top 10 bezienswaardigheden in Guatemala.

1. Historische hoofdstad Antigua is levendig

Als je op vakantie bent in Guatemala, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de bruisende hoofdstad Antigua. Deze stad is gesticht in 1543 en is tegenwoordig erg populair onder toeristen. De stad heeft een Spaanse verleden, en had daarom vroeger ook de naam Santiago de los Caballeros. In de hoofdstad valt er genoeg te zien en te beleven. Bezienswaardigheden die hier zeker de moeite zijn, zijn de Catedral de Santiago, Palacio de los Capitanes Generales en Palacio del Ayuntamiento. Ook de Iglesia y convento de la Merced, Parque Central en de Hospital de San Pedro zijn zeker een bezoekje waard als je hier bent.

2. Tikal: één van de grootste Maya steden uit de geschiedenis

Als je interesse hebt in de Maya cultuur, dan is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan Tikal. Deze bijzondere stad was vroeger bekend onder de naam Yax Mutal. Tikal kun je vinden in het noorden van Guatemala. Dit was één van grootste Maya steden die we kennen en was gedurende de 6de en 7de eeuw voor Christus een relevante stad binnen de Maya cultuur. De stad is opgenomen op de lijst van Wereld erfgoederen van Unesco. In Tikal zal jij je ogen uitkijken. Je kunt hier prachtige waterputjes, pleinen, tempels en piramides bewonderen.

3. Guatemala City : een bruisende culturele stad

Deze prachtige stad heeft erg veel te bieden op cultureel gebied. Je kunt er veel interessante musea vinden en kunt daarnaast ook genieten van het bruisende uitgaansleven in de stad. Toeristen komen hier graag omdat de stad erg sfeervol is. De meeste mensen noemen deze stad kortweg Guate. Het is daarnaast ook een relevante bestuurscentrum. Hier kun je ook La Aurora vinden. Dit is de internationale luchthaven waar dagelijks weer ontzettend veel toeristen aankomen om Guatemala te ontdekken.

4. Meer van Atitlán : schitterende kratermeer

Ten westen van Guatemala city kun je dit schitterende kratermeer vinden. Dit bijzondere kratermeer noemen veel mensen ook wel Lago de Atitlán. Het meer is maar liefst 18 meter lang en zelfs 8 kilometer breed, dit zorgt natuurlijk voor een indrukwekkend uitzicht. Om het meer heen kun je maar liefst 12 vulkanen vinden. Dit plaatje zorgt ervoor dat veel toeristen dit bijzondere meer één van de mooiste wereldwijd noemen. Heb je het meer bekeken? Dan is het ook erg leuk om eens langs te gaan bij de charmante dorpjes die je hier omheen kunt vinden. Leuke dorpjes om te bezoeken zijn onder andere Santa Catarina Palopó, San Marcos La Laguna en Panajachel.

5. Pacaya vulkaan : beklim hier een vulkaan van meer dan 2.500 meter hoog

Toeristen die het leuk vinden om bergen en vulkanen te beklimmen, zijn bij de Pacaya vulkaan aan het juiste adres. De bijzondere Pacaya vulkaan is maar liefst meer dan 2.500 meter hoog. Als je de vulkaan wilt beklimmen, is het een aanrader om dit te doen onder begeleiding van een ervaren gids. Op deze manier zal de tocht je zelfs minder dan twee uur duren. Het is wel verstandig om ieder geval fijne schoenen en kleding te dragen. Ook is het zeker geen extra luxe om water en wat te eten mee te nemen. Het uitzicht wat je vanuit de top van de Pacaya vulkaan hebt, is adembenemend.

6. Museo Popol  Vuh : prachtige Maya cultuur collectie

Dit interessante museum kun je vinden op de campus van de universiteit Francisco Marroquín. In de 19de eeuw werd het opgericht door Mr. Jorge Castillo en inmiddels is het uitgegroeid tot een relevante museum die veel wordt bezocht door toeristen. Je kunt er namelijk een prachtige collectie uit de Maya cultuur vinden. Bewonder hier bijzondere sculpturen van steen, keramische spullen en een deel waar je meer kunt bekijken over de goden.

7. El Mirador : prachtige oude Maya architectuur

Ver in de Jungle, is het prachtige El Mirador ontdekt. Je kunt El Mirador vinden ten noorden van Tikal. In 1962 werd deze pre-Colombiaanse Maya cultuur ontdekt. Er werd prachtige oude architectuur opgegraven en het is inmiddels opgegroeid tot een hele belangrijke plek. Als je hier naar toe gaat, dan kun je al prachtige tempels en oude piramides vinden.

8. Chichicastenango: een stad met een populaire markt

Als je interesse hebt in de K’iche’ Maya cultuur, is dit een stad die zeker de moeite waard is. Je krijgt een goed beeld van deze cultuur als je een bezoek brengt aan de populaire markt in deze stad. Een wandeling door deze markt, zorgt ervoor dat jij je ogen uitkijkt. De kleuren en geuren die je hier zal ervaren zijn bijzonder en uniek. Het prachtige handwerk, schitterende sieraden, lekkere kruiden en kleurrijke kleding is prachtig om te zien. Ga hier ook naar de Santo Tomás kerk en bijzonder kleurrijke Chichi cemetry.

9. San Miguel Petapa : veel traditionele evenementen

Deze prachtige stad kun je vinden in het zuiden van Guatemala. Deze stad is erg populair vanwege de traditionele evenementen die hier worden gevierd, ook heb je hier een mooie park, La Cerra Ecological Park. Vind je het leuk om te golven? Dan kun je dit doen bij de Mayan Golf. Toeristen komen vooral naar San miguel Petapa vanwege de leuke evenementen. Het is er dan erg levendig en er heerst een fijne en ontspannen sfeer. Wil je ook naar San Miguel Petapa tijdens een evenement? Dan zou je kunnen gaan gedurende het septemberfeest, ook wel Feria Patronal genoemd. Danza de las Flores is een evenement, ook wel de dans van de bloemen, die ook erg leuk is om mee te maken.

10. Quetzaltenango : volop historische architectuur

In het zuidoosten van Guatemala kun je terecht als je schitterende historische architectuur wilt bekijken. In de 19de eeuw had Quetzaltenango een goede periode, het was namelijk een stad die het goed deed in de koffie industrie. Je kunt hier heerlijk winkelen en is tegenwoordig een echte universiteitsstad.

In dit artikel heb je meer gelezen over de bezienswaardigheden top 10 van Guatemala. Zoals je hebt kunnen lezen, valt er in dit bijzondere land genoeg te beleven. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat je ze kun inplannen voor je vakantie.

Plaats een reactie